Skocz do zawartości
IGNORED

AVR230 (235) vs Denon2105

pogiel

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam podobne pytanie. Interesują mnie właściwie tylko 4 amplitunery: Denon 2105, H/K 235, CA Azur 540R i NAD T743. Który z nich polecilibyście? Nie mam możliwości odsłuchać ich z tymi sami kolumnami. (z głośników najbardziej na razie odpowiada mi missiom m53, może m34 - chcę jeszcdze posłuchać Kefów). Lubię muzykę rockową, metal ale również jazz i blues. Klasyką nie gardzę. Aha bardzo lubię słyszeć szczegóły w muzyce.

Według mnie brzmienie Harmana jest ciemne, pozbawione szczegółów, dudniące (ale może to wina akustyki pomieszczenia) i rozwleczone. Brak mi tu sprężystego basu. Generalnie jest go dużo, aż za dużo! Trudno zrozumieć wokale w utworach. Efekt kotary (bardzo grubej) na głośnikach.

Czy ten NAD jest podobny brzmieniowo do NADowskich wzmaków stereo? Jeśli tak to fajnie bo mogę odsłuchać tylko wzmaka stereo (i będę załamany jeśli okaże się że Amplituner brzmi duuuuużo gorzej).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.