Skocz do zawartości
IGNORED

Zamawiamy glosniki w audiocomponents

Gość kaszio

Rekomendowane odpowiedzi

przy poprzednim zamowieniu, w ktorym bralem udzial takiego chamstwa jak teraz nie bylo - przynajmniej oficjalnie na forum nie zauwazylem - choc rezygnacja kaszio wydaje sie dosc wymowna. kilku panow powinno ostro puknac sie w glowe, McGyver powinien zwrocic sie do nich w mailu "przykro mi ale stracil Pan wlasnie mozliwosc brania udzialu w przyszlych zamowieniach" a uczestnicy forum powinni miec odwage kliknac "ignoruj" - co ja wlasnie uczynilem. (i przepraszam wszystkich, ze sugeruje co "powinni" zrobic, w istocie jedynie wyrazam moje wzburzenie). Skad w Polsce pier**lony nawyk zagladania innym do kieszeni?? I to w dodatku przez ignorantow - robcie zamowienia grupowe czy co tam jeszcze a nie pier**lcie ze komus zostanie 10 zl za duzo! Raus do akustyka czy innego akkusa a nie wybrzydzac i jeszce bezczelnie pisac "robiac zamowienie grupowe wiedzial na co sie decyduje". Albo "i tak przekroczylem limit i sie nie odzywaj!" - kogo obchodzi czyjs limit??? Jestescie dorosli czy dorosli tylko metrykalnie? Zasady sa proste - nie odpowiada - niemila ksiedzy ofiara, pojdz ciele do domu! Prostactwo. W dodatku na kazdym kroku mozna sie z nim spotkac : "mnie nie interesuje, chyba, że za całość zapłacę 1 zł, bo skoro urządzenie pozostaje własnością firmy, to nie wiem za co tak wysokie koszty instalacji." dzisiejszy mail do mnie. NIECH WSZYSCY NIEZADOWOLENI ZAMIAST pier**lic ZAMKNA SIE I ROBIA SWOJE ZAMOWIENIA GRUPOWE, SWOJE, KONKURENCYJNE FIRMY I CO TAM IM SIE URODZI W GLOWIE. Powodzenia.

Niesamowite jest to ze czesto tzw "inicjatywy spoleczne" (o czym wielokrotnie przekonalem sie na wlasnej skorze) sa najbardziej krytykowane- ludziom nie miesci sie w malych glowkach ze mozna cos robic nie dla pieniedzy - ale np. dla idei.

McGyver widze, ze duzy spokoj - pewnie nieraz z czyms takim sie spotkales. Ja juz tez sie przyzwyczailem ale sadzilem ze TO FORUM jest akurat wolne od niedojrzalych facecikow rezygnujacych w ostatniej chwili, czy prostakow wyliczajacych brakujace zlotowki. Mylilem sie.

A może przy kolejnym zamówieniu prowadzący je wprowadzi wadium, powiedzmy 100 PLN, dla każdego chcącego wziąć udział. Strata kasy pewnie by odstraszyła tych, którzy strasznie się ociagają, wszystko opóźniają lub rezygnują z zakupu z 1000 innych powodów.

Moshe, koloom i inni koledzy z Warszawy, mogę przejąć paczkę od MG i przekazać głośniki zaintersowanym jeśli chcecie, tak będzie chyba taniej. Proszę o wyrażnie zgody przez zainteresowanych.

No i po co taki wpis stypah ?? co ty łysy koleś jesteś ?

Przy poprzednich zamówieniach również były takie stuacje [ktoś chciał bić Spacejacka :P ] i wszystko ie dobrze skończyło.

Problemy pojawiaja sie jak są nieuregulowane kwestie. Proponuje żeby każdy zamawiający odpalił MG 40 zł za fatygę. Kiedy MG poda wam ile musicie dopłacić za przesyłkę po prostu doliczamy 40 zł do przekazu i już.....

MG słusznie się nie wypowiada w kwestii wynagrodzenia za swoja fatygę. Pewnie uważa że każdy sam powinien wyrazic swoja wdzięczność. Mi jednak nie podoba sie że zamawiający chcą głównie opierać się na Pawle S - bo to on w tym zamówieniu najbardziej wynagrodził by MG za fatygę. Myślę że każdy zamawiający zgodzi się że to by było nie w porządku.

Witam wszystkich

Oczywiście , że nie jest moim zamiarem , aby McGywer całą tę akcję przeprowadzał charytatywnie :)

Od początku nie mam nic przeciwko , żeby te parę euro na małe piwo dopłacić ...

Ale jestem od niedawna na forum i pierwszy raz w grupowym zamówieniu , więc może niech bardziej doświadczeni koledzy podpowiedzą , czy zaproponują coś innym - jak to się do tej pory odbywało

Pozdrawiam

Szanowni koledzy forumowicze zamawiający glośniki w audiocomponents.Mam potwierdzenia wplat gotowki wszystkich zamawiających z wyjatkiem PawelS który od począdku był niezdecydowany,w jego sprawie musialem dodatkowo pytac rolpha o ceny jego glośnikow mimo iz termin zapytan dawno już minąl,nastepnie kwoty mu się nie zgadzały,a teraz gdy można zamowienie finalizowac nie wplacił pieniędzy za swoje zamowienie. Postawmy więc sprawę jasno-jeżeli pieniądze nie wpłyną w poniedziałek wykluczam go z zamówienia.Ma kilka możliwości aby pieniądze wpłynęly:

1.wpłacić z ING banku śląskiego w poniedziałek ,

2.przelać internetowo do ok.16.00 w poniedziałek,wowczas pieniądze bedą zaksięgowane w poniedziałek.

Jeżeli pieniądze wplyną we wtorek to je odsyłam do nadawcy.Ponieważ warośc jego przesyłki to 50 euro,a głośników zamawia 12 sztuk,więc wyślę maila do rolpha(wtorek rano)z propozycją negocjacji ceny przesyłki.Jeżeli się nie zgodzi to 50 euro jednostek kosztowych rozparceluję miedzy nas wszystkich,jak informowalem wcześniej.

Wojmol zrezygnował,jego jednostki kosztowe przejąl jednak salmo zamawiając cięższe głośniki. Zrezygnował Piotr Gd lecz jego jednostki kosztowe (6) pokrywam z tego, że wpłacaliście wszyscy po nieco wyższym kursie euro, zatem jakieś drobne z tego się uzbierały.

Co do ewentualnych "napiwków" przy pokrywaniu kosztów wysyłki w Polsce, to po pierwsze nigdy tego nie oczekiwałem ani nie sugerowałem, a po drugie, paczki będę wysyłał kurierem na koszt odbiorcy tak samo jak zrobił to Kaszio (cennik netto firmy spedycyjnej z którą współpracuję zamieściłem wcześniej). Inicjatywa Jaro4444 żeby połączyć wysyłkę dla kilku osób jeżeli mieszkają w tym samym mieście jest jak najbardziej godna uwagi, zaoszczędzicie trochę. Proponuję żebyście się ze sobą dogadywali. Oczywiście kto ma ochotę i możliwości może odebrać u mnie osobiście.

Przy wpłatach ustaliłem kurs euro "z zapasem" bynajmniej nie po to aby na was zarobić, a jedynie dla zabezpieczenia przed niespodziewanymi okolicznościami. Z tych kilkunastu groszy różnicy w kursie uzbierała się pewna kwota która już częściowo została wykorzystana na pokrycie kosztów za Piotra GD1 który się wycofał, zostaną też z tego zakupione materiały do pakowania i wysyłki głośników w Polsce (taśma klejąca, folia bąbelkowa, papier pakowy itp., tweetery Vify przychodzą w zbiorczych styropianowych opakowaniach po kilkadziesiąt sztuk razem, a mało kto zamawiał więcej niż parę, więc trzeba to będzie osobno popakować).

Tak więc organizując zbiorowe zamówienie nie zamierzałem bynajmniej wzbogacać się waszym kosztem. Dzięki temu, że zamawiamy zbiorowo mogliśmy zminimalizować koszty transportu, co mnie cieszy i jest wystarczającą rekompensatą za wysiłek i czas poświęcony na prowadzenie tego zamówienia. Nie oczekuję w związku z tym "napiwków", oczekuję jedynie zrozumienia i współpracy, abym mógł moje zadanie wykonać sprawnie i bez zgrzytów.

Pozdrawiam wszystkich

McGyver

Stan moich wlosow nie jest twoja sprawa panie JFKBastion.

Ja nikogo nie chce bic (bo nie ja pilotuje zamowienie), tylko ilekroc widze takie zachowania w stosunku do ludzi robiacych cos za darmo to moja irytacja siega granic.

A wpis po to samo jak tysiace innych postow na tym i kazdym innym forum - bo tak. Pisanie na forum to niczemu (procz moze budowania sobie ego przez niektorych) nie sluzacy proceder. Choc moim zamiarem bylo zwrocenie uwagi tych normalnych na potrzebe eliminacji "chwastow".

Taak Panie StyppaH... Dobrze Panie StyppaH... Już się robi !!

Mam nadzieję że choć trochę Cię podbudowałem. Oczywiście nicka już w te pędy zmieniam !

ps. co z tym ignorem dla mnie ? :)

McGyver chcialem wplacic kase ale niestety zlikwidowali w koszalinie oddzial ING wiec nie wplacalem (doszloby jutro)

podaj mi koszt wplaty na konto do Rolpha i podeslij mi przyklad maila o zamowienie

PRZEPRASZAM WSZYSTKICH ZA OPOZNIANIE PRZESYLKI

No to niestety panie PawelS, wypada pan z zamówienia. Trzeba było wcześniej się dowiedzieć jakie są możliwości wpłaty. Obiecał pan z samego rana. Był jeszcze czas żeby wpłacić przez internet. Dłużej czekać nie będziemy.

witam...ale cyrk tu macie hehe...jesli ktos chce się dołaczyc do mojego prywatnego zakupu w audiocomponents to zapraszam...kontakt e-mailowy...bylem u rolpha osobiscie...niestety nie mial wszystkiego na stanie i obiecal mi doslac reszte do polski...dostawa z poczatkiem przyszlego tygodnia.....oj dlugo czekalem na moje excel'e :)))

pzdr.

Koszalin

Przedstawiciele w oddziale

ul. Fałata 11 H

75-427 Koszalin

Telefon: (0-94) 34-55-100

Fax: (0-94) 34-55-105

Godz. otwarcia: 8:30-17:00

Godz. dyżurów: 8:30-21:00

Wyślij: [email protected]

Prosze cie Pawel S idz sobie do inej piaskownicy .

Moze mam ci znalezc jeszce jedenen w okolicy??

To jest chyba ten oddział co zlikwidowano.

Na stronie ING w załadce "Placówki i bankomaty" po zaznaczeniu woj. zachodniopomorskiego pisze że tylko w Szczecinie są odddziały...

Ale teraz i tak już po ptokach...

Na miejscu PawłaS jednak bym wpłacił pieniądze w innym banku. Gdyby MG zobaczył we wtorek rano że pieniądze są te pewnie wcale nie chciało by mu sie pisać do Rolpha.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma się nad czym rozwodzić, McGyver postawił jasne warunki i tyle. Teraz, mam nadzieję, już nie będzie żadnych niepotrzebnych przestojów i wszystko powoli zacznie zmierzać ku szczęśliwemu końcowi:)

witam

jak pisalem wczesniej NIE BYLO MNIE W KOSZALINIE, wrocilem dopiero w poniedzialek i z samego rana gonilem na Falata 11H aby wplacic pieniazki na konto McGyver'a

niestety oddzial banku ING zlikwidowano juz jakis czas temu - nic o tym oczywiscie nie wiedzialem

probowalem wplacic kase w roznych miejscach ale nigdzie nie bylo mozliwe zaksiegowanie tej sumy tego samego dnia, a konta internetowego nie posiadam (w ogule nie posiadam wlasnego konta)

McGyver napisal ze jak kasa dojdzie we wtorek to i tak mi ja odesle - wiec nie wplacalem

po wstepnych wyliczeniach indywidualna paczka wychodzi mi ok 30zl wiecej

McGyver przeslij mi przyklad maila z zamowieniem u Rolpha - moj angielski troche kaleczy

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.