Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz lampowy oparty na GM70

UB777

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś miał okazje słuchać takiego wzmacniacza i moze sie podzielić uwagami? Pytałem na DYI o te lampy, ale moze ktoś ma doświadczenia juz z gotowym ampem i może się podzielić wrażeniami odsłuchowymi. Słyszałem, że można wyciągnąć do 45-50W na kanał, a dzwięk jest słodziutki. Przy takim wzmaku łatwiej byłoby dobrać kolumny niż w wersjach kilkuwatowych.

https://www.audiostereo.pl/topic/14895-wzmacniacz-lampowy-oparty-na-gm70/

Marek946 >>

A co mógłbyś powiedzieć nt. takiej triody 6H13C ? To do wzmacniacza słuchawkowego. Czy słuchałeś czegoś zbudowanego na tej lampie? Nie wiem jakiej klasy to jest "sprzęt".

Byłbym wdzięczny za jakieś opinie

• 3 tygodnie później...

Witam

Wprawdzie nie do słuchawek, ale poszukaj w ofercie Amplifona. WT-30 (WT-30II). Brzmienie w tej klasie cenowej co najmniej bardzo dobre. Ale trzeba oczywiście posłuchać osobiście.

pozdrawiam

To jest bardzo dobra lampa i wyciagniesz z niej od 15 do 50W w zaleznosci od sterownika, impedancji uzwojenia pierwotnego transformatora i punktu pracy. Juz 15W jest nie do pogardzenia. Jezeli nie masz duzych doswiadczen z DIY odradzam zabawe bo to latwo zabija (ok 1000V). Jezeli jednak sprobujesz to bez pudla, bo lampa jest tania i brzmi nie gorzej niz 211 czy 845 a ma lepszy kop niz 300B i podobne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.