Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki wzmak do Dali Blue 6006??

JezusMaryja

Rekomendowane odpowiedzi

Zaiste ciekawy nick (oni wszyscy kłamią to ja jestem Bruce Lee) - Starsza serie niebieska i czerwona Dali gra fantastycznie ze wzmacniaczami Arcama. Arcam to raczej nie-lampowe brzmienie, u mnie kolumna Dali 202 ze wzmacniaczem lampowym push-pull na lampie 6l6 wypadła raczej słabo, w porównaniu do dużo tańszego Arcama Alpha 6plus (dzisiejsze jego odpowiedniki mieszczą się w Twoim budżecie) - potrzeba tylko dość spokojnie grającego źródła. Bardzo zadowolony obecny właściciel korzysta z taniego Pionka 507, ic Reson i głośnikowych AQ Type 4. 6006 to jednak trochę inna bajka i słyszałem je tylko w warunkach sklepowych, trochę różnią się od np 505 charakterem.

Przychylam się do uwag Zegarmistrza. Niebieskie Dali są lekko mułowate (choć moim zdaniem mają potencjał) i lampa im raczej nie posłuży, za to rześkie wzmacniacze typu Arcam jak najbardziej. Od siebie dodałbym jeszcze Rotela. Słuchałem 5005 i 6006 z RA-961 i było naprawdę dobrze jak na ten poziom cenowy. Z 972 byłoby zapewne jeszcze lepiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.