Skocz do zawartości
IGNORED

TVN Firma Zakładamy sklep dla audio...

rekin

Rekomendowane odpowiedzi

O ile się nie mylę, to dzisiaj na kanale TVN 24 w programie "Firma" będzie poruszany temat założenia sklepu ze sprzętem audio wyższej klasy. Może być to ciekawy program, gdyż albo się nieźle pośmiejemy, albo czegoś ciekawego dowiemy.

Mam nadzieję, że i jedno i drugie.

Ciekawe ile nowych sklepów ze sprzętem audio powstanie po tym programie i w jakich miejscach prowadzący będzie prowadził program.

Tak czy owak informuję, że coś takiego ma mieć miejsce. Kto będzie chciał, to sobie popatrzy.

Pozdrawiam

Niestety nic więcej w tym temacie mi nie wiadomo. Godzina chyba właśnie ta. Nie wiem, czy gdzieś jeszcze będzie to puszczone, bo nie oglądam raczej TV. Dzisiaj zrobię wyjątek z ciekawości. Może ma ktoś tuner w PC-cie i zgra to do pliku, to będzie materiał archiwalny:)

premiera: niedziela 21:35

powtórki:

poniedziałek: 19:30

środa: 17:05

piątek: 15:35

sobota: 22:05

ja w gazecie tele-tydzień nie mam tvn24 więc to ze strony

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) pozdrawiam,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Tak to wygląda na stronie TVN24. Ciekawy jestem jakie mity o branży audio i o audiofilach zostaną poruszone:)

[obrazekLUKASZ-266148_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panowie, będą nam udowadniać że przeciętny zestaw kina domowego jest lepszy od wyższej klasy wzmacniacza lampowego He.... No i oczywiście dowiemy się w przerwie reklamowej o istnieniu wielu wspaniałych kremów, szamponów, i dmuchanych materaców. Pozdrawiam

Hihi ogladalem, najbardziej mi sie podobal prezenter ktory dwa razy sluchal rewelacyjnego dzwieku z DVD stojacego na amplitnerze, najpierw yamahy a pozniej marantza. Z boku zas staly wzmaki zza oceanu, ktore przez pierwsze 10 min pokazywali niemal bez przerwy:) Gosc reklamowal rewelacyjny dzwiek z DVD i ampa:)

No cóz...

Kiła na rynku,mało sie w branzy dzieje to może w ten sposób cos sie da zrobić???

Kto się niezna i tak pewnie przełączył na inny kanał....

Inni gapili sie z ciekawośći...

Inni z uśmiechem....

=====

Po AS2005 na którym w zasadzie i tak nic nie było w zasiegu finansowym Kowalskiego ludzie kupują systemy dvd w superhipermarkietach.... i tak bedzie nadal.

======

Wiekrzość tych co juz nie raz wydało sporo kasy na drogie klamoty [i teraz chce je pogonic dalej]straciło wiare w H-E czy jak go tam zwał...

Rynek sie kurczy i tak bedzie bo społeczeństwo nam ubozeje...trza miec co do gara wrzucic...===

===

Ale żeby reklamowac powstawanie nowych sklepów audio!?

Te co są maja ciepło.... a ZUS czeka .....co miesiąc...

Jaka reklama dla sklepów:) Ciekawe ilu snobów poleci po programie kupić takie kabelki, żeby pochwalić się przed kumplami. No i oczywiście ten nacisk na zakup całego systemu. Czyżby próba nadania tematowi charakteru wiedzy tajemnej - tylko specjalista dobierze Twój system.

Program krótki i wielu aspektów nie zahaczono nawet.

Ciekawe, czy prowadzący posiada jakiś system w domciu. Wcisnąć play potrafił - popisał się nawet kilka razy:)

>darkul

A gdyby ktoś pociągnął dalej i zaproponował temat home made systems specialy for you... To też firma:)

Dla tego programu to musiał być już chyba ostatni z ostatnich tematów - znamienne jest, że w następnym programie będzie już powtórzenie - tematy się skończyły.

Gdyby mu jeszcze powiedzieć, że jeśli zniszczy koszulkę tych kabli, które tak niedbale wrzucił do bagażnika, to będzie musiał sprzedać taxę, coby je spłacić, to pewnie by stanął i zabrał je na kolana:)

20 Lut 2005, 22:19

Nie wiem jak wasze odczucia po tym programie , ale pomijając problem krypto reklamy wyrobów poprzez tzw. procuct pleacment*(umieszczenie danego produktu w polu widzenia kamery i przekaz poprzez podświadomość)

to celem programu była promocja kilku punktów sprzedaży klocków w celu ratowania się przed plajtą . Ogłoszenia w prasie były by mniej efektywne , a tak stacja telewizyjna zrobi`la swoje . Specjalnie nie wymieniam która aby nie robic jej reklamy. W ten sposób uruchamia się tak zwane mechanizmy wzbudzenia popytu na rynku.Pokazując w czasie względnie dużej ogladalności tego typu programów ma nie na celu walke z biernością biznesową spoleczeństwa, ale pobudzić rynek.Podanie informacji o konieczności posiadania stron www, to tylko odesłanie potencjanego klienta pod właściwy adres.Gdzie tu mowa w programie o realizacji otwarcia biznesu. Straszenie kap[itałem do wyłożenia na poziomie 300000PLN ma tylko zniechęcić konkurencję . Nie wspomina się o umowach komisowych pomiedzy dystrybutorem regionalnym a resellerem.

Żal mi red Młodkowskiego ,że tak świadomie dał się ponieść temu co niektórzy nazywają udziałem w spocie reklamowym , w tym przypadku też została naruszona zasada o nieudziale dziennikarzy w reklamach( vide red. Chajzer).

Szara nasza rzeczywistość...niestety..po łebkach..czyli jedna wielka mistyfikacja.

Sądze ze przydałby sie mądry program o melomanach[nie audiofilach]..bo w końcu chodzi nam o muzyke i dopiero jakość jej prezentacji[kwestja kasy].

Lecz takiego programu odcinkowego niebędzie..bo nie jest to ineres!Przynajmniej nie ten kaliber zarobkowy by przyciagnąc widza..tych niszowych jest śmieszny procent.

Nic odkrywczego czy super-ciekawego, kto nie oglądał, nie musi wypatrywać powtórki... Jedyna interesująca informacja to wysokość marży detalistów - 20 do 40% ceny. Podane w programie koszty przedsięwzięcia wzięte "z sufitu", co jednak nie dziwi - ciężko je "uogólnić". Prócz tego przegląd stołecznych salonów audio, z wypowiedziami sprzedawców czy właścicieli, oraz możliwość powpatrywania się w sympatyczne oblicze Nadredaktora Stryjeckiego ;)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.