Skocz do zawartości
IGNORED

7 zestawów kolumn 5.1 KTÓRY WYBRAĆ

fender70

Rekomendowane odpowiedzi

Który zestaw 5.1 z tych poniżej wybrać i dlaczego, pomóżcie może macie jekieś swoje opinie na ich temat. zaznaczam że będę używał głównie do kina domowego w pomieszczeniu ok. 25m2.

1) Tonsil Fenix + sub Fenix ok. 1200zł

2) Eltax Universe + sub A-8.2 Atomic ok. 1350zł

3) Bellwood Comfort + sub Heco ok. 1400zł

4) Wharfedale Crystal 40 bez suba ok. 1200zł

5) Alphard ETP-5600S + sub Alphard ETP-801APM ok. 1100zł

6) Koda 702 bez suba ok. 1200zł

7) Koda F51 + sub 850 ok. 1400zł

ja bym obstawiał zestaw numer 4

tonsili nie bierz nawet pod uwage

koda i alphardy raczej odpadają

reszte proponuje odsłuchac

i mam pytanie

gdzie znalazłes takie tanie wharfedale?

u znajomego, z tym że nowe Wharfedale Crystal 2 (40) są po ok 1400zł także ta cena 1200 za używane to nie jest jakaś tam okazja, po prostu normalna cena, ja mówie o Wharfedale 2- 40 a może ty myślałeś o zestawie Wharfedale Diamond 8.1 który jest droższy?

ja mowie o wharfedale crystal 2 czyli 40

najtaniej znalazłem za 1343zł w zestawie z amplitunerem kosztują 1499 a bez zestawu 1699 (to sa ceny tylko głośników)

dlatego cena 1200 wydaje mi sie okazyjna no i ten zestaw przypadł mi do ucha jeszcze jutro chyba skocze na odsłuch innych zestawów ale te krystale sa jak na razie w czołówce za te pieniądze jak znajde cos lepszego to dam znac

czyli juz masz wykluczone prawie wszystkie zestawy

został ci bellwood o ktorym nigdy nie słyszałem i nie mam najmniejszego pojecia co to jest

i sprawdzone wharfedale

wybór oczywiscie i ostatnie słowo należy do ciebie

Polecam najnowszy zestawy TANNOY EFX 6.1 cena tylko 999 PLN,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

albo FX 5.1 za 699 PLN (to śmieszna cena za rasowy zestaw także w stereo)

Ukryta Zawartość

Do tego bardzo dobry amplituner z podziałem na 100/120 Hz i zaskoczysz wszystkich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Wczoraj testowalem zestawy denon 1705 i 1905 z glosnikami Wharfedale Crystal ,Yamaha 450 z eltaxami Discovery i Universe,Onkyo 501 z m-Audio 501(zestawy w MM z dvd) i musze stwierdzic ze ten zestaw onkyo i te M-Audio poprostu zagraly najlepiej pewnie mnie tu no forum zlinczuja :) ale naprawde Onkyo i te M-audi to dobre polaczenie jak na poczatek i w stereo i kd jest oki,yamaha z eltaxami tragedia denon lepiej ale te m-audio graja tak dobrze dzieki Onkyo chyba:)zdecydowany jestem na Onkyo 501 dvd 402 i te M-audio 501 :)

Pozdrawiam

>> lolekczq

Nie wie wiem z czym to ma grać, ale generalnie zagra ładnie (w większych pokojach) np.:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) okazja.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

ile ludzi tyle opinii, ja chciałem kupić zestawik niedrogi no ale bez przesady M-audio za 600zł to nie wiem czy będzie ok, coraz większą chęć mam na tego Wharfdale Crystal 40 , a te propozycje Vorpane to owszem sprzęt ok, ale ceny ...... 1900za parę frontów to jeszcze na to muszę popracować

pozrd

no a ja byłem dzisiaj na odsłuchu przesłuchałem sobie m-audio 501 zestaw 5.0 i 5.1 subwoofer najwiekszy model 310

głośniki grają i tylko grają żadna rewelacja bas twardy i głośniki łomoczą o subie szkoda mowic niby najwiekszy a wcale go nie slychac szkoda kasy na niego nawet centralna go zagłuszała:P

potem posłuchałem sobie nowośc m-audio czyli zestaw 7.0 z onkyo 602 było troche lepiej ale żadna rewelacja jak dla mnie tektura

nie było faworyta cristali 40 ale byly 30 dzwiek był bardziej wyrazisty i bas miekszy ale za ciche jak dla mnie nie czuc bylo w nich mocy z resztą jak i w poprzednikach profilaktycznie odsłuchałem jeszcze głośniczki:) high granda które kosztowały majatek nie pamietam modelu miały chyba z 1.5 m wysokosci wielkie kloce ale te to wymiatały były naprawde potężne ale stwierdzilem ze mnie na nie nie stac i zaczełem szukac czegos innego

no i znalazłem coś nie mam pojecia co to za firma nigdy o tym nie słyszałem ani tego nie słyszałem ale ponoc wharfedale koda i inne sie chowają a mianowicie RUBICON czy moze ktos potwierdzic to lub zdementowac bo w mojej wiosce nie mam mozliwosci odsluchania tego sprzetu

[obrazekLUKASZ-269091_1.JPG]

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podobno niezle te Rubicony, sam bym posluchal opini.

Co do najezdzania na kode to nie jest tak zle,sam posiadam av860 z Yamaha rxv520. No i zeby zagralo musialem wykonac tuning stereo(wymiana kondow na Jentzena, rezystorow, przerobienie cewek i wytlumienie obudowy)no ale teraz to juz nie gra jak koda av860 :) o nieeebo lepiej.Mialem sprzedawac ale po takiej zmianie rezygnuje ze sprzedazy.Brak narazie tylko suba :( chce kupic sw100b ale beda w kolorze wisni dopiero pod koniec kwietnia,nie chce mi sie czekac.Moze ktos wie kto by zrobil suba na zamowienie?? To takie moje wtracenie.

Wiec jak ktos sluchal tych rubiconow to niech sie wypowie.

Pozdrawiam

Co do Rubiconow to sam od dwoch dni prowadze sledztwo ;)

Jak na razie wybor padl na RT26

Polecam lekture opinii Bialego:

Ukryta Zawartość

(ostatni wpis na stronie)

oraz swiezy temat na forum: "zestaw kolumn rubicon"

Ukryta Zawartość

Polecam poczytać zanim Lolku bzdury popiszesz,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -suba trzeba dobrze ustawic a watpie zeby sklep był najlepszym miejscem do odsłuchu, zgadzam się M-audio 501 bez suba średnio sprawują się w najniższym paśmie ale wraz z subem tworzą zgrany komplet tylko trzeba dobrze ustawić, dobrze ustawiony sub to taki który się nie wyróznia dzwiękowo ale bez niego czegoś brakuje a jak chcesz łomotu to ustaw go sobie w narozniku - napewno i sasiedzi cie uslysza, nie wprowadzaj ludzi w błąd bo za te pieniądze to nie jest najgorszy sprzęt a w połączeniu z onkyo za okolo 3,5tys masz zestaw przyzwoicie grający. A jak kogoś stać na sprzęt za 8 tys to napewno nie kupi M-audio ani Kody...

Ukryta Zawartość

Spróbuj posłuchać jeszcze tego zestawu opartego na Quadralu QLX 210 (dostępny w srebrnym kolorze)

Ukryta Zawartość

Proponuję cenę 2200 PLN

p.s.

W Warszawie możliwy odsłuch u nas.

Ukryta Zawartość

-pawcio1611 - sub był dobrze ustawiony kombinowałem z różnymi ustawieniami spedziłem w sklepie cały dzień nie napisałem jeszcze że oprucz tego suba sprawdzałem na tym zestawie jeszcze 2 inne pierwszy to grandhigh nie pamietam modelu ale ten 100w za 1tyś zł grał o niebo lepiej poprostu bylo go słychac (według mnie troche charczał ale jak sie sciszylo to w miare chodzil) w modelu m-audio nie było nic słychac z włączonym i wyłączonym subem było identycznie

nie miało to znaczenia czy był podkrecony czy nie bo i tak tam czegos brakowalo glosnik poprostu drgal ale nie wydobywal sie z niego zaden dzwiek i to nie zaleznie od ustawien

drugi to byl wharfedale cube 8 nie byl to jakis zabojca grał zdecydowanie ciszej ale za to miekko

m-audio 310 słyszalem raz juz duzo wczesniej jak szukalem jakiegos suba do obecnego zestawu w innym sklepie gosc mi go elegancko podłączył i tez nie bylo go słychac sprzedawca po godzinie kombinowania stwierdził ze musi byc zepsuty ale widocznie one tak maja i to chyba nie jest kwestia ustawienia bo kombinowalismy na rozne sposoby

Ja chyba jednak wybiorę ten zestaw Wharfedale Crystal 40. Już się umówiłem na ich odbiór i sound jest na pewno nie gorszy niż w M-audio a są dużo ładniejsze. Za dwa dni jak je odsłucham to napiszę.

oka poczekam na twoją opinie

ciekawi mnie jeszcze ten zestaw rubika po przeczytaniu opini białego z chęcia bym posłuchał tego ale nie mam mozliwosci

na dzien dzisiejszy nallepszy zestaw kina do domu do 4 tys to:

denon 1905 cena na allegro 1270 zł + wharfedale crystal 2 (40) cena 1349 zł

dvd i suba nie biore pod uwage kazdy ma inne gusta i kazdy oczekuje czego innego jak na razie skupiam sie tylko na dzwieku

aha, może tak przy okazji mógłby mi ktoś doradzić który ampli kupić bo mam w tej samej cenie (ok.1000zł) Yamahę RXV 450 i Yamahę RXV 640 - która lepsza bo widzę że dekodery chyba mają tekie same pomimo że 640 jest chyba starsza to też ma Pro Logic 2 , Neo6 itp?

własnie pisałem o ampli yamahy w innym poscie pojechalem ze znajomym i kupil sobie w zestawie z eltaxami i ja mu to wszystko podłączałem w domu

po tym jak to zobaczyłem to mnie zniechęciło do yamahy nie twierdze ze wyższe modele sa złe ale to co on kupil to była straszna tektura model bodajze v350 z tyłu wejscia strasznie tandetnie wykonane strach bylo podłączyć lepszy kabel aby wejscia nie popsuć (sam plastik) obsługa tak pokręcona że tylko koreańczyk po pijanemu by to wszystko poustawiał dzwięk jaki wydobywały te głośniki to trzepanie worków po cemencie drewnianą trzepaczką na osiedlu i do tego te syczenie jakby z pęknietej prezerwatywy uchodziło powietrze

wyzsze modele napewno sa lepsze ale po tym przeżyciu nigdy wiecej eltaxow i yamahy

nie namawiam cie nawet do tego abys zrezygnował z zakupu tej yamahy bo nie o to tu chodzi

ja planujac zakup kina zjezdziłem z 20 sklepow odsłuchałem ze 100 kombinacji przeczytałem setki recenzji zajęło mi to kilka miesiecy i jak na razie nie znalazłem nic lepszego w tym przedziale cenowym od denona + wharfedale

(to jest tylko moja opinia i niech nikt sie na niej nie wzoruje kazdemu podoba sie co innego i wydaje mi sie ze kazdy kto chce kupic cos dla siebie powinien zrobic tak jak ja recenzje i wypowiedzi moga jedynie pomóc przy wyborze )

sam nie jestem do konca przekonany czy to dobry wybor bo jeszcze nie słyszałem tych rubikow i nie kupie zestawu dopuki w 100% sie nie przekonam czy to jest to czego szukam

"aha, może tak przy okazji mógłby mi ktoś doradzić który ampli kupić bo mam w tej samej cenie (ok.1000zł) Yamahę RXV 450 i Yamahę RXV 640 - która lepsza bo widzę że dekodery chyba mają tekie same pomimo że 640 jest chyba starsza to też ma Pro Logic 2 , Neo6 itp?"

nawet sie nie zastanawiaj i kupuj y640! to o klase lepsze ampli od y450.A ze starszy model to jeszcze lepiej wpływa na dzwiek,jest lepsza w stereo od y650.

Pozdrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.