Skocz do zawartości
IGNORED

Interkonekt na bazie przewodów ...

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

np głośnikowy AQ Everest wygląda tak... kosztuje 38.000 zł ;) ale widać podobieństwa...

wszystko jest ładnie opisane, i można by sobie takie coś zrobić ;)))) tylko skąd wziąć tyle srebra jakoś specjalnie wyciąganego...

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-5385-100005371 1170287058_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Taki przewod jak wyzej cardas sprzedaje pod nazwa Hook-up Wire,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , roznia sie tym, ze druciki w srodku maja taka sama srednice, a jest ich bardzo duzo i sa sprytnie poskrecane, oczywiscie kazdy w emali.

Kable polecil mi jakis czas temu wlasnie Bartek1, troche podpowiedzial i okablowalem nimi swoje kolumny. Sa to druty przezroczyste dla sygnalu, nic nie dodaja, nie podbarwiaja, koloruja, sa bardzo czyste itd, zdecydowanie lepsze od np. lcg, psc+ i tym podobnych solid core audioquesta. Sprawdzone, POLECAM!

Ukryta Zawartość

Interkonekt pewnie tez da sie zrobic, chyba trzeba za podstawe wziasc 23.5awg i dalej rzezbic cos w stylu Heavens Gate, dodam, ze te kabele HG pokazane na powyzszym zdjeciu waza ok 1kg :-))

">Bartek1

Jak odizolowujesz te druty? Chyba skrobanie odpada.

Druciki Cardassa Percy sprzedaje na szpule czy metry?"

Uzywam tygielka z wrzącą cyną, chociaż to do grubszych srednic glównie. Takie cieniutki to lutownica da rade, nawet całe już skręcone wiązki. trzeba tylko wejsc we wprawę i dawać bardzo duzo pasty lutowniczej, dlugo trzymać , żeby dobrze wnikło do przewodników wewnątrz.

Precy sprzedaje na szpulki. Cena w granicach 20$ za szpulke ok. 40gr. danej srednicy. Grubsze na stopy sprzedaje, po 100 i 250 feet.

Dzięki uprzejmości Matthew i Józwy miałem przyjemność odsłuchać Cardasa Golden Reference. Najpierw u Matthew potem u siebie.

Cóż, u Matthew wypadło rewelacyjnie, krótkie przełączenie na mojego Ultralinka i nie miałem żadnych wątpliwości co do przewagi Cardasa, jakby coś uciekło, miałem wrażenie, że niektórych dźwięków, które były na Cardasie Ultralink nie przenosi, albo są za mgłą,zrobiło się mniej "na żywo". Już od dawna nie słuchałem tak dobrego systemu, gdzie obecność muzyków, instrumentów byłaby tak duża, gdzie bas pochodzi od instrumentów, a nie jest sztucznie - efektownie podbijany.

Cardas gra tak jakby go nie było i to chyba najlepsza rekomendacja.

W moim systemie już nie wypadło tak dobrze, chociaż też dużo lepiej od Ultralinka, którego obecnie posiadam, inna klasa. Cardas pokazał wręcz niedostatki w moim systemie (brak preampa, brak Passa 5 ;-).

Cóż niesamowicie przeźroczysty kabel, ale moim zdaniem tylko do naprawdę wysokiej klasy i dobranych systemów.

Nigdy wcześniej nie słyszałem aż tak dużych róznic w kablach sygnałowych jak w przypadku Cardasa.

Szkoda tylko, że cena zabija :-)

Panowie, gdzies był link do strony firmy gdzie sprzedawali rureczki teflonowe, było tam zdjęcie z ZAPAŁKĄ która była jako skala ???? nie mogę znaleźć tej strony... może pomożecie?..

Pozdr

Matt

Kontaktowałem się już z tą firmą. Oto odpowiedź na moje zapytanie:

Możemy zaproponować rurki teflonowe o wymiarze fi zewnętrzne

4mm i fi wewnętrzne 2mm i długości 3700mm - cena 55 zł/szt.

netto.

Termin realizacji: 3 - 5 dni.

Płatność: odbiór za pobraniem.

Transport: na koszt odbiorcy (plus 23 zł netto doliczone do

faktury), firma spedycyjna Masterlink.

Gdyby nie koszt transportu i dość duża średnica zewnętrzna - pewnie zdecydowałbym się, ale taniej wyszło w innym miejscu.

Żadna tajemnica. Sprzedają różniste akcesoria, ale szczególnie przydatne są rureczki teflonowe, no i jesli ktoś "lubi" brzmienie sreberka, to również druty srebrne. Sprawdziłem jak działa taki IC na tych drucikach i chyba to nie dla mnie - za bardzo odbarwione brzmienie.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Matthew, 7 Mar 2006, 22:09

Czy o taką zapałkę Tobie chodziło?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

wczoraj właśnie po Cardasie wpiałem nowy IC Acoustica i.... zaskoczony jestem, gra do dziś .... użył srebra próby 999 witawy linek i drutów i srebra z albedo...(czyli mamy różne średnice) brak mu tej kultury i spokoju, jest troche ostry ale rozdizelczość, likalizacja i przestrzeń porównywalne !!! .. moja wiara w to ze można jednak popełnić wysokiej klasy IC się umacnia...

pozdr i zycze udanych poszukiwań ;)

Matt

Witam

Apropo rurek teflonowych,

które rozwiązanie bardziej sie sprawdzało:

1 szt na 1 szt drutu srebrnego z odrobiną luzu, czy kilka żyłek drutu w jednej rurce?

I, czy używał ktoś tych wtyków:

Ukryta Zawartość

na fotce wygladają ok, ale fotka to tylko fotka.

Zastanawiam się czy są dobre i na co zwracać uwagę przy wyborze wtyków do kabla 10mm.

Wybrac te, czy znajde cos lepszego do max 10zl/szt.?

Początkowo myslałem że ten topic to przesada teraz wiem, że sie myliłem, że warto oraz że robienie IC wciąga ;)

Ukryta Zawartość

A jednak.

Widziałem te Neutriki , na zdjeciu w rca.pl wygladaja takjakby byly z blaszki, ale skoro mowisz ze sa dobre to nawet lepiej, polowa kosztów. Dzieki za popowiedź.

Tak z ciekawości, ile płaciłeś za Nakamichi? Bo ja te 6,5 mm czarne , ktore na Allegro najtaniej chodza po 4,79 w Lublinie zakupiłem po 3,65 za sztuke, takze sadze ze jakby poszukac dobrze to i te duze Naka za 60% tego co w Allegro by sie znalazly. Te male sa calkiem dobre, ale do cienkich kabli. Zeby upchac taki gruby kabel to meczarnia straszna. Jak dorwe aparat to pokaze jak mi to wyszlo.

--

pozdrawiam

zax

12 na wolumenie ale ich nie kupie juz... te normalne Nakamiczi czarne po 5 zł ... jak juz kabel mi się udaje to zakupuje jakieś lepsiejsze.. może kiedyś Audionote 69zł/szt

Małe nakamichi są ok ,ale neutriki w tej cenie chyba najlepsze jak do tej pory - niestety do wiekszej ilości przewodnika już tanich końcówek nie znalazłem ... zwłaszcza takich które wytrzymają kilkukrotne lutowanie.

CARDAS- copper litz hook-up wire

kazdy drucik emaliowany, i uwaga zdjecie pogladowe macro, druciki moga byc ciensze od wloska niemowlaka.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.