Skocz do zawartości
IGNORED

gramofon w okolicach 500-800 zł

marcinc

Rekomendowane odpowiedzi

cześć, poszukuję gramofonu w okolicach 500-800 zł ; mam dużo starych płyt , ale zapewne będę chciał popróbować też z nowszymi albumami - czy jest coś ciekawego np. na allegro co moglibyście polecić ?

https://www.audiostereo.pl/topic/14648-gramofon-w-okolicach-500-800-z%C5%82/

Musisz liczyć się z tym, że wkładka i/lub igła z allegro może być do bani (wiek, sposób użytkowania,itp.). Niestety prawie zawsze trzeba sobie zostawić gotówkowy margines na wkładkę/igłę. Myślę, że gdybym kupował gramofon na allegro, to wybierał bym bez wkładki lub z taką, do której można dostać igłę.

> BRob

Pomysł nie najlepszy. Zwykle gramofon bez wkładki bądź igły ma w opisie podane, że owszem kręci się ale z braku igły bądź wkładki nie było możliwe jego sprawdzenie. I sprzedający nie bierze odpowiedzialności... To do tego ta wkładka z igłą jest potrzebna. Jest - to znaczy powinien być sprawdzony. I najlepiej oczywiście zrobić to osobiście.

Co nie zmiania tego, że sam kupiłem gramofon wystawiony na Allegro bez wkładki ;-) Najpierw spytałem się, czy możliwe jest jego sprawdzenie i czy znajdzie się wkładka do zamocowania doń w tym celu. Skończyło się na tym, iż po sprawdzeniu dokupiłem na miejscu jeszcze nową wkładkę. Ale to przypadek dość nietypowy. Zwykle lepiej kupić z wkładką, po to by sprawdzić, a potem wymienić na docelową. W takiej sytuacji jakość wkładki z którą kupujemy gramofon nie ma znaczenia, a a a na pewno nie warto z tego powodu przepłacać.

a zakładając , że na zakup gramofonu przeznaczam około 800 zł lepiej szukać czegoś na allegro czy kupić coś nowego ne gwarancji ? czy różnica jakości przy tych cenach w ogóle będzie specjalnie zauważalna ?

Kupno używanego dostarcza większych emocji ;-)

W tej cenie można dostać już bardzo ciekawe rzeczy używane i nic specjalnie ciekawego z nowych. O tym, co można dostać nowego pisano już tu, a można też zajrzeć do HFiM, gdzie akurat też zajęto się tym tematem. Tego nawet wiele nie ma...

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.