Skocz do zawartości
IGNORED

Wygrzewanie Pianocrafta

Piwman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam PIANOCRAFTA E-600, wiele razy powiedziano mi na tym forum, że zagra dobrze dopiero za jakiś czas, jak się wygrzeje. Ciekawi mnie na czym polega (pytam jako laik) w ogóle proces "wygrzewania" Aha i jeszcze jedno pytanie. Czy to prawda, że głośne słuchanie na początku użytkowania źle wpływa na późniejszą charakterystyke kolumn?? (takie coś mój kumpel wyczytał kiedyś w instrukcji do swojej więzy philipsa) Proszę o opinie. Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/15187-wygrzewanie-pianocrafta/

Witaj!

Opowiem Ci ogólnie ponieważ nie jestem specem ale przechodziłem wygrzewnie. Jakis czas temu wymieniłem wszystkie elektrolity w swoim wzmaku. Kosztowało to nieco kasy i czasu (nie sam dokonałem tego lecz zakład). Odebrałem sptzęt i .... Katastrofa. Jakbym słuchał zupełnie innyego sprzetu. Szorstki, dudniący jednym słowem załamałem się. Dopiero na forum polecili mi dobrzy ludzie żebym dał sobie na wstrzymanie i odczekał. Po miesiącu (moze mniej) sprzęt sie wygrzał i zmieniła sie charakterystyka brzmienia na delikatniejśzą, spokojniejszą.

Co do kolumn rozsądnym jest nie dawanie czadu nowymi głośnikami. Na zasadzie nowego samochodu - nowy trzeba dotrzeć.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli po zakupie PC E-600 od razu sprawdziłem jak brzmi sprzęt dośc podgłosniony i potem też kilka razy słuchałem muzyki dość głośno (ale nie zbyt długo) to może to mieć wpływ na późniejszą jakość dzwieku ?? może to i naiwne pytania, ale chciałbym żeby wszystko było jaknajlepiej - tym bardziej, że dla biednego studenta zakup pianocrafta to wydatek prawie kosmiczny :( Pozdrawiam

Wracajać do mojego pytania -to co sie dzieje ze sprzętem podczas tzw wygrzewania?? wiem i skłonny jestem wierzyć w takie zjawisko :) ale od strony technicznej jak to wygląda - prosze o wytłumaczenie w miare zrozumiałem dla początkującego forumowicza :)))

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.