Skocz do zawartości
IGNORED

creek4330 do proacow studio 100 da radę

kuku34

Rekomendowane odpowiedzi

mili państwo mam chrapkę na kolumny proac studio 100 ale nie wiem czy mój wzmacniacz slabiutki skądinąd creek4330 je ruszy. jak myślicie -jest sens tak się wykosztować (ok.5k) i nie wykorzystać w pełni ich możliwości czy wlaśnie zaszaleć bo będą wymierne efekty dzwiękowe? proszę o wasze opinie, pozdrowienia

U kumpla ten model Proaca napędza Marantz PM66 (a to jest dopiero kaszlak) i daję sobie radę bez problemu. Jeżeli to nie jest bardzo duży pokój, Creek powinien sprawdzić się nawet lepiej.

Naim: transport cd -> DC1 -> NDAC/TP XPS -> Hi-Line -> NAC 282/TP DTCap/NAP 250-2 -> NAC A5 -> Lipinski L-707/Target Audio MR70B

Myślę, że moc Creeka nie jest tu przeszkodą. Można go rozkręcać do godz. 15 bez zniekształceń. Podłączano już do niego 5-tki Harbetha i Signature 3 Avance, więc i ze Studio 100 też powinno się udać. Inną sprawą jest jakość sygnału - z Avancami(która są chyba bardziej sterylne i bezduszne od ProAców) brzmiało to poprawnie, ale nic więcej.

Wszystko zależy od tego - jak długo chcesz jeszcze grać na 4330 lub/i z jakiego modelu kolumn się przesiadasz. Gdybyś miał np. dobre monitory w klasie ok. 3 tys, kasę lepiej wydać na wzmaka. Z kolei jeśli kolumny to budżetówka a Creek ma zostać na dłużej, może lepiej pomysleć o dobrych, ale w pełni kompatybilnych monitorkach? Np. Dynaudio 52 grały bardzo dobrze z 4330, Epos M 12.2 też. Sonusy Concertino, które posiadam, grały nieźle z Creekiem 50 i.

Jeśli Studio mają bi-wiring, pozostaje jeszcze opcja poszukania końcówki Creeka na rynku wtórnym.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.