Skocz do zawartości
IGNORED

Cło, Vat cokolwiek na laptop/palm z USA

Zenek kartofelek

Rekomendowane odpowiedzi

Prosilbym bardzo o odpowiedz kogos kto byc moze przywozil juz sobie lub znajomemu np laptopa(znajomy wraca niebawem ze stanów i poprosilem go o przywiezienie). Czy jest z tym jaki kolwiek po naszej stronie problem czy znajomy cos bedzie musial zaplacić jakies clo czy np vat(22%-to nie mila perspektywa). Czy zetknąl się ktoś byc moze z czyms takim i moze mi pomóc. Bedę wdzięczny :)

Ten znajomy to jeszcze dziecko :) więc nie chce zeby mial jakiekowliek problemy przezemnie na granicy. Wiec no nie wiem dokladnie musze wiedziec czy wiąząc w torbie bez opakowania bez niczego laptopa to cokolwiek sie placi aha i najwazniejsze czy to trzeba zglaszac do odprawy np?

'Normalnie' to rozgrywa sie taka sytuacje w ten sposob, ze laptop nie powinien byc w opakowaniu i z kwitami a wygladac jak laptop w uzyciu. No i jest wowczas wyposazeniem osobistym. Nikt sie nie bedzie czepial. Firmy wysylkowe z usa czesto stosuja dla klientow w europie wysylanie na 2 raty: jedna paczka to to co kupiles na golo. Druga paczka to kwity i ewentualne akcesoria.

Celnicy walczacy o glupiego laptopa? Jakos mi to nie pasuje.

pzdrw

soso

Zenek> zobacz tu.

www.discountpc.net

Kupuję u nich wszystkie części i cale kompy. Dobre ceny b. dobre kompy.

3 mies. temu kupiłem i wysłałem lapa od nich, niema żadnego problemu, jeśli zaznaczysz w deklaracji podatkowej że sprzęt jest używany i jest to prezent, a jego wartość wynosi $35.

pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.