Skocz do zawartości
IGNORED

'Mili' handlarze na Allegro...

kook

Rekomendowane odpowiedzi

Ku przestrodze...

Dawno niczego nie zmieniałem w swoim systemie :-), więc postanowiłem wymienić pierwsze ogniwo i poszukać nowego cedeka. Na Allegro znalazłem interesujace mnie ogłoszenie o sprzedaży AA Paganini.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Szczegółów w nim niewiele, za to mowa jest o tuningu, jakiemu poddane było urządzenie, co jak wiadomo moze być informacją wielce obiecującą albo wręcz przeciwnie. Napisałem zatem do sprzedawcy - maxwell777 - z pytaniami o wiek urządzenia, 'papiery', pilota, karton, o to, kto i co tuningował. Zapytałem też o możliwość oddania mojego starego cedeka w rozliczeniu. Odpowiedź dostałem szybko:

"Po ch*j człowieku mnie wkurwiasz!!!

NIe masz kasy nie zadawaj pytań, nie mam ani ochoty ani czasu na odpowiedzi!!! Mamm dość debili Twojego pokroju, którzy nękają mnie takimi mailami!!!"

Caveat emptor...

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/15660-mili-handlarze-na-allegro/

ten duren maxwell777 kiedys mnie tez zwyzywal bez przyczyny, jak zaproponowalem spotkanie by wyjasnic watpliwosci, zaczal straszyc policja lol. odwagi starcza na pare minut.

do szczecina specjalnie jechac sie nie chce. mozna w sumie w kazdej niemal chwili zwabic po pozorem kupna czegos, ale szkoda czasu na knypka, niech kto inny wychowuje.

kook, zlej sprawe, nie Twoje wrzody

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Jeśli tego "kulturalnego" maila dostałeś w odpowiedzi na Twojego maila wysłanego z Allegro, to ciupasem go wysyłaj do adminów. Może to nic nie dać, ale jeśli na twoje pytanie dotyczące tej aukcji dostałeś taką wspaniałą odpowiedź, to moim zdaniem należy się skontaktować z Allegro. Chociażby dla zasady. A może ta "podróbka" taśm Maxell :-) dostanie po uszach od admina i zmięknie mu trochę rura.

GM

tak, szczecin, jeden z tamtejszych sklepow audio, wtedy go namierzylem szybko ale nie trzymam tego adresu :), na pewno to zaden problem go znalezc. zreszta po co, skoro zawsze mozna sprawic, by po prostu przyjechal. on dowozi klocki do danego miasta.

ale raczej nie warto sobie glowy zawracac, to maly knypek.

Wystarczyło skorzystać z Google...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Mały konkurs. Ile błędów znajduje się w tym tekście? :-)

"Szeroki asortyment sprzętu audio - video , kolumn i okablowania, takich firm, jak: Cambridge audio, NAD, Horman/Kardon, Marantz,Thule,AVM, Pro-ject,Yamaha,Koda,Audio academy,KEF,Celestion,JMLab, B&W, Elack,Phonar i inne."

GM

"ARTYKUŁ 14. USUNIĘCIE UŻYTKOWNKA

14.1. Allegro zastrzega sobie prawo do zawieszenia konta Użytkownika, który łamie którekolwiek z postanowień niniejszego Regulaminu, a w szczególności zastrzeżenie sprzedaży poza aukcją, spamming, reklama konkurencyjnych serwisów aukcyjnych oraz używanie słów powszechnie uznawanych za obelżywe."

------------------------------------

Teoretycznie więc konsekwencją takiego tekstu może być nawet zawieszenie konta owego sprzedawcy. Tym bardziej, jeżeli zgłoszeń tego typu będzie więcej od kilku uzytkowników.

A oto moja korespondencja z osobnikiem -

Pytanie:

Witam, bylbym zainteresowany zakupem odtwarzacza MF A 3.

Proponuje 2400,-

Pozdrawiam

Odpowiedz:

Czlowieku nie rozsmieszaj mnie!!! prosze nie skladac takich propozycji!!! zegnam!!!

Zadając pytanie korzystałem z formularza Allegro, zaraz więc skrobne do admina Allegro i przekaże mu korespondencję. Dobry pomysł!

>dankoh

Dzięki za gotowość, ale myśle, że najlepszą karą dla takiego typka będzie sankcja ekonomiczna. Po prostu nie korzystajmy z jego oferty i innym odradzajmy. Na szczęście na Allegro można też znaleźć normalnych sprzedających.

pierwsze co bym zrobił to właśnie wysłał go do admina tak jak już proponował a forumowicz powinien otrzymać tą historie i przejść się do "feceta" i conajmniej śmiać mu się prosto w oczy przez 10 minut :) - co za brak szacunku, a jeśli coś mu się nie podoba to na allegro jest chyba opcja wystawienia aukcji tylko dla wybranych użytkowników ? - jak widze że sprzedawca jest ze szczecina to odrazu nasuwa mi się myśl że to oszust, poczym spoglądam w jego komentarze i wszystko sie zgadza:) (ach ten Szczecin chwała tym którzy są uczciwi) - pozdrawiam i pisz co w tej sprawie się zmieniło chętnie dowiem się jakie będzie zakończenie tej całej sytuacji (...)

nieśmiało chcialem powiedzieć, że zwrócenie się do kogoś per "ch*j" na piśmie jest przestępstwem i może być ścigane z powództwa cywilnego. nawet nie wymaga to wiele zachodu, a kłopoty przynajmniej na allegro ma gość pewne.

pozdro.

>Jendrek

Na szczęście dla siebie per "ch*j" osobnik ten sie do mnie nie zwrócił, bo wtedy przejechałbym sie chyba do Szczecina, chociaz mam daleko. W liście było "Po ch*j człowieku...".

Chcąc jednak zrobic sobie małą przyjemność podesłałem mu link do forum, niech zobaczy jak mu klientów przybywa...

oooo... i nawet numer telefonu komórkowego.... 507 166 699

Ukryta Zawartość

PS ....... chamstwa nie znoszę ... !

Ukryta Zawartość

Ten czlowiek z tego co wiem to chyba raczej przywozi sprzęt z Niemiec, jak większość allegrowych handlarzy z zachodniopomorskiego zresztą :/ Osobiście pare razy odwiedziłem sklep którego adres podaliście, i jakoś nikt mnie nie wyzywał, mimo że raczej nie robię na pierwszy rzut oka wrażenia człowieka który wpadł kupić zestawik Linna.

kook

chyba nam nie wszystko powiedziales o calej sytuacji?

a swoja droga masz telefon ,to po co zadajesz glupie pytania mailem?

jak kilkudziesieciu takich jak Ty zada takie pytania ,to sie dziwisz,odpowiedzi?

sam mam na allegro wystawiona pewna aukcje,w ktorej sprzedaje do supry czesci,a kretyni pytaja mnie czy to auto jest na polskich numerach,na chodzie i za ile sprzedam.

aukcja jest dobrze opisana.jest podany telefon,i trzeba byc autentycznie debilem zeby zatrybic cos innego.

wiec sie nie dziw swego przypadku.

dla klientow to i owszem.

ale dla tych co pytaja nie czytajac uwaznie, nie odpowiadam.

zreszta ,jesli nie maja na telefon ,nie maja tez na auto,wiec po co odpowiadac na nie przemyslane maile?

Panowie ,jako że znam osobiscie człowieka o którym mowa,jutro pofatyguję się do jego sklepu i rozpoznam jego wersję wydarzeń.Nie omieszkam poinformować szanownych kolegów o wynikach tej rozmowy.

A tak na marginesie: ten Paganini to moja robota.Należał do mojego kolegi a tunning był przeprowadzany na jego zlecenie.Został zainstalowany zegar Madrala i wymienione op-ampy na BB OPA 627 BP.Miało być jeszcze robione zasilanie ale kolega popadł w tarapaty finansowe i sprzedał maszynę niestety.O ile pamiętam odwarzacz jest optycznie i technicznie w stanie idealnym,części wymontowane podczas tunningu są dołączone także można nawet doprowadzić go do stanu pierwotnego.Brzmieniowo przewaga nad fabrycznym jest bezdyskusyjna.

Jutro napiszę co powiedział pan Maxwell.

Tomek

Niestety ponad polowa ludzi nie rozumie tego co czyta;) wiec sie chca dopytac:)

Faktycznie, ze na upierdliwego maila inaczej patzre niz na ''czlowieka''

Zgodzisz sie jednak ze Maxwell z tym chu.... przesadzil.

to b.dobry pomysl,bo jak znam zycie to jest wersja zdarzen mocno podbarwiona.

Harvi

jak pamietam mieszkasz w skandynawi,to inny swiat,inni ludzie,inna mentalnosc.uczciwi,konkretni.rzetelni.

Polska to totalne przeciwienstwo.polacy rowniez.

zapraszam do siebie na 3 dni,rozchorujesz sie ze wszechobecnej glupoty,nieuczciwosci.

ostatnio zaslyszany od klienta tekst ..........co to jest obrotomierz ,do czego sluzy?

>Tomek 7776

Bedę zobowiązany za wytłumaczenie, co miałeś na mysli pisząc: "chyba nam nie wszystko powiedziales o calej sytuacji".

Jesli uważasz, że odpowiadanie na uprzejme zapytanie w stylu maxella777 jest Ok, to sorry, ale chyba kończylismy inne szkoły dobrego wychowania. Obowiązkiem sprzedającego jest udzielenie wyczerpujacych informacji. Jesli nie chce/nie może zrobic tego emailowo, to powinien napisac: "poprosze o telefon", a nie rzucać k**wami. Aha, to "poproszę" jest ważne.

Witam!

Forum czytam już od dłuższego czasu, ale jakoś nie miałem okazji zabrać głosu...do teraz.

Otóż mieszkam w Szczecinie i niedawno miałem okazję zawitać do wymienionego sklepu z powodu zakupu kolumn. Było to ok.12 stycznia. Niestety wybranego modelu nie było w tej chwili na stanie, ale jak poinformował mnie sprzedawca "będą w przyszłym tygodniu". 20.01 zostałem poinformowany, że moge przyjść za tydzień, bo dostawa się opóźniła. Na wszelki wypadek odczekałem jeszcze tydzień i zjawiłem się na początku lutego. Przy wejściu zastałem sterty kartonów firmy, która mnie interesowała. Niestety, sprzedawca powiedział mi, że dostawa się opóźnia, a to są kolumny dla klientów, którzy go zamawiali. Jak widać olewają nie tylko klientów internetowych. Na szczęście dwie ulice dalej udało mi się kupić wybrany model w 3 dni.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

spokojnie kazalem aby sobie poczytal.

ale zdarzaja sie czesto ludzie pytajacy o pewna ulice (znajduje sie tam ,jak odkrylem ,z pytan szukajacych jakas agencja resrukturyzacji rolnictwa),

odpowiadam.........prosze sluchac uwaznie bo powiem tylko raz.............pierwsza w lewo za zakretem.

GDZIEEEEEEEEEEEEEEEE??????????????pierwsza w lewo za zakretem.

za ktorym zakretem????????GDZIE???

S.....LAJ!!!!!!!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.