Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kolumny na przód do Pioneera 814?

Max526

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

to zaczyna denerwowac!! tomc fachowcu,moze ty cos doradzisz?? a nie opluwaj kogos jak sie wypowie!! czekam na jakies fachowe podpowiedzi w sprawie sprzetu,ciekawe jak sie wykazesz,a nie tylko instrukcje do pioneera na forum ludziom rozdawac...........

Dzieki ELFAN

TAk to jest na tym forum - fachowcy od powielania instrukcji do PIONEERA, a pomóc koledze tez fanowi PIONNERA, pomóc nie potrafią.

Podtrzymuję swą opinię: PIONEER 814 = DREWNIANY LUB (BARDZIEJ PASUJE DRĘTWY) DZWIĘK I ŻADNE KOLUMNY TU NIE POMOGĄ .

I moze bys juz przestał sie reklamowac w prawie kazdym temacie?!?! Ja przez pewien czas to stosowałem ale sprzedawalem swój prywatny egzlemlarz a nie byłem dystrybutorem Yamahy,a to DUZA róznica,wiec polecam zakładke OGŁOSZENIA.A ze jestes pracownikiem maxaudio to wiadomo czego sie mozna spodziewac po twoich opiniach o sprzecie........wiec troche umiaru.

Elfan

Jestes naprawdę spostrzegawczy, gratulacje.

KEF jest marnie w Polsce prezentowany.

Jeżeli jesteś zainteresowny to mogę go mieć dla Ciebie.

Oczywiście nie Q1 tylko coś nowego

miałem na mysli oferte z www.maxaudio.pl czyli oficjalna oferta, a to ze mozecie na boku cos załatwic to inna sprawa.......a jesli miał bym kupowac to wybacz,ale nie w sklepie,zdecydowanie za drogo.

elfan

To, że podaję się za Maxaudio, a nie figuruję pod jakąś śmieszną nazwą to chyba znaczne ułatwienie dla wszystkich tropiących. Ty mnie rozgryzłeś natychmiast.

Powtarzam:

Zapraszam wszystkich przedstawicieli sklepów i dystrybutorów do ujawnienia swojego pochodzenia?

>> Maxaudio

Nie chciałem, broń Boże, wyjść na jakiegoś obrońcę redaktorów :)

Dobrze, że się ujawniłeś, ale... może mniej nachalna reklama?

>> elfan.

Sądzę że że nie ma różnicy między relkamowaniem maxaudio.pl a tym co robiłeś, by sprzedać swoją Y. Na tym formum powinno się wymagać ofert sprzedaży pokazywanych >>wyłącznie

Trzeba uważać na wszystko i wszystkich. Redaktorzy tez sprzedają i mają prawo.

Zawsze można pomyśleć: Maxaudio sp...

Wszystkie propozycje to okazje. I wszystkie te dobrze znam.

A ponieważ proponuje Maxaudio to każdy ma możliwość weryfikacji.

Rozumiem, że jak by proponował „xyz”, że można na Maxaudio kupić to i tamto to by było ok..

Jeszcze raz przepraszam MAX526

>> Maxaudio

"Redaktorzy tez sprzedają i mają prawo."

Zależy, w jakiej formie.

"Rozumiem, że jak by proponował "xyz", że można na Maxaudio kupić to i tamto to by było ok.."

Nie. Gdyby "xyz" polecał maxaudio za często, to bym (byśmy) się na niego zżymał.

OK, dość już o tym, nie chcę Ci robić reklamy :P - może kiedyś u Was coś kupię...

Pax i pozdro.

>> MAX526

Już skończyliśmy ten "podwątek", sory.

• 1 miesiąc później...

kolumny do Pioneera dokupiłem sobie JBL E60 bo myślałem że dadzą sobie radę z każdym ampli, tym bardziej z pionkiem......Podłączeniu myślałem że między mną, a ampli+JBL mam ścinę z płyty kartonowo-gipsowej.....żadnego basu, żadnego cykania.....poprostu nic!!!!! Szybko puściełem ampli "w długą..." i zmieniłem na starą poczciwą Yamahę 495 i.....doznałem nowonarodzenia. To moje wrażenia......

• 1 miesiąc później...

przeglądając instrukcję z yamahy,

widzę, że można podłączać głośniki poniżej 8 ohm,

właściwie pojedynczo, włączając już po dwie kolumny na przód do Yamahy trzeba dać ósemki,

Pioneer pewnie dlatego nie podaje, że można przyłączać kolumny o niższej rezystancji,

bo po przyłączeniu dwóch przodów 4 ohm robi się dwa ohm-y, a wtedy wzmak tego nie wytrzyma

no wreszcie dopadłem instrukcję z 814 co prawda angielską,

ale to nie problem i tam pisze, że można stosować kolumny 6 ohm po uprzednim przełączeniu

nie wiem notomiast czy to się tyczy możliwości konfigurowania dla konkretnych głośników (tzn. przód 6 och, surrandy 8ohm),

czy też można włączyć to tylko dla wszystkich jednocześnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.