Skocz do zawartości
IGNORED

CA AZUR 540-A czy NAD 320 BEE

Radusss

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Planuję zakup głośników i wzmacniacza. Zdecydowałem się na Acoustic Energy Evo 1, ale co do wzmacniacza to jeszcze nie wiem. Miałem zamiar kupic Cambridge. ale dowiedziałem się, że Evo 1 grają dość ostro i Cambridge też. wię razem może być za dużo ostrego brzmienia. Polecono mi NADa 320 BEE. Oczywiście przed zakupem na pewno umówię się na odsłuch, alę chętnie wysłucham waszych opinii. Dodam jeszcze, że sprzęt jest do pokoju 16m.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/14530-ca-azur-540-a-czy-nad-320-bee/

"Zdecydowałem się na Acoustic Energy Evo 1...ale dowiedziałem się, że Evo 1 grają dość ostro"

Czyli po przeczytaniu opini z magazynów, informacji od sprzedawców i innych opinii zaslyszanych od osób które czytają jeszcze więcej prasy i z jeszcze większą ilością sprzedawców rozmawiali zdecydowałeś się na ostre kolumny, tak? jestem pełen podziwu...

Myślę, ze bez trudu odnajdziesz magazyn w którym jest opinia o tym jak 320BEE daje rade ostro brzmiącym (to z doświadczenia i osłuchania) audio physicom i tylko lipmitowana ilość gwizadek nie pozwoliła dać mu więcej niż sześć...

Przy nielimitowanym budżecie spokojnie można polegać na czyichś opiniach, wszak po tygodniu czy dwóch można sobie zmienić klocka na bardziej polecanego....

Tu był podobny temat:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wałkowany zresztą bez przerwy...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Słuchałem EVO 1 w Trimexie, wprawdzie z NAD-em 372, ale nie brzmiało to ostro, raczej "prawidłowo detalicznie" i dość neutralnie. Na dodatek zestaw grał w sali o powierzchni małej sali gimnastycznej, pod ścianą stały nawet Utopie, może dlatego brzmiało dość dobrze :-). Najlepiej wypożycz, posłuchaj u siebie i zdecyduj - nie wywalaj kasy na zakup w ciemno. Jak ktoś chce zarobić, niech umożliwi posłuchanie sprzętu w domu. Nie powinno to sprawić trudności - jak pewnie wiesz Trimex jest dystrybotorem obydwu marek.

CA wydawał mi się zawsze jakiś taki rachityczny, niby firma audiofilska, ale jak słyszę że wzmak dławi się grając głośniej na trochę większych podłogówkach, to z tą legendą (stworzoną przez 6-gwiazdkowe testy wiadomej gazety "ukazującej się w terminie") coś nie tak.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Nada 320 i Evo 1 słuchałem kilka razy - zero ostrosci, ale naprawde dobrze wyważony dzwiek i ładne, czasem nawet potężne brzmienie (jak na takie małe kolumienki)

nie to co CA - suche, wątłe, zero agresji

• 1 rok później...

To mój pierwszy wpis więc witam wszystkich bardzo serdecznie.

>przemas astro

Powiedz mi gdzie kupiłeś te monsterki i ile Cię to kosztowało ?

Czy masz może namiaty na "pkrecz'a", też będe miał azurki (tylko v2 - właśnie na nie czekam) i dokupiłbym taki power magic :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.