Skocz do zawartości
IGNORED

kino na stereo? do posiadaczy densenów!

pavulon

Rekomendowane odpowiedzi

Koledzy, siedze w stereo a nie mam wielkiego doswiadczenia w temacie kino domowe wiec prosze o wyrozumialosc :-)

Nieprzypadkowo post wrzucam na stereo, moze ktos kombinowal tego typu rozwiazanie?

Moja idea fixe polega na budewie systemu projektor, dvd, VA Mozart, i wzmak: w gre wchodzi densen beat 100 lb dm10 (mam okazje taki zakupic), .

Czy ktos probowal konfiguracji tego typu, nie zalezy mi na wielokanalowym dzwieku, stereo ist genug.

Czy ktos probowal densena w tej roli, a moze DM 10?

Czy bedzie niezbedny procesor kina domowego, miedzy dvd a wzmakiem?

"Koledzy, siedze w stereo a nie mam wielkiego doswiadczenia w temacie kino domowe wiec prosze o wyrozumialosc :-)"

- Jak dla mnie to staraj się aby tak pozostało. Fascynacja KD jest chwilowa.

"Nieprzypadkowo post wrzucam na stereo, moze ktos kombinowal tego typu rozwiazanie?"

- Nie nie próbowałem.

"Moja idea fixe polega na budewie systemu projektor, dvd, VA Mozart, i wzmak: w gre wchodzi densen beat 100 lb dm10 (mam okazje taki zakupic)"

- A, więc jednak nie kino domowe w rozumieniu 5.1 Chcesz po prostu oglądać filmy z dvd wykorzystując projektor. Słuszna wizja!"

"Czy ktos probowal konfiguracji tego typu, nie zalezy mi na wielokanalowym dzwieku, stereo ist genug.

- Nie próbowałem. Zgadzam się z Tobą.

"Czy ktos probowal densena w tej roli, a moze DM 10?"

- Nie próbowałem ale chciałbym.

"Czy bedzie niezbedny procesor kina domowego, miedzy dvd a wzmakiem?"

- Nie będzie. Jeśli masz/kupisz dvd, które puści Ci zdekodowany sygnał po analogu to wystarczy, że podepniesz je do wzmaka. Zresztą po co Ci procesor skoro pozostajesz przy koniguracji głośników 2.0

Słuchając rozumu....

->pavulon

Swego czasu, kiedy tv byl jednym z elementow mojego systemu zdarzalo mi sie czesto oglacac filmy nazwijmy to "stereofonicznie" ;) B-100 sprawdzal sie w tej roli znakomicie nawet kiedy zrodlem sygnalu byl komputer, ze o normalnym dvd nie wspomne.

A jezeli w przyszlosci najdzie cie ochota na pelny dzwiek kinowy to 4 kanalowa koncowka B-340 powinna zalatwic sprawe.

->mike27

Czy tobie ktos za to placi?? Ja rozumiem, ze densen robi porzadne klocki, ale twoj nieziemski entuzjazm za kazdym razem kiedy mowa o tej marce jest nieco dziwny...

Ogladam tak cały czas TV, wszystkie filmy, wiadomosci i właściwie zapomniałem,że TV tez ma głosniki. Wcale nie trzeba procesorów, będzie na pewno bajecznie i pewnie lepiej niz w niejednym kinie. Densen b-100 będzie bardzo dobry do tego typu zagrywek, nawet sie nie wahaj!.

dzieki za info for all.

-> gonarek, piotr

z ciekawosci, powiedzcie mi prosze jakim kablem podpieliscie TV do densena.

probowalem kiedys coplanda podpiac kablem cinch-jackiem do gniazda sluchawkowego w TV i kicha. podobno ten model tak ma.

jak wypada podpiecie karty TV z kompa do densena, macie jakies typy, doswiadczenia w tym zakresie?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.