Skocz do zawartości
IGNORED

Q-AUDIO żle gra

Dziki102

Rekomendowane odpowiedzi

TOco robi darkul dziwnie gra niby naturalny ale surowy i jakis taki nieoszllifowany to dżwięk [malo wyrafinowany] słaba stereofonia calkowicie bez głębi wszystko na jednej lini szybko męczy niema mowy o trójwymiarowej scenie CZY KTOŚ SIĘ ZE MNĄ ZGADZA

https://www.audiostereo.pl/topic/15805-q-audio-%C5%BCle-gra/

A może byś się najpierw przedstawił, przywitał... a może najpierw powiedziałbyś co ci sie podoba... a może troche pozytywnego myślenia...

nie znam Darkula i jego produktów ale z tym pierwszym twoim wpisem na forum to sie chłopie wygłupiłeś.

Wyglupiles to malo powiedziane!. Skad taki pomysl i na jakiej podstawie taki wniosek?. Jak zle gra to napisz co Ci dobrze gra? Patrzac na wpisy osob, ktore mialy sprzet darkula nie spotkalem sie jeszcze ze zla opinia. Pozdrawiam, Michal

Masz racje ale przed chwila dosłownie ktos mi pokazal jak dokonać wpisu narazie niepanuję nad tym i bardzo słabo piszę na klawiaturze moje preferencje dżwiękowe to obszerna i głęboka scena lubię obserwować muzyków i żeby brzmienie bylo bardzo zróżnicowane miłe gładkie kiedy trzreba ale żeby ostre granie też dobrze wyszlo słucham na słuchawkach

Dziwne. To czemu to wszystko kupiles? Ja mam w tym tygodniu miec przetwornik od darkula z zasilaniem bateryjnym. Zweryfikuje wtedy Twoje wpisy. Napisz dokladnie co masz, bo te ogolniki nic nie mowia. Co to za cd co nie gra? Na czym tego sluchasz?

Jaroomen i inni - człowiek nie zachowuje się chyba jak troll, choć nieco niedelikatnie formułuje swoje posty. Wasze odpowiedzi

są niegrzeczne, nawet jeśli pierwszy wpis w wątku też bardzo grzecznie nie brzmiał.

O brzmieniu sprzętu można rozmawiać, także wyrażać opinie krytyczne.

Akurat Darkul jest konstruktorem dość charyzmatycznym, ma własne bardzo zdecydowane zdanie co do tego, jakie powinno

być brzmienie sprzętu i nie jest chyba zbyt skłonny do dopasowywania tego brzmienia do gustów swoich klientów, o ile te

gusta jemu samemu wydają się niesłuszne. Sam to pisał na tym forum, takie wrażenie odniosłem też z lektury innych jego

wpisów oraz z wymienionych z nim kilku listów.

O ile dobrze rozumiem, Darkul jest zwolennikiem brzmienia czystego i niepodbarwionego (w ogromnym uproszczeniu),

a sceptykiem ,,lampowego ocieplenia''. Takie brzmienie naprawdę nie każdemu musi się podobać.

Nie wiemy też na jakich kolumnach ten sprzęt jest słuchany i na ile dobrze są do niego dobrane. To może być kolejny problem.

Więc może zamiast atakować nową osobę na forum, spróbujmy jednak zrozumieć, o co jej chodzi i dojść do jakichś rzeczowych

wniosków w sposób grzeczny i konstruktywny?

tu debil cd to yamacha 396 na tak przerobinej słuchał sam darek wzmak to podobno max A-200 mam go winnej malej obudowie interkonekt najlepszy z jakim darek sie spotkał podobno brzminie za 8000 zl do tego podstawa antywibracyjna filtry seiciowe pierścienie ferytowe specjalne kable sieciowe i słuchawki BD 990 PRO ZENKI 600 no i specjalne gumki na plyty poprawiajace w niezwykly sposób prace napędu

Przepraszam, a jak by ten kolega powiedział że jakiś NAD jest do dupy to też bylibyście tak oburzeni? Krytyka mile widziana. A że konstruktorem jest kolega z forum to nie znaczy że nie można krytykować jego produktów.

Dziki102> Nierozwagą z Twojej strony był zakup sprzętu, po wpisie mniemam że w ciemno. Nie mogłeś odsłuchać ich przed zakupem? miał byś problem z głowy. To Cię powinno nauczyć że nie wolno ślepo ufać opiniom innych ludzi. Można się na nich delikatnie opierać, ale to na podstawie swojego gustu powinieneś kupić sprzęt.

mój wcześniejszy zestaw cd rotel971 mf x-cans kabel mf -no nonsense cabel [ixsos 101 podobno] był niezły coś mnie tam drażniło chciałem lepiej najpierw pan artur z sound projekt zapewnil że zrobi o niebo lepszy wzmacniacz zaufałem nistety potem darek powiedział że jego wzmak będzie super znowu zaufałem bo szkoda było mi czasu i pieniędzy na wyjazd potem dowiedziałem się że mam kiepski cd wysłałem do przerubki następnie powiedział mi że z rotela nic więcej się niewyciągnie bo słaby naped i zaproponował zakup i przerubkę yamahy ciągnełem to dalej mając nadzieję co miałemł zrobić skoro wkopałem się w to

Idz do sklepu i kup sobie prawdziwe instrumenty ,moze wtedy dzwiek Ci sie spodoba;)

A tak pozatym to panowie z tak wybitnym słuchem co słuchają kabelków sieciowych to zapewne zajmują sie tez strojeniem instrumentów?

Jak sie domyslam pan Roman M?

Jestem zaskoczony,czy nawet zdziwiony....

Był Pan był zachwycony czy tez zadowolony a teraz be???

Yamaha 396 po tuningu jest bardzo dobrym zródłem...jak za te pieniądze+tuning.

Wzmacniacz gra poprostu dzwiekiem poprawnym w moim mniemaniu.

Trudno oczekiwać od systemu "neutralnego-czy zbliżonego do neutralności"wzmacniacz +słuchawki wspaniałych efektów przestrzennych... bo takich nie może być!

W końcu starałem sie w nastepnych [po sobie]tuningach zrobic cos pod ucho Pana.

Wydaje mi sie że Pan szuka czegoś czego niema,lub bardzo trudno uzyskac w "neutralnym" systemie.

Owszem mozna wprowadzać znaczne przesunięcia fazowe w celu uzyskania pseudo przestrzeni....

Pewnie pamięta Pan swoje słowa że Pan słyszy w słuchawkach "w tył,lub do tyłu a nie w przód"....ja z taką oceną czy tez opisem przestrzenności sie niespotkałem.

Dalej moge Panu pomóc...tylko naprawdę teraz nie wiem czy warto bym sie produkował.

Tymbardziej że zawsze mógł Pan godzinami ze mną o swoich problemach odsłuchowych porozmawiac... w przeciwieństwie do tych ludzi którzy Pana zbywali...

czytając o tobie jaroomen widzę że niemasz durzych wymagań co do jakości jestes raczej melomanem spróbuj zrozumiec rozterki audiofila chciałbym aby między mną a muzyką niebyło dajacego osbie znać pośrednika pozatym sam niepotrafię grać a na naukę za póżno

zaczełem prowokująco bo niewiedziałem czy ktos wogóle się odezwie pewnie pana skrzywdziłem przepraszam prostak ze mnie ale serce mam dobre po karzdej poprawie było lepiej ale ciągle nie to mówiłem otym panu ale to raczej pan przekonywał mnie do tego brzmienia krytykując moje podejście ostatecznie obiecał mi pan wysłać do odsłuchu AUDIOFILSKI wzmacniacz czekałem z rok i nic [jeszcze raz pszepraszam za hamstwo]

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.