Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat MA600 zmiana na... ?

jancio666

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chciałbym zamienić Magnata MA600 na coś z wyższej półki co zaspokoi mocowo moje B&W CDM1NT, bo wydaje mi się, że stać je na więcej. Najlepiej gdyby udało się kupić coś z wejściem optycznym, ale jeśli nie warto to nie musi być DAC`a. Chciałbym spróbować czegoś starszego i tu chodzą mi po głowie Sansui (np. model 5050, lub G5700), Sony TA-F630ESD lub TA-F555ES, Akai AM55, AM67. Mam mętlik i nie wiem, w którą iść stronę. Jak znajdzie się coś ciekawego to rozważę każdą propozycję ? Podkreślę, że z Magnata jestem bardzo zadowolony, po prostu chcę spróbować z czymś innym... Muzyki słucham w 70% z dekodera, 18% po bluetooth (MA600 ma odbiornik BT), a 2% to CD. Po prostu stawiam na wygodę.

https://www.audiostereo.pl/topic/147412-magnat-ma600-zmiana-na/

Magnat na pewno ma szerszą scenę i szybszy bas, ale góra bardzo szybko w nim gaśnie, miałem też wrażenie, że wysokie są trochę wycofane. Sony ma bardzo przyjemny dźwięk na górze i średnicy, dobrze brzmią na nim wokale. Testowałem na kolumnach klipsh oraz emit m20. Na wysokoefektywnych kolumnach Magnat całkiem dobrze sobie radził, ale jak podłączyłem pod bardziej wymagające kolumny to już było średnio. Zwróciłem go, ponieważ nie spodobała mi się ta dziwna góra, nie była to wina kolumn, ponieważ na słuchawkach również to występowało.
W tamtych latach szukałem, wzmacniacza do 3tys no i ze sklepowych niestety nic nie grało. Kupiłem w ciemno tego Sony za 450zl i to był strzał w dziesiątkę.
Prawie od roku poluje na kolejną sztukę, bo jak kiedyś padnie to chce mieć zastępczy. Na portalach aukcyjnych trafiają się teraz bardzo rzadko, a jak już coś się trafi to niestety grzebany...

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Miałem hybrydowego Magnata RV4. Świetny sprzęt z mnóstwem wejść i BT na pokładzie. Używkę można kupić za jakieś 6tys. Sprobuj posłuchać, może nie warto uciekać od Magnata.

Ja uciekłem w lampę, ale do dziś miło go wspominam.

23 godziny temu, Tomunio36 napisał:

Proponuję jvc ax z911. Gra w czystej klasie A jeśli skorzystasz z sekcji cyfrowej. Analogowo zdecydowanie wyżej pozycjonowal bym go niż wymienione przez Ciebie piece. 

Wydaje się całkiem ciekawy, ale widzę, że trudno dostępny.

13 godzin temu, jaxcek napisał:

Miałem hybrydowego Magnata RV4. Świetny sprzęt z mnóstwem wejść i BT na pokładzie. Używkę można kupić za jakieś 6tys. Sprobuj posłuchać, może nie warto uciekać od Magnata.

Ja uciekłem w lampę, ale do dziś miło go wspominam.

RV4 to jeszcze rzadszy rodzynek wśród używek. Chciałbym coś na już ??

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Coś na już. 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niech autor może określi się jakiego dźwięku szuka, dociazonego czy lekkiego, bo jeśli te b&w są po jasnej stronie to z tym Technicsem może się nie zgrać.

Rotel RA-980BX+Heco Aurora 700 SONY 550ES + Emit M20@Nostromo Wolf2 - Solid Core audio cable set

Może te kolumny tak mają, u mnie przykładowo Klipsh gra z bliska pełnym dźwiękiem, jak się oddale, środek zanika, a góra dominuje, Dynaudio tak nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.