Skocz do zawartości
IGNORED

onkyo tx 8270 , kolumny , obsługa

metalowy

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie chciałbym się podzielić z wami doświadczeniami z tym aplitunerem i kolumnami jakie dobierałem przez ostatnie dwa lata .

A więc dlaczego ten model , bo ma wszystko co potrzebuje , znakomicie odtwarza pliki z usb pendrive w formacie FAT32 LUB NTFS , jest świetnym strumieniowcem , spoty , tidial dziala znakomicie , wszystko steruje z apkki .

Teraz co do doboru kolumn . 
Przez ostatnie dwa lata przemieliłem przez moje mieszkanie pokój 16m2 wiele modeli .

1. Dali zenzor 5 grały bardzo fajnie choć trochę za ostra góra

2.Dali zenzor 7 podobnie jak wyżej ale do mojego pokoju trochę za duże

3.Dali oberon 5 za mocny bass ponieważ były blisko ściany dudniły jak cholera

4.Polskie BMN nie pamiętam modelu - grały bardzo równo ale nijako

5.Indiana line tesei 561 bass , bass i jeszcze wiecej basu

6. KEF Q550 PINK FLOYD brzmialo pięknie i nic poza tym , wrażenie poduszki na głośniku

7. Castle knikht 4 aktualnie grają , jestem pod niesamowitym ich wrażeniem , grają pięknie i mają wszystko 

Jak ktoś ma jakieś pytania lub chce mnie zjechać to proszę.........

aha nieraz czytalem ze komus w onkio przekazniki pykaja ...  tak to prawda za kazdym razem po 20 minutachod uruchomienia  wlacza sie tryb oszczedzania energi , mozna to wylączyć w ustawieniach ..

https://www.audiostereo.pl/topic/144055-onkyo-tx-8270-kolumny-obs%C5%82uga/

Z Tesei 561 było tak : Dosyć fajna średnica i gora raczej kiepska nie pomoglo nowet podlaczenie posrebrzanych kabli z  natomiast basu było zdecydowanie za dużo , w moim pomieszczeniu był zbyt mocny buczał i się przeciągał .

Jedyną zaletą poza wyglądem ale to kwestia gustu było to że wybaczały dużo słabszym realizacją nagrań starszych kapel metalowych i tylko tego się w miarę fajnie słuchało . Ale pomimo br z przodu ten bas bardzo męczył .

Jeszcze jedna wada tych kolumn że podstawy  czarne są malowane i obdzierają się  od samego patrzenia na nie no ale to akurat z dźwiękiem niema nic wspólnego .

Jeszcze dodam że miałem jeszcze z tym onkyo 

8. Maestro III gdzie tylko średnica była ładna , bas jedno wielkie zlewanie się , góra okropna

9. Monitory B&W 686 albo 685 nie pamietam dokladnie które... to była katastrofa , przy cichym słuchaniu dosłwownie charczały a przy głośnym brakowało im wszystkiego a najbardziej basu

• 1 rok później...
3 godziny temu, szydlos007 napisał:

Cześć kolego, widzę że miałeś spore doświadczenie z tym modelem onkyo oraz wieloma modelami kolumn - właśnie się przystawiam do tego modelu onkyo. Coś o nim powiesz więcej ?

Nie wiem co byś  chciał wiedzieć , jeśli chodzi o niezawodność to pierwsza klasa , obsługa z apki świetna ale obsługa TIDAL  fatalna musisz wpisywać dokładnie to co szukasz bo nie ma żadnej podpowiedzi , okładki płyt się wyświetlają tylko gdy już jest odtwarzana wcześniej wygląd to jak jakiś słaby menager plików .
WiFi super stabilne , świetnie gra z kolumnami dali (z wyjątkiem serii oberon bo to porażka )
Ogólnie fajny sprzęt i brzmienie bardziej mi się podobało niż w nowszym 8390

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.