Skocz do zawartości
IGNORED

Gale 3040, czy naglosnia 25m2?

barney

Rekomendowane odpowiedzi

Hej

Pytalem juz w innym watku ale zostalo bez odpowiedzi to zaloze nowy.

Czy gale 3040 naglosnia 25m2, moge je odsluchac ale w malym pomieszczeniu 12-14m2 wiec nie wiem czy nie zgina w 25m.

Alternatywa dla brata ktory zastanawia sie nad zakupem sa jeszcze wharefdale 8.4, tu z naglosnieniem nie powinno byc problemu ale chetnie posluchalbym opinii tych ktorzy slyszeli obie kolumny, czy ktoras jest wyraznie lepsza?

Przy okazji ponowie tez pytanie o uzywanego wzmaka do 800zl do tych gale, uzywany ale nie 10 letni ;)

pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/14547-gale-3040-czy-naglosnia-25m2/
  • 4 miesiące później...

Te Gale to takie kopciuszki.

Niepozorne, ale graja duzym i kulturalnym dzwiekiem. Mialem okazje sluchac 3020 i 3040, gdy pierwszy raz usłyszalem 3020 to szczeka mi opadla do podlogi.

3040 podobnie, az dziw bierze ze takie delikatne z wygladu kolumny potrafia tak grac. Sluchalem ich w dosc duzym salonie i nie mialem wrazenia zeby im brakowalo mocy.

Wg mnie oczywiscie, te kolumny graja dwa razy lepiej niz kosztuja, a mialem okazje porownac je z kolumnami podlogowymi z przedzialu 2 tys do 2.8 tys.

Natomiast jesli lubisz potezny bas to niestety nie u nich. Sprzedawca, ktory je prezentowal polecal je do malych skladow.

Moim skromnym zdanie to bardzo dobre kolumny, a w tej cenie trudno kupic cos lepszego i nowego.

u mnie naglasnialy 40pare metrow i nie bylo problemow z basem ale chodza z subem

natomiast teraz jest jakies 28 i nie brakuje basu - musze nawet odcinac suba bo jest go za duzo

polecam tez 3045 takka sama konstrukcja ale wiecej basu

warto je zasypac bo jet gdzie

mialem problemy ze stereofonia - ciezko je ustawic. bassrefleksy maja z przodu wiec nadaja sie do malych pomieszczen.

po wakacjach bede prawdopodobnie chcial ich pozbyc (calego kompletu...) wiec jak cos to na priva...

Czy graja lepiej od Diamondów 8.3 to nie wiem. Zreszta kazdemu co innego sie podoba. Chyba sie nie pomyle jesli powiem ze graja jasniej, a poza tym objetosciowo sa mniejsze i wg mnie o wiele ladniejsze . Mnie osobiscie te Gale bardzo przypadly do gustu chociaz ostatecznie zakupilem inne kolumny.

P.S. Gale 3020 pierwszy raz uslyszalem gdy byly podlaczone do takiego hybrydowego wzmacniacza (gdzies tam w srodku jakas lampke mial), do dziasiaj slysze ten dzwiek.

Zapomnialem dodac, jesli Diamondy to raczej seria 9. Wykonanie i wyglad doskonaly i graja wg mnie ciekawiej niz seria 8. Tak na marginesie to nie wiem skad te zachwyty nad tymi 8. No ale ja to sie nie znam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.