Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki CD do 1550 zł !!

Misza70

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie !

Pomyślałem sobie oj czas kupić nowy CD ale nie bardzo wiem co wybrać. Mam trochę dosyć japońskiego brzmienia (ale go nie wykluczam) a i ostatnio słuchany w domu NAD 521 BEE nie "wbił" mnie w fotel a wręcz przeciwnie więc doradzcie co kupić do 1500 zł?

https://www.audiostereo.pl/topic/15854-jaki-cd-do-1550-z%C5%82/

a jeżeli nie chce Ci się czytać wszystkiego (bo faktycznie sporo tego), to przynajmniej opisz czego oczekujesz od brzemienia. Z jakim sprzętem będzie grał cd, w jakim pomieszczeniu, czy ma być nowy czy sh... i wiele wiele innych.

...bo z info "mam dość japońskiego brzemienia" mozna wysnuć tylko wniosek typu "to kup sobie coś ze szkoły brytyjskiej"...

Sznowni forumowicze!! Jestem typem słuchacza muzyki. Nie interesują mnie jakie kondensatoey i transformatoey są w środku i co można by jeszcze poprawić. Po prostu lubię słuchać muzyki (preferują pop, jazz, bluesa czyli dużo gitary, dętych fortepian i soczystej perkusji) a od sprzętu oczekuję tyko jako takiej poprawności w jej odtwarzaniu. Dlatego moja prośba o CD (jak widziałem nie jestem pierwszy)

Co do wyszukiwarki to hmmmm... jest do no powiem sxzczerze zawodna szukałem ale jakoś nie natknąłem się na podobny temat. Chętnie obejrzę parę wątków

A co do sprzętu to celowo nie wspominałem nic o zestawie nie chcąc nikomu nic sugerować ale proszę bardzo

wzmacniacz Pioneer A400

głośniki Celestion F20

pokój jest prostokątny oik 16 m kw sprzęt usytawiony jest na dłuższej ścianie.

Celesiony są bardzo lkliniczne i jasne, mają świetny środek i w górnych częstotliwościach nie ma cienia szorstkości, nie mają zbyt dużo basu ale ze źródłem produkującym dużą jego ilość zaczynają buczeć co mnie troszkę denerwuje, gdyż wokal chowa się za basem i to nienajlepszych lotów (tak było z HK) Bas z Nada C521 BEE był fantastico szybki mocny ale nie narzucający się czyli to co lubię, ale górne częstotliwości wprawiły mnie w osłupienie (suche i bez wyrazu jak tykający zegarek) dlatego niestety to nie sprzęt dla mnie A szkoda bo pojkładałem z nim duże nadzieje). Będę wdzięczny za porady i opinie.

Witam, jeśli szukasz nowego to niestety nie pomogę. Jeśli zaś bierzesz pod uwagę używane to polecam następujące kroki:

kupno paroletniego cedeka z dobrym transportem, mechaniką (ja kupiłem SONY XA2ES) za 800 - 900 zł i przesłanie do pana Stelmacha w celu założenia jego przetwornika - w moim przypadku na pewno długo zostanie systemie. Dostajesz gwarancję, fakturę itd. Wpisz "Stelmach" w wyszukiwarkę i poczytaj, jest paru użytkowników na forum. Wcześniej miałem akaia z tym dacem ale przekonałem się że im lepszy transport tym lepiej.

Pozdrawiam

w tej cenie mogę polecić MICROMEGĘ 5,mój kolega ma może jeszcze na zbyciu w atrakcyjnej cenie.Dwa razy słyszałem tego cd'eka w róznych konfiguracjach i gybym miał pieniądze,to nie zastanawiałbym sie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.