Skocz do zawartości
IGNORED

Prośba o pomoc

Kanalia85

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam zestawu stereo do około 3000PLN. Interesuje mnie sprzęt mocno nastawiony na bas. Polecono mi i odsłuchałem Wilsony SIX + to: https://www.salonydenon.pl/pl/MM/Marki/DENON/MINI_SYSTEMY_AUDIO___CEOL/RCDN-10_WHITE

Odsłuchałem i mi się podoba dźwięk, ale znalazłem jeszcze coś takiego: https://m.sklep.rms.pl/denon-avr-x550bt-avrx550bt-amplituner-kina-domowego-5-2?campaign-id=10#specyfikacja_techniczna

Ten drugi amplituner jest tańszy, a parametrami "na papierze" lepiej się prezentuje. Teraz mam pytanie do Was: czy ten tanszy bedzie lepszy, a w salonie chcieli mnie naciągnąć na dziadostwo jakieś? Czy to jednak ja się mylę i oni mają rację? pytam, bo moja wiedza w tym temacie jest mała. 550BT niestety nie mieli na stanie, więc nie mogłem odsłuchać.

a może coś innego polecicie? np kolumny podłogowe grające lepiej i mające większy bas od tych wspomnianych wyżej? oczywiście rozmawiamy o zestawie za kwotę 3000 PLN około. Czym taniej tym lepiej rzecz jasna, ale jeśli sprzęt ma być lepszy przykładowo o 50% w zamian za 10% większą cenę, to dopłacę trochę do tych 3k PLN :)

https://www.audiostereo.pl/topic/149103-pro%C5%9Bba-o-pomoc/

Napisz jeszcze w jakim pomieszczeniu ma stać system oraz co będzie u Ciebie źródłem. Ceol to mini wieża i główne zastosowanie znajduje w małych pomieszczeniach, natomiast denon avr x550 to typowy amplituner do kina domowego. Rozumiem, że szukasz systemu stereo?

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

12 minut temu, Q21 napisał:

Napisz jeszcze w jakim pomieszczeniu ma stać system oraz co będzie u Ciebie źródłem. Ceol to mini wieża i główne zastosowanie znajduje w małych pomieszczeniach, natomiast denon avr x550 to typowy amplituner do kina domowego. Rozumiem, że szukasz systemu stereo?

Tak, system stereo, dwie - dobrze grające basem kolumny podłogowe (znalazłem w między czasie jeszcze coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1. pomieszczenie 3,5 na 5,1 metra - głośniki będą ustawione na dłuższej ścianie, czyli będę siedział od nich około 3 metry
2. Słucham w zasadzie wszystkiego oprócz techna "umca umca umca" i oprócz klasycznej. Wieczorem lubię cicho posłuchać spokojnych utworów, włączyć "Radio Złote Przeboje" itd, czasem coś szybszego, a czasem nawet koncert Metallicy obejrzę przez Youtube - rozrzut mam duży ?

3. Oprócz wyżej wymienionych głośników, "wynalazłem" w czeluściach internetów jeszcze dwa wzmacniacze:

-

Ukryta Zawartość

-

Ukryta Zawartość

Oba się nadadzą? jeśli tak, to który z nich polecacie? bądź może coś innego zasugerujecie? Nie interesuje mnie głośność podkręcona na full. Chcę, aby zestaw miał duży bas oraz by sprzęt dawał radę przy niskim poziomie głośności, bo gdy pracuję wieczorem na komputerze, lubię cicho puścić jakieś spokojne utwory, które graja "gdzies tam w tle" ?
Aha, jeszcze jedno napisze - chcę podłączyć do tego Chromecast Ultra oraz Chrome cast audio. Planuję zakup TV OLED,  a one mają problem przy wyswietlaniu jednolitego obrazu (piksele się wypalają), dlatego do oglądania teledysków z Yt użyję cromecast ultra, a do odsłuchu radia z telefonu uzyję chromecast audio.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pylon Audio Pearl 25 to kolumny o rewelacyjnym stosunku jakości do ceny. Brzmienie jest otwarte i szczegółowe. Polecam do tych kolumn właśnie Denona pma 800ne, który nieco dociąży brzmienie. Alternatywą mogą być Heco victa 702 w połączeniu z Marantz pm6006 jeśli cenisz sobie naturalniejszy przekaz z mocniejszą podstawą basową.

Zapraszamy do kontaktu w sprawie wyceny 

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.