Skocz do zawartości
IGNORED

Czy da się podłączyć wzmacniacz Integra, jako końcówkę mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, właśnie zakupiłem i15 prisma i mam jeszcze stary wzmacniacz Onkyo a 8870, co by o nim nie powiedzieć to mocy mu nie brakuje i zastanawiam się, czy jest jakaś opcja na podłączenie go jako końcówka mocy? Czy w ogóle da się to zrobić i ewentualnie jak? Źródłem jest tidal prze chromcast wbudowanego w te prisme. 

Po czesci

Po lewej ma wyjscie Analog Out, ale chyba ze stalym poziomem glosnosci, wiec musial bys regulowac glosnosc na starym wzmacniaczu.

Mozesz podlaczyc i porownac, czy to sie wogule oplaca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

o ile potencjometr w primare zadziała, to jak pamietam  zalecało sie ustawiac głosnosc koncowego urzadzenia na max daje to jakies drobne poprawy, omijasz degradujące tlumienie potencjometru w onkyo, w kazdym razie warto wyprobowac, wszystko zalezy od konkretnego urzadzenia

szkoda ze z automatu zadko sie wstawia wejscia pre in omijajace cała sekcje przedwzmacniacza bo to zawsze inna kolorystyka i koncowo  gra tu juz bardziej onkyo niz primare.. choc tam rozpaczac nie ma nad czym ?

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Udało się, moim zdaniem lepiej to gra razem, jest jakby lekko dociążony dźwięk. Primare gra na razie na Silverach 6 i wszystko to całkiem detalicznie i sucho brzmi. Do czasu wymiany kolumn na pewno Onkyo trochę poprawi sprawę. Dzięki za info. 

raczej zawsze poprawi to moze byc problem poza marka primare a zwiazany z rozwiazanimi nietranzystorowymi (nie najwyzszych lotów, ale tego nie wiem na co tu sie zdecydowało primare) w samej elektrowni.. napewno sam w sobie nie jest najlepszym mozliwym wzmacniaczem w tym urzadzeniu

smialo mozesz mu dowalic jakąs porzadnej klasy koncowę

Edytowane przez erazm2

moge wsciec sie i utytłac, paść na morde bylem wytrwał, byle małych świństw gonitwa nie wciagnęła mnie - dopuki wierzysz we mnie miła w tym jest moja wielka siła z zyciem mnie nie pogodziłaś ale z samym sobą tak, mam przy sobie gorzką pamieć, mam Twoj usmiech co nie kłamie wiem ze juz mnie nic nie złamie :)

Szukałem urządzenia które będzie miało wbudowanego chromcast a do tego bardzo mi się spodobało jak gra z Tannoy xt8f i generalnie w planie jest jeszcze zakup bardziej ciepłych kolumn.

nie przecze ze fajne i konkretne urzadzenie ale trzeba sobie zdawac sprawe ze jako wzmacniacz to nie jest szczyt mozliwosci.. ani nie krytykuje ani zachwalam.. ot wspominam

zreszta chyba sam wiesz ze kupiłes bardziej pod chrome i uniwersalizm niz jako super piec no chyba ze umyslnie kupiłes jako super piec a to bym sie piec razy zastanowił bo nie po to ono powstało

Edytowane przez erazm2

Nie, no jasne. Szczerze powiem, jestem mocno początkujący i wszystkie niuanse towarzyszące wyborom sprzętu dopiero zaczynam zauważać. Każda merytoryczną uwaga jest na wagę złota. 

Nie, no jasne. Szczerze powiem, jestem mocno początkujący i wszystkie niuanse towarzyszące wyborom sprzętu dopiero zaczynam zauważać. Każda merytoryczną uwaga jest na wagę złota. 

Widzę że kolega Erazm, że tak powiem, z nie jednego pieca słuchał, może zaproponujesz jakieś rozsądne kolumny do tego Primare? 

Raczej sie zajmuje tzw zabytkami... moze i z niejednego i sporo czytam  ale to zapewne nie Ciebie by interesowało jestem poprostu ze tak by ujac z innej bajki. Zreszta miałem długa przerwe z powodu nie zmieniania juz  czegokolwiek a bywam na forum kiedy mnie najdzie na zmiany, niejako przy okazji by spojrzec co w swiecie piszczy i niekoniecznie jestem na bierząco

tak ze wybacz, napewno sa ludzie siedzący bardziej w temacie

Edytowane przez erazm2

wspomne moze co uwazam za rozsądne tak ogolnie w obecnych czasach, firmy xtz i bmn tam warto zaglądc a mało popularne bynajmniej nie z powodu niskiej jakosci czy przerosnietej ceny

w kazdym razie stawiam na góra dwa głosniki (z czego szcegolnie bas nie najwiekszy gora 6 , 8 cala osiem to juz naginam ale takie sa dobre glosniki) w obudowie i wysoka skutecznosc z czyms ciezszym moze to sobie nie poradzic zbyt dobrze

czyli jakas fajna regałowka

Edytowane przez erazm2

mniejsze  dynaudio excite 18 czy dm 2/8 i wcale nie by excite było bardziej excytujące ? tez by moze podpasowało ale to tez przypuszczam i kres mozliwosci

Edytowane przez erazm2

Właśnie rozmawiam o wypożyczeniu kolumn z BMN. Dobrze, że kolejna osoba potwierdza mi słuszność tego kierunku. 

(nie) chwalac sie jam je wynalazł z czelusci...tez mnie cieszy ze sie przyjeły

a moze i nie ja a tylko mnie sie tak wydaje .. ilez to rzeczy sie człowiekowi wydaje ?

Edytowane przez erazm2

nic nie mowie takiego, mowie blizej do -nie przeciaz go to sie odwdzieczy, a dynaudio z natury sa dosc trudne

Edytowane przez erazm2

ach bo moze odwrotnie to pojmujesz, nie mam nic a nic do primare ale Ty nie kupiłes primare jako tako ale prisma, np primare i30 star jest calkiem innym primare ktory moze duzo wiecej .. primare poprostu zmieniło koncepcje zasilania... musiałbys duzo przerobic z tematów problemy d klasy, zalety d klasy. to ze kupes wzmacniacz primare nie jest tu najwazniejsze

najwazniejsze jest to czy bedziesz zadowolony z nowej koncepcji primare bo stare zachwyty nad primare dotycza calkowicie innego sprzetu i nowe zachwyty tez dotycza calkowicie innego

bardziej niz samo primare interesuje cie teraz koncepcja d klasy bo jest gigantycznie rozniąca sie w zaleznosci od rozwiazan

bo zdawaj sobie sprawe ze primare i30 to calkim inna koncepcja zasilania kolumn nie tylko roznica modelu ale roznica całej koncepcji

nie, nie to nie tak ze primare nie pociagnie czegos wiecej i tylko excite..

zapłaciłes sporo i masz prawo oczekiwac sporo i dostaniesz sporo ale nie akurat jako 'sporo wzmacniacza' w jakiejs bezwzglednej skali

musisz sam sie zainteresowac tematem bo jest bardzo rozlegly a i primare sie oberwało od klientów za przejscie na d klase bez zostawiania starej techniki

a d klasa by sie zrownac ze starą techniką wymaga duzo wyzszych nakładów

Edytowane przez erazm2

moze byc Ci przykro ale coz takie zycie robią z ludzi wała by krecic eco biznes , stary za 2 000 zł z drugiej reki primare i30  jest o wiele lepszym wzmacniaczem( jesli o samej czesci wzmacniacza mowimy)

Edytowane przez erazm2

To jest spór myślę, nie do rozstrzygnięcia. Myślę, że są ludzie którym pasuje klasa d a są i tacy którzy bez watów nie przeżyją. Mimo iż należę raczej do tych drugich kupiłem to urządzenie bo jestem wygodny i na początek zabawy z przyzwoitym dźwiękiem myślę że jest ok. Jednak rozważam ulepszenie tego zestawienia stąd moje pytania o fajne kolumny do tego i o ewentualną końcówkę mocy żeby wydobyć potencjał samego i15 jako zrodła i przedwzmacniacza.

Jak źle myślę, to prostuje, lub proponuje jakiś fajny klocek do tego. Kiedyś miałem okazję posłuchać jakiegoś Sony z serii ES i trochę żałuję że go nie kupiłem bo naprawdę bardzo przyjemny i miły dla mojego ucha dźwięk z siebie wydawał. Nie kupiłem bo gość mi go trochę "za mocno" wciskal a tego nie lubię:-) Chodzi mi teraz takie połączenie, zimny i dość suchy Primare z aksamitnym Sony. Co o tym sądzisz?

mysle ze to własnie tez bym zrobił

super grunt ze jestes swiadomym nabywcą . prisma bedzie super przedwzmacniaczem i centrum dowodzenia tu tez widze jego najwieksze zalety

Edytowane przez erazm2

Dopiero się mam nadzieję staje świadomym, kiedy innymi dzięki temu forum i takim konwersacjom.

Dzięki za pogawędkę,

Pozdrawiam

d klasa by sie zrownac ze starą techniką wymaga duzo wyzszych nakładów

Bzdura.
Znowu siejesz wroga propagande

dokladnie sieje to co siane jest po całym swiecie

z mojego punku widzenia propagandy  to Ty siejesz wypiewczą propagande.. ktos sie tych bzdur naczyta potem kupi nijaki wzmacniacz d i sie dziwi gdzie te achy i ochy przeciez miały byc cuda na kiju a ni ma

miliony i 'miliardy' ludzi kytykuja d clase przywyknij,  a co kto sam przeczyta to jego,  jedni beda czytac bzdury wypiewcze inny bzdury krytykujace  a wszystko zalezy od konkretnych rozwiazan

Edytowane przez erazm2

Podaj konkretne przyklady na te jakosciowo-cenowe porownanie.
Co miales, przesluchales porownales?
Czy tylko powtarzasz, siejesz, co uchwyciles od „milonow“ na forach?

Ja zaczynam.

Stara technika, monobloki cena w przeliczeniu 2.800€

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Nowa technika class D, DIY 450€, w oryginalnym, ladnym opakowaniu 1.000€
IMG_6563.thumb.jpg.500c8ad9958f6c88dc7a25b3e204818b.jpg

Stara technika w porownaniu nie miala ZADNYCH szans, zero, niente, nada
Po uruchomieniu nowej techniki, stara od razu wyladowala w eBay

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ani nmi sie sni przekrzykiwac i wojowac

roznica miedzy nami jest taka ze Tobie zalezy na poropagowaniu rozwiazan d calasy i słusznie, mi tez al nie tych okorojonych, a te nieokrojone sa za drogie bym  je propagował zamiast zwykłych klocków

mi dodatkowo zalezy na portfelu nabitych w butle ktorzy wprawdzie sami siebie nabili bo nie zapoznali sie dogłebie a przecztyatli propagande ze d clas to moze nawet i a przebic .... owszem ze tylko trzeba wiedziec co i jak a ludzie poprostu kupuja bidę słyszac od sprzedawcy ze to klasa d i licza ze kupil te cuda podczas gdy nic nie kupili poza  marketingowym powietrzem

Ty nie liczysz sie z nabitymi w ciula a ja wrecz przeciwnie własnie o nich dbam by było ich jak najmniej

Ty masz swoje racje i ja mam swoje obie sa racje a poprostu inny punkt postrzegania sprawy

Edytowane przez erazm2

ani nmi sie sni przekrzykiwac i wojowac
roznica miedzy nami jest taka ze Tobie zalezy na poropagowaniu rozwiazan d calasy i słusznie, mi tez al nie tych okorojonych, a te nieokrojone sa za drogie bym  je propagował zamiast zwykłych klocków
 mi dodatkowo zalezy na portfelu nabitych w butle ktorzy wprawdzie sami siebie nabili bo nie zapoznali sie dogłebie a przecztyatli propagande ze d clas to moze n awet i a przebic .... owszem ze tylko trzeba wiedziec co i jak a ludzi opporstu kuuja bide słyszac od sprzedawcy ze to klasa d i licza ze kup[ile te cuda podczas ghdy nic nie kupile l;ecz marketingowe powoietrze

Ty nie liczysz sie z nabitymi w ciula a ja wrecz przeciwnie własnie o niuch dbam by było ich jak najmniej

Ty masz swoje racje i ja mam swoje obie sa racje a poprostyu inny punkt postrzegania sprawy

Nie, mnie nie zalezy na propagowaniu czegokolwiek, mnie zalezy na wierzytelnych porownaniach i opiniach opartych o praktyke, a nie na bezkrytycznym powtarzaniu legend i historyjek uchwyconych w internecie.

To dyskusja z slepym o kolorach

Ty idziesz do celu po trupach a ja zbieram te trupy.. dokladnie tez uwazam ze dyskutuje ze slepym

Edytowane przez erazm2

załuje ze sa tacy ludzie ktorzy nic wiecej nie widza niz propagada jak to cud cuda ... nic nie widza i sa calkiem slepi na to ile trupów po drodze zostawiają

jests slepy ale nie w swoiej propagandzie ale w zauwazeniu ilu ludzi dało sie wydymac waszą propagandą

czasem w zyciu sa wazniejsze sprawy niz slepe parcie w propagandzie, trzeba zauiwazac jaki jest jej koszt ale nie w S a w zrobionych w ciula

nie jestem w stanie wrecz pojąc ze istnieją ludzie do krwi zachwalajacy d choc wiedza ze miliony utopily głotówke bo uwierzyło w jakies pienia nie majac pojecia nawet czego dotyczą ot uslyszli ze d clasa i pozbyli sie kasy wierzac ze kupuja super dobrze a tymczasem nic dostali .. nie masz Ty nigdy wyrzutów sumienia?  ale coz takie czasy mało kto sie liczy z konsekwencjami swego pitu pitu bo co to go obchodzi ze ktos umoczył , on swoja robote zrobił

masz  w ogole pojecie ile jest badziewia w d klasie przez samo to ze sa D a nie tranzystorem .. nie bo i co cie to obchodzi ... wolisz wyciagac rarytasy mydlac ludziom oczy ..sprzedawca d klasy dla sprzedawania d klasy...gorsze szkodliwsze i upierdliwsze niz stary znienawidzony akwizytor

1 procentem towaru mydlisz ludziom ze to cały towar jest dobry jestescie dla mnie jak urodzeni kłamcy

Edytowane przez erazm2

7 godzin temu, erazm2 napisał:

ach bo moze odwrotnie to pojmujesz, nie mam nic a nic do primare ale Ty nie kupiłes primare jako tako ale prisma, np primare i30 star jest calkiem innym primare ktory moze duzo wiecej .. primare poprostu zmieniło koncepcje zasilania... musiałbys duzo przerobic z tematów problemy d klasy, zalety d klasy. to ze kupes wzmacniacz primare nie jest tu najwazniejsze

najwazniejsze jest to czy bedziesz zadowolony z nowej koncepcji primare bo stare zachwyty nad primare dotycza calkowicie innego sprzetu i nowe zachwyty tez dotycza calkowicie innego

bardziej niz samo primare interesuje cie teraz koncepcja d klasy bo jest gigantycznie rozniąca sie w zaleznosci od rozwiazan

bo zdawaj sobie sprawe ze primare i30 to calkim inna koncepcja zasilania kolumn nie tylko roznica modelu ale roznica całej koncepcji

nie, nie to nie tak ze primare nie pociagnie czegos wiecej i tylko excite..

zapłaciłes sporo i masz prawo oczekiwac sporo i dostaniesz sporo ale nie akurat jako 'sporo wzmacniacza' w jakiejs bezwzglednej skali

musisz sam sie zainteresowac tematem bo jest bardzo rozlegly a i primare sie oberwało od klientów za przejscie na d klase bez zostawiania starej techniki

a d klasa by sie zrownac ze starą techniką wymaga duzo wyzszych nakładów

Według mnie klasa D w Primare to coś okropnego!!!

De gustibus non est disputandum

Widzę, że Panowie bardzo poważnie podchodzą do tematu audio i można strasznie rozsierdzić was pytaniem które w gruncie rzeczy powinno prowadzić do przyjemnej pogawędki, wymiany uprzejmości i pogłębienia wiedzy. Wydaje mi się, że gdy się w takiej sprawie nie zgadzacie to raczej nie ma platformy do dyskusji w ogóle. Także, życzę mniej frustracji w życiu codziennym, by muzyka mogła was cieszyć a nie skłaniała do takich nic nie wnoszących komentarzy. 

Nie wiem czy czytaliście co było tematem mojego pytania, ale na pewno nie to czy uważacie czy Primare w klasie d to coś okropnego. 

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi