Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie napisy na divix Pioneer 575A

darek2

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie do swego Pioneera wgrałem soft czytający polskie napisy na filmach z divixów ale za nic nie chcą mi chodzić na moim Pioneerze ,podejrzewam że coś źle robię przy nagrywaniu ,odtwarzacz w komputerze bez problemu odczytuje mi zarówno film jak i napisy ,problem jest z odczytem napisów w Pioneerze ,może po prostu źle nazywam plik z tekstem podczas zgrywania,.Bardzo proszę o pomoc w tej sprawie zazwyczaj nie używam divixów ale mam film,który jeszcze w Polsce nie wyszedł na DVD - Willow i bardzo mi na nim zależy .

https://www.audiostereo.pl/topic/14590-polskie-napisy-na-divix-pioneer-575a/

Odpowiedzi na swoje pytanie poszukaj na forum, link poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Panowie film idzie a napis nie od czego może to zależeć plik tekstowy przkonwertowałem z txt na srt i odtwarzacz w komputerze go widzi a stacjonarny nie chce,może trzeba to inaczej nagrać ,nagrywam w Nero jako dane.Z góry dzięki za pomoc.

Dobra poszło po prostu zakręciłem się i napisałem koncówkę nazwy pliku testowego SRT małymi literami a powinno być dużymi tak jak AVI.Mam jeszcze jedne pytanie czy ktoś używał program Subttitle Workshop tam jest możliwość synchronizacji napisów z filmem i zapisanie tego w odrebnym pliku SRT może ktoś już to robił i pokaże mi najprostszy sposób .Na Willow chodzą napisy o 2 sekundy za szybko a może ktoś zna lepszy program?Z góry dzięki za pomoc.

Jedo jakbyś mogł to prześlij ten plik na [email protected] ,dzięki

dzieki jedo :)

ale czy zostawienie samego pliku .srt nie wystarczy ?? trzeba go laczyc z filmem "na stałe" ?? zabieg dos czasochłonny i z ustawieniem kompresji tez trzeba sie troche po bawic ...

Jedo powiedz mi jeszcze jedno jaką ustawić najlepszą kompresję,fakt że wgranie na stałe napisów trochę trwa ale można fajnie poustawiać czcionkę ,nie wiem jak jest z tą kompresję jeśli dam Mpeg4 Divix Code,najwyższa jakość a film mam na dysku czy jak po skompresowaniu z napisami w tym formacie nie straci na jakości plik filmowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.