Skocz do zawartości
IGNORED

OM40 vs AT-VM95SH

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)
2 minuty temu, bolo_senor napisał:

nie bardzo widzę sens takiej paplaniny

Fakt, bo wątek o czymś zupełnie innym.

Rok szkolny się zaczął i administracja chyba odrabia zadnia domowe, swoje, lub swoich pociech, bo jakoś dziwnie długo dzisiaj tutaj zabawiłem.

Słusznie niech się uczą 🙂         

15 godzin temu, Frania napisał:

pasuje tylko do Duala M20E

Wątpię. Mam tego trochę, foto:
K_5_9768.jpg

Czarna to M20E, czerwona to Ortofon FF15D MkII, biała to  Ortofon F15C MkII.
Trzpienie czarnej i czerwonej są identyczne. 
Poszukuję samej wkładki do czarnej lub czerwonej, chętnie za taką oddam inne igły. A "trochę" tego mam, w znakomitej większości oryginały, wszystkie nowe.

• Moderatorzy

A ja właśnie odpaliłem swoją OM-kę i cieszę się muzyczką 🙂 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)
Godzinę temu, McGyver napisał:

Wątpię. Mam tego trochę, foto:
K_5_9768.jpg

Czarna to M20E, czerwona to Ortofon FF15D MkII, biała to  Ortofon F15C MkII.
Trzpienie czarnej i czerwonej są identyczne. 
Poszukuję samej wkładki do czarnej lub czerwonej, chętnie za taką oddam inne igły. A "trochę" tego mam, w znakomitej większości oryginały, wszystkie nowe.

DUAL M20E, który mam, pasuje tylko do DUAL Ortofon M20, z mocowaniem DUAL. 

Czy pasuje do do wkładek Ortofon z mocowniem 1/2 cala? Sprawdzałem na kilku różnych modelach i nie pasuje, z powodu oprawki. To że plastikowy trzpień ma identyczny kształt to jeszcze nie wszystko. 

Myślę,  że to właśnie z tego powodu, ta igła jest zazwyczaj tańsza na aukcjach , iż igła Ortofon D20E

Swoją drogą bardzo dobra igła..

Edytowane przez Gość
Gość

(Konto usunięte)
1 minutę temu, Marcinus napisał:

Tak. Emotion w ładniejszym wydaniu Marazma.

To ten model co to silnik stoi sobie w jednym z rogów? Raz coś takiego miałem, co mnie do końca życia zniechęciło do tego typu rozwiązań.... 

• Moderatorzy
Teraz, Frania napisał:

To ten model co to silnik stoi sobie w jednym z rogów? Raz coś takiego miałem, co mnie do końca życia zniechęciło do tego typu rozwiązań.... 

Akurat w moim wydaniu stoi w "dziurce" 🙂 i nic mnie jeszcze do niego nie zniechęciło.

16 minut temu, Frania napisał:

Kiedyś zlecono mi kalibrację tego modelu Clearaudio. Silnik jak silnik, dziura też w porządku. Ale to ichnie ramię? Poracha. Najtańszy ProJect zrobiony z kawałka rułki zgniecionej na końcu to przy tym cud ergonomii i funkcjonalnści.

• Moderatorzy
1 minutę temu, McGyver napisał:

Kiedyś zlecono mi kalibrację tego modelu Clearaudio. Silnik jak silnik, dziura też w porządku. Ale to ichnie ramię? Poracha. Najtańszy ProJect zrobiony z kawałka rułki zgniecionej na końcu to przy tym cud ergonomii i funkcjonalnści.

Szczerze mówiąc ja nie narzekam. Mam też tego Pro Ject-a, o którym piszesz, tylko w wersji karbonowej i w Satisfy lepiej troszkę mi się ustawia.

Gość

(Konto usunięte)
6 minut temu, McGyver napisał:

No to ja miałem pecha, bo trafi się egzemplarz co miał zbyt twardy przewód zasilający wychodzący z tego walca w którym jest umieszczony silnik i za cholerę to nie chciał na tyle równo stać, aby ten pasek równo układał się na talerzu. 

A jak po tygodni zobaczyłem ile to trzeba będzie pracy aby usunąć zgromadzony kurz, to odpuściłem sobie, tzn brałem pod uwagę zakup pokrywy, ale oryginalna to jest taka, jakby to jasiek w stodole poprzycinał. Nawet wkładki nie zamontowałem, bo jak zobaczyłem to ich firmowe rozwiązanie, to przeszła mi ochota aby posłuchać jak to gra 

Nie moja bajka.....    

Edytowane przez Gość
  • Moderatorzy
Teraz, Frania napisał:

No to ja miałem pecha, bo trafi się egzemplarz co miał zbyt twardy przewód zasilający wychodzący z tego walca w którym jest umieszczony silnik i za cholerę to nie chciał na tyle równo stać, aby ten pasek równo układał się na talerzu. 

A jak po tygodni zobaczyłem ile to trzeba będzie pracy aby usunąć zgromadzony kurz, to odpuściłem sobie, tzn brałem pod uwagę zakup pokrywy, ale oryginalna to jest taka, jakby to jasiek w stodole poprzycinał. Nie moje bajka.....    

Pokrywy fajne, można kupić za ok. 500PLN

I

5 minut temu, Frania napisał:

to przeszła mi ochota aby posłuchać

I może to był błąd. Cieszy zarówno ucho jak i oko 🙂 

Gość

(Konto usunięte)
5 minut temu, Marcinus napisał:

Pokrywy fajne, można kupić za ok. 500PLN

Na przykład jaka? Tylko ma być z zawiasami 🙂 tłoczona, a nie gięta z akrylu, z klejonymi lub nie klejonymi bokami.... 

Edytowane przez Gość
  • Moderatorzy
Teraz, Frania napisał:

Na przykład jaką? Tylko ma być z zawiasami 🙂

Z zawiasami to szafa gdańska 😛 

• Pokaż nowe odpowiedzi