Skocz do zawartości
IGNORED

magnaty vector 77 czy tonsil voyager 200

wmarcinw

Rekomendowane odpowiedzi

mam problem tego typu że nie słysząłem jak grają (magnaty i tonsile)!!.proszę aby ktoś opisał mi według siebie które z tych głośników będą miły lepsze brzmienie.słyszałem już że tonsile mają dobry bas i ostry sopran, ale jak to brzmi w całości.(basu zawsze można ująć).Na temat magnatów nic nie słyszałem poza tym że mają rozmyty dzik(ale co to znaczy)czy te magnaty mogą aż tak źle grać???poza tym ma magnatech pisze że mają częstotliwość od 20 Hz - 35 kHz tak więc to wskazuje że mają grać lepiej niż te tonsile które posiadają częstotliwość 35Hz - 22 kHz. Na lepsze głośniki nie mam pieniędzy!!! a zależy mi na jak najlepszym dzwięku!!!

Tylko nie kupuj voyager 200,nie jestem przeciwnikiem tonsili ale tego modelu czesto słucham(bo muszę) u kolegi.

Nie wiem jak można bylo tak skonstruować kolumnę -dudniący bas normalnie studnia!!!!!.Powtarzam tylko ten

model.Pozdrawiam

mam tylko 1000 zł i wzmacniacz Technicsa moc 50W, nie wiem jak to możliwe ale b.dobrze sobie radzi z głośnikami (altusy 200, wysiadają),jak możecie to napiszcie mi coś o tych magnatach

Seria Vector ma beznadziejnie ostre wysokotonówki (ceramiczne, wynalazek Magnata), to chyba jest ostrzejsze niż Altusy. Natomiast midwoofery dobre. Po wymianie tweetera gra przyzwoicie, z tym że lepszy jest niższy model Vector 55

widze że za te pieniądze nie kupię dobrych głośników, bo wszystkie w tej cenie grają źle, zależy mi na tym aby miały min. 200w muzycznej.Czy tonsil na prawdę robi tak złe głośniki????

Tzw. "moc muzyczna" głośników nie jest wyznacznikiem ich jakości. W warunkach domowych zazwyczaj nie będzie też miała związku z tym, czy kolumny będą grały głośno bez zniekształceń. A na pewno "moc kolumn" nie doda mocy wzmacniaczowi.

jeżeli magnaty nie i tonsile nie to jakie głośniki będą grać fajnie w cenie do 1500zł (wiem że to nie za dużo)wzmacniacz 2x 50 w.( z Altusami radzi sobie znakomicie!) ---czy może lepiej złożyć kolumny????

Istnieją opinie że kolumny DIY opłaca się robić tylko drogie. Jest w tym sporo prawdy, faktycznie bardzo tanich kolumn DIY nie opłaci się robić w ogóle, ale 1500zł to już kwota za którą można złożyć całkiem porządnie wykonane zestawy w niebrzydkiej okleinie winylowej, z użyciem solidnych przetworników, nawet można dać skandynawskie tweetery. Generalnie może to zagrać nawet na poziomie kolumn ze sklepu za 3000-3500zł, jeżeli wykona je ktoś dysponujący rzetelną wiedzą i doświadczeniem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.