Skocz do zawartości
IGNORED

Jak najlepszy dźwięk w stereo

jurek40

Rekomendowane odpowiedzi

Mam amplituner AVR 7500 Harmana , dvd philips 963 sa i komplet głośników do kina domowego B&W 600, w kinie jest ok ale w stereo beznadziejnie.Z powodu braku miejsca, pokój odsłuchowy ok.18 m., nie mogę sobie pozwolić na dwa oddzielne systemy i oto mój pomysł na dobre lub bardzo dobre stereo i nie najgorsze kino: -zakupić końcówkę mocy NAD C272 i podpiąć pod wyjście przez wzmacniacza AV w stereo, -zamiana frontów B&W 602.3 na 705, -zakup dobrego CD.Bardzo proszę o porady co do mojego pomysłu lub inne sugestie.Z góry dziękuję!!!

Na początek pomysł z końcówką bardzo dobry, ale z czasem będziesz potrzebował dobrego preampa stereo, ewentualnie może być też jakiś DIY. A może warto od razu kupić lepszy wzmak od C 272 ? albo posłuchać jakiegoś wzmaka DIY ? Rozwiazań jest mnóstwo :-)

mike27

Kino jest do oglądania filmów i są ludzie którzy to lubią.Nie zapominaj też o płytach DVD Audio i SACD !!!

A do stereo trzeba mieć odrębny zestaw. Ja jedynie przepinam banany do tych samych kolumn na przodzie.

Tez tak myśle , może kupić od razu nad c 372 i do niego podłączyć CD , Różnica w cenie między końcówką a wzmacniaczem nie jest duża. Co z resztą jak zagra B&W 705 z nadem ?

Witam. Przy taki sprzęcie to ja nie wiem co chcesz tam jeszcze mieszać, nie wierze, że będziesz słyszał różnicę przy lepszych B&W ;), ale CD to jest myśl!!! tak za około 3000zł.(musi być lepiej :):)) , jeżeli chcesz mieć lepszy dźwięk to może jeszcze sobie kup większe mieszkanie do słuchania w stereo:):):):).Pozdrawiam

Słuchałem pare dni temu w Melomanie w Lublinie zestawu NAIMu z Kefami XQ1 - super dzwięk. Chciałbym mieć choć w połowie tak dobry dzwiek przy mojej konfiguracji (nad c 272 lub c 372 + B&W 705 + CD) Czy to możliwe. A może rzeczywiście za małe pomieszczenie , a może inna konfiguracja ?!

1.

siemek,

tylko nie obrażaj "Króla Lwa" --)

2.

co jest z tym dvd w ostatnich dniach - nagle pojawiło się wiele pytań o DVD kontra CD. Przeczytaj inne tematy o dvd z ostatnich dni.

3.

Dobre cd to moim zdaniem dobry pomysł. Zastanów sie nad budżetem i dużo odsłuchuj. Jak nie chcesz wydawać na cd więcej niż 3000 zł to od razu nastawiaj się na uzywany. Takie kilkuletnie cd są często lepsze niż nowe budżetowe i wcale nie mają tendencji do awarii.

4.

Jeśli nawet kupisz świetne dvd z super dźwiękiem stereo to przecież cd trzeba mieć!!! przez snobizm

To może jeszcze jedno rozwiązanie!

Zostaw fronty i potraktuj je jako wspólny element stereo i kina domowego. Zostaw amplituner i kup wzmak stereo oraz CD. I jeszcze za stówę śliczny tunerek ;-) I wszystko podłącz za pomocą takiego śmiesznego przełącznika, który pozwoli wybierać, czego chcesz słuchać, stereo, czy kina domowego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) No może nie dokładnie tego, bo hi-fi to jednak nie jest ale dałbyś do zrobienia na wzór. To dziwne urządzonko wymyślono w czasach, gdy wiele popularnych (i wzgklędnie tanich) magnetofonów oraz gramofonów miało własne, wbudowane wzmacniacze oraz podpinane do nich kolumny. Nawet wtedy głupio to troche wyglądało, by stały obok siebie dwie pary kolumienek...

[obrazekLUKASZ-239697_1.jpg] [obrazekLUKASZ-239697_2.jpg]

post-1437-100000607 1170263189_thumb.jpg

post-1437-100000608 1170263188_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.