Skocz do zawartości
IGNORED

czy mozna podrobic-skopiować Thiele?

Lord

Rekomendowane odpowiedzi

Witam panów!

prosze o porade w kwestii doboru zestawów glosnikowych do marantza sr5500 (prosze nie krytykowac ze to amplituner...).

pod uwagę biore bwdm 602 s3 ze wzgledu na jakosc srednicy, szybkosc niskich, super wykonanie, niegdys sluchalem 601 ale na wzmacniczu wstyd mowic sony i technicsa, na sony jako tako ale mam wrazenie ze to matowe i ostre zespoly.

lub mission m 34 - wiecej dolu i podlogowki, niby cieplejsze.

generalnie tak pisuja recenzenci...

tak wiec prosze o komentarz osluchanych kolegów.

i najgorsze kolega ktory od lat sam buduje - czesto kopiuje z funkauschtellung zestawy glosnikowe zaproponowal mi kopie thiela cs!!!! nie wiem jakich dokladnie ale mają byc na wysokim etona, srednim focala kevlar i to co mnie przeraziło niski tesla zwykly papier!!!!!

co panowie o tym sądzą, bede wdzieczny za wszelkie rady!

ps bw to jakies 1700-1800 zł, mission nie wiem jeszcze, a kopie thiela diy około 3000-3500 a niby grają jak za 5kz....

pozdrawiam serdecznie!

Toże papier to jeszcze nie tragedia. Seasy, Vify i ScanSpeaki też bywają papierowe. Tragedią jest to, że nie będą to żadne kopie Thiela, a tylko kolumny DIY wyglądające jak Thiel. Żeby skopiować Thiela trzebaby mieć oryginalne przetworniki, plany obudów i schematy zwrotnic. Wobec tego, że niektóre przetworniki Thiel sam wytwarza będzie to raczej niemożliwe do zrealizowania. Od biedy możnaby się porwać na kopiowanie modelu CS 0,5 dostępnego bodaj w roku 1997, który był oparty na zwyczajnych, choć bardzo dobrych przetwornikach.

A używanie niskotonowej Tesli w czymś, co ma aspirować do highendu jest co najmniej dyskusyjne.

Na temat B&W mam podobne zdanie, choć prawdopodobnie dałoby się to nieco poprawić. Wprawdzie nigdy tego nie tuningowałem, ale zaglądałem do środka wielokrotnie przy wymianie wgniecionych przez klientów sklepu w którym pracowałem kopułek. Elementy w zwrotnicach nienajwyższych lotów. Missionów jakoś nie pamiętam.

tez wymienialem wysokie wgniecione w bw przez klientow...

byly to chyba bwdm 604 ...

to byly czasy pracy w hadnlu ale nikle zyski... pisalem o tym w poscie tvn firma audio.

W Twoim o mnie wspominasz o mission o ile dobrze przeczytalem.

mam nadzieje ze sobie cos przypomnisz i licze rowniez na innych kolegów.

co do bw moglbym cos wymienic w zwrotnicy... ale to kwestia za ile je kupie jesli kupię...

czy znajac moje preferencje muzyczne polecasz jakies zestawy w tej kwocie czyli do 1800-2000?

Aha, z Missionów słuchałem tej serii z białymi wooferami z włókna szklanego. Fatalne tweeterki zamówili w Tonsilu...

Ale woofery, te do 17cm średnicy były milusie. Do tego stopnia, że nabyłem pewną ilość takich głośników, i popełniłem na nich kilka konstrukcji DIY, w tym jedną z zacnymi tweeterami Vifa D25AG użytymi również w Thielach CS 0,5

jedne z DIY na Missionach, tym razem z tweeterem Vifa TC

[obrazekLUKASZ-266982_1.jpg]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.