Skocz do zawartości
IGNORED

Polaczenie wzm z CD (Onkyo) ster. pilot

Cerb

Rekomendowane odpowiedzi

Mam takie pytanie zwiazane z polaczeniem wzmacniacza ONKYO 9511 z napedem CD ONKYO 7511, do wzmacniacza mam pilota ktorym da sie sterowac CD.

Problem jest w tym ze nie wiem jak wykonac (o ile sie da) kabel ktorym laczy sie wzmacniacz z CD do sterowania pilotem. Gniazda do tego sterowania wygladaja jak mini jack 3.5 (sa po dwa w kazdym urzadzeniu).

Moze ktos kto posiada taki sprzet moglby mi opisac jak to wykonac lub skad zdobyc taki przewod.

https://www.audiostereo.pl/topic/14740-polaczenie-wzm-z-cd-onkyo-ster-pilot/

Ja mialem 7210 i poprostu wziolem 2 jaki mono 3,5 i czujke od karty tv pixel i zrobilem z tego odbiornik do pilota, dobra polaryzacja diod i wszystko chodzilo calkiem ok na zastepczym pilocie, proponuje zobacyc czy da cos sie zrobic w podobny sposob, metoda prob i bledow chyba nic nie padnie

>Cerb

Żaden problem, mam wolny jeden taki przewód - został mi po zakupie amplitunera i CD-ka Onkyo (był dołączony do każdego z urządzeń, a korzystam i tak z jednego przewodu). Gniazda, o których wspomniałeś są u mnie oznaczone RI lub RI audio (nie chce mi się wyciągać klocków:), w każdym razie sterowanie z jednego pilota faktycznie jest wygodne. Pilot od CD-ka przez 5 lat zarastał kurzem. Daj sygnał na priva (adres jest w "o mnie"), napisz skąd jesteś (często wyjeżdżam) - jakoś pomożemy.

Bluesound Node / Synthesis Roma 96DC+ / B&W 706 S3

Sorry ze odpowiadam dopiero teraz ale po pierwsze neostrada cos cieniutko przedzie, a po drugie powalila mnie taka grypa ze lepiej nie mowic....

Na stronie o tobie nie moge znalesc kontaktu do Ciebie, wiec jak mozesz to odezwij sie na [email protected] lub gg 1657477

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.