Skocz do zawartości
IGNORED

YAMAHA RX-V2500 + DVD-S1500

Predator

Rekomendowane odpowiedzi

ToSk a tu coś dla Ciebi jak lubisz ciężary :) 50kg !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

wyglada na to, ze Paradigm Servo 15 ewoluluje... Wyglada zupelnie inaczej jak kiedys, glosnik basowy tez inny, podejrzewam, ze nowy jest znacznie lepszy i ma mniejsze podkolorowania. Moze byc naprawde swietny. Jesli ToSk pisal o tej wersji to musialbym go przeprosic, bo nie slyszalem jej... Podejrzewam jednak, ze moze kosztowac okolo 2 tys. USD, a to niemalo...

Nie slyszalem zadnego nowego Paradigma niestety. Wszystko poszlo do przodu, zwlaszcza wzmacniacze stosowane w subach i drivery lepiej przystosowane do przenoszenia najnizszych czestotliwosci, nowy Servo 15 ma zastosowany:

"Ultra-Class-D™ Switching Amplifier™ provides 1200 watts RMS (FTC), 4500 watts Peak power in an optimized high-current, discrete output design with advanced patented servo controller."

Robi wrazenie! Tylko jaka cena?

Nowy model wyglada jak na zdjeciu.

Swoja droga jestem ciekaw jaki jest to driver basowy. Wyglada mi na Adire Audio Koda 15 cali ($289 w acoustic-visions).

Cena napewno wyzsza jak starego modelu servo 15.

[obrazekLUKASZ-276767_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

poza tym nawet jakby kosztowal tyle co stary, to w tej cenie mam 3 Soniaki SA-WX900 - a do yamahy mozna podlaczyc 3 suby :-) Wolalbym nawet 1 soniaka od starego servo 15, a co dopiero 3... Jaka jakosc basu i niskie znieksztalcenia nawet przy trudnym materiale !

americano ja nie mówiłem o seri 15 tylko o 12 to jest coś innego seria SEISMIC 12

Ukryta Zawartość

a link do SERVO bo nasz kolega ToSk lubi ciężary heheheheh , zerknij na stronkę którą podaje i powiedz co o tym sądzisz ?

Ukryta Zawartość

o ten mi chodzi

[obrazekLUKASZ-276812_1.jpg] [obrazekLUKASZ-276812_2.jpg]

Ukryta Zawartość

post-6468-100009246 1170265461_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zainspirowany strona internetowa paradigm odnalazlem dealera w Denver - Cherry Creek Audio i pojechalem posluchac Paradigmow i nie tylko, maja swietne systemy ! Np. cale kino na Wilson Audio + Theta Casablanca dzielona + REL Sub, kino na Krellach, na paradigmach na Magnepanach. Wiele pokoi odsluchowych!

Wrazenia opisze pozniej...

Mieli stary paradigm servo 15 za $1200 (przecena bo ostatni egzemplarz).

W drugim pokoju mieli nowy serwo 15 - cena $3200 (!!!) w wersji cherry, w wersji piano black $3500 (!!!)

Nowy chodzi NIEPOROWNYWALNIE LEPIEJ. Ma czysty, kamienny bas, bes podbarwien, w kopnieciem i glebia. Stary Servo 15 jest w porownaniu do nowego brudny i lekko skotlowany. Nie schodzi tez tak nisko. $1200 nie jest warty nawet przeceniony. Porownywalem na tym samym materiale. Nowy Servo 15 jest to swietny subwoofer.

Rewelacyjnie chodzil subwoofer REVEL B-15. Najbardziej mi sie podobal w calym sklepie !! Genialny bas !!

Subwoofer Krell za $4400 podobal mi sie troche mniej od Revela w tym samym pokoju, ten sam material - film troja, ale rowniez swietny.

Aha, sluchalem tez SEISMIC 12. Byl podlaczony w pokoju z Magnepanami 3.6 na sprzecie krell showcase, dvd NAD-a.

Jesli kogos to interesuje to moge opisac dokladniej wrazenia z odsluchu systemow i subwooferow...

Narazie tyle.

Durango

poniewaz byles zainteresowany SEISMIC 12, powiem, ze brzmial b. dobrze na muzyce stereo z Magnepanami 3.6.

Bas byl bardzo czysty i ladnie dopelnial Magnepany 3.6, bez efektu przejscia miedzy wstegami magnepana a subem.

Jedynie czego brakowalo (w kategoriach absolutnych) to troche za malo kopniecia w mid-basie.

Sprawdzilem ustawienie zwrotnicy w seismicu - byla ok. 70-75Hz. Przesunalem na maksumum (150 Hz o ile pamietam).

Midbas troszke sie wypelnil i bylo troszke lepiej. Jednak nie byl to midbas jak z dobrych glosnikow dynamicznych czy z wiekszego suba servo 15 czy Revela B-15. Troche brakowalo. Do muzyki napewno nie jest zly. Z magnepanami zawsze jest ten problem. Poprostu one nie maja takiej energii w midbasie w przedziale 100-500Hz, a subwoofery naogol maja stroma zwrotnice na maks. 150Hz i troche brakuje PUNCH-u. Dlatego niektorzy do Magnepanow daja subwoofery Vandersteen, ktore maja zwrotnice malo stroma (6dB/Oct) wiec przepuszczaja wiecej miesistego midbasu... Vandersteen 2sq ma 3 drivery 8 calowe, wiec midbas jest dobry - dostatecznie szybka odpowiedz impulsowa...

Do filmow seismic 12 napewno nie dorownuje nowemu servo 15 (ale nie wiem ile kosztuje bo zapomnialem zapytac). Ale nie jest zly, bardzo dobry jakosciowo w pasmie ktore przenosi. Do wiekszych 15-tek jednak mu brakuje (co bedzie slychac na stereo ale jeszcze bardziej na filmach).

Za wersje demo (ze sklepu) nowego Serwo 15 w kolorze cherry dostalem oferte $2560 (20% off). Jest to najwyzszej klasy sub, porownywalny do tego krella za $5000 i Revela B-15 ($3295, oferta dla mnie demo $2636), choc mnie najbardziej podobal sie REVEL B-15. Kamienna czysta energia, swietna kontrola i zadziwiajaco niskie zejscie JAK NA obudowe zamknieta. Fantastyczny subwoofer. Swietny i do muzyki na najwyzszym poziomie jakosci jak i do kina domowego. Praktycznie pozbawiony wad. Bardzo polecam jesli ktos przypadkiem przeczyta moj opis.

• 1 rok później...

Ktoś z Was wspomniał o INFINITY CSW-10 - czy słyszeliście jak ten subik gra? Sprzedałem kilkanaście sztuk i każdy klient był zadowolony z wyboru. Niektórzy sie dziwili iloscią dźwięku i mięsistością basu z głośnika 10", ale widocznie INFINITY się postarali. Do tego suba spokojnie BETY 50 - nic mniejszego, bo będzie nierówno. Cena suba

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.