Skocz do zawartości
IGNORED

co zamiast Xonar Essence ST

zukosok

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

do wczoraj posiadałem komputer z karta Xonar Essence ST, a w niej zmienione oampy na 1x LME49860NA 2x LME49990MA, zestaw ten bardzo mi pasował, duza scen, mocny bas, nie za ostre wysokie,lecz w sam raz, przepiękny środek, przynajmniej dla mnie ?

niestety komputer zrobił sie za powolny i zmuszony zostałem do zakupu nowej jednostki, na pokładzie jest dźwięk Realtek®ALC1220, 120dB SNR / 32-bit, niby obslugujacy do 600ohm ,a ale do xonara się nie umywa, z braku porty pci zmuszony bede wymienić mojego xonara na cos innego do kwoty powiedzmy 500zl- moze być używka.

proszę o pomoc

https://www.audiostereo.pl/topic/150143-co-zamiast-xonar-essence-st/

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

spytaj gościa, czy sprzeda przez allegro lokalnie dla bezpieczeństwa.

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...

odgrzeje kotleta... sprzedawca stxII się do mnie nie odezwał, ale znalazłem inna karte tj.  Sound blasterx ae5, czy ktoś z kolegów miał z nią do czynienia?

a może kupic zewnentrzny dac/wzmacniacz słuchawkowy np. SB G6, lub moze kopecicie mi koledzy cos innego.

Tak czy inaczej, jeśli będzie to  zewnętrzne urządzenie, to musi miec 2 wyjście, na głośniki i słuchawki, najlepiej wbudowany przełącznik, lub łatwe przełączanie w oprogramowaniu. 

preferuje dzwiek ocieplony, ale szczegółowy, z mocnym wykopem.

dzieki

Ja polecę ifi iDSD nano LE

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) bez dopisku LE słabszy wzmacniacz.

Posiadam trochę lepszą wersję ifi micro idac2, różniącą się ponoć precyzją zegara taktującego oraz jakość filtrowanego zasilani, wyjściem coaxial i przełącznikiem filtrów, za to nano ma akumulator i może służyć za dac przenośny.Ogólnie jest to brzmienie jakiego szukasz, dźwięk bardzo naturalny, dające uczucie odsłuchu na żywo, na słuchawkach poprawiła mi się przestrzeń w stosunku do Xonara st, siedzi teraz w kompie bezrobotny. Z wad jest tylko jedna, zgłaszana też przez innych użytkowników, podczas wyłączania kompa mam lekki trzask w głośnikach w momencie odcięcia zasilania dla ifi. U mnie napędza słuchawki 250ohm Beyerdynamic DT880, czy da radę z 600ohm nie wiem. Przełącznika nie ma ale po prostu ściszasz pokrętłem i sygnał na słuchawki nie idzie. Poczytaj sobie o nim.

Ukryta Zawartość

O ifi zen dac, nie słyszałem, ale kupujesz z neta, masz 14 dni na sprawdzenie, jak nie podejdzie zwracasz, ogólnie jak czytałem opinie o ifi to nikt nie narzekał na jakość dźwięku, więc może warto spróbować. Ewentualnie z kart

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.