Skocz do zawartości
IGNORED

bw 602 s3 lub tannoy fusion 2 lub jmlab

DARIUSZN

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich serdecznie! jestem tu nowy i wybaczcie mi jakies bledy...

niby znam sie troche na hifi kiedys milem sklep rtv, ale jak mam sam kupic to nie jestem pewiem. slucham glownie marillion pink floyd pat matheny i troche lat 80tych. cenie selektywnosc, rownowage tonalna, i raczej cieplo koniecznie bez krzykliwości . pokoj na poddaszu skosy okolo 25 m2 w miare umeblowany, sciany gipsowkart. zagra to narazie na niestety technicsie suv500 matowym i wolnym wzmacniczu moim zdaniem. dzieki za pomoc i pozdrawiam.

Tak jak napisałeś SU V500 to nie jest najlepsza produkcja technicsa i najlepiej szybko jej się pozbyć - co do kolumn to odradzam BW gydż są dość krzykliwe (a takich chyba nie chcesz) - ale jeśli masz czas to namawiam do posłuchania, sam się przekonasz, ja ich słuchałem z wzmacniaczem rotela ra01 / cd rotel RCD02 oraz wzmacniaczem maranza PM4400 CD%540 - drugim zestawem kolumn były triangle titusy - moim zdaniem wypadły lepiej choć w recenzjach pism BW są pardziej rozreklamowane - ale nie kupie ani BW ani Triangle choć ostatnio tesotwałem triangle comety z Vienna Acoustic Hadyn - znowu lepiej wypadły lpeij triangle (ale to już wyższy przedział cenowy) testowałem już na swoim wzmacniaczu NAD C320 bee cd Technics SL PG380A (cd po zakupie kolumn do wymiany) - triangle zagrały w porownaniu z vienna żywiej jaśniej (pisać można by dużo, ale nie o to chodzi trzeba porostu wybrać się do sklepu i posłuchać a najlepiej zabrać do domu co może być już problemem) - osobiście nie wiem co polecić bo nie mam tak dużo doświdczenia jak pozostali frumowicze (może jeszcze ktoś sie dopisze) - moja rada zabrać wzmacniacz i przesłuchać - wszystko zależy jeszcze od ceny o ile pamiętam BW kosztuje od 1200-1500 (?) domniemam że takimi środkami dysponujesz? - w przedziale cenowym od 1500 do 3000 jest już w czym wybierać i mozna dostać zawrotu głowy-obecnie mam taki zament w głowie bo szukam czegoś dla siebie - pozdrawiam

...zapomniałem dopisać - uwaga taka sama jak poprzedzającego mnie forumowicza - 25 m należa juz bezwątpienia do podłogowców [ ...ale sam się zastanawiam czy to jakaś reguła, chyba zależy to też od użytkownika co lubi (?)]

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.