Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor Audio silver 300 vs heco Aurora 700

Rekomendowane odpowiedzi

To tak. Dlatego też pisałem że cena dobra.

Ludzie źle zestawiają monitor audio. Często że wzmacniaczami z którymi grają mniej ciekawie albo nie pokazują swojej klasy.

I wtedy trafia się taka okazja.

@Piotr SonidoA sobie, w cenie powiedzmy 4-5k co byś kupił? Oczywiście mam na myśli cenę już do zapłaty, nie z cennika. Do cieplej grającego wzmacniacza, konkretnie do lampy. Przewaliłeś setki kolumn więc wiesz co jak gra, który produkt jest wybitny w swojej kategorii - możesz podać kilka propozycji.

2 minuty temu, Wito76 napisał:

@Piotr SonidoA sobie, w cenie powiedzmy 4-5k co byś kupił? Oczywiście mam na myśli cenę już do zapłaty, nie z cennika. Do cieplej grającego wzmacniacza, konkretnie do lampy. Przewaliłeś setki kolumn więc wiesz co jak gra, który produkt jest wybitny w swojej kategorii - możesz podać kilka propozycji.

Do lampy w tej cenie? Dla mnie?

Tannoy precision 6.4

Heco clean GT

Magnat quantum serii 9

Monitor audio gx

Elaci na Jet

To tak na szybko. 

Dawno nie śledzę rynku używanego. Dawno to jest 3 miesiące 😛

a ceny wariują. 

coś bym znalazł.

Dziękuję za propozycję. Ostatnio ktos używki Canton bardzo chwalił. I to niską serię GLE. Musze te wyższe typu Ergo, Quinto wziać pod lupę.

11 godzin temu, Wito76 napisał:

Dziękuję za propozycję. Ostatnio ktos używki Canton bardzo chwalił. I to niską serię GLE. Musze te wyższe typu Ergo, Quinto wziać pod lupę.

Oj to nie.

Gle mi kompletnie nie leży. Z szybką mocna elektronika gra natarczywie z kolei z miękkim basowym wzmacniaczem potrafi mocno zadudnic i stracić kontrolę na basie.

U cantona w wyższych seriach płacisz za obudowy. Tam technologia samych głośników nie zmienia się bardzo. 

Najlepiej jest wyceniona dawna seria chrono. One faktycznie grają lepiej. Ergo wyglądają super. Chodź na dzisiejsze czasy niektórzy powiedzą oldschool

No właśnie wygląd tych wszystkich "kultowych" trochę mnie odrzuca. Gdyby rzeczywiście była jeszcze jakaś przepaść w graniu to wiadomo, można przymknąć oko.

W dniu 5.10.2022 o 16:28, Wito76 napisał:

Gdzie taką super ofertę wyhaczyłeś? Bardzo dobra cena. Za tyle też bym wziął. Oczywiście pewnie bym powybrzydzał, gdyby to był jakiś biały piano lakier.

Akurat kolor to Piano Black, 5 letnie grały w KD, ale wyglądają jak nówki żadnej rysy, a wzmacniacz Denon PMA 1600NE za 750E kupiłem 2 letniego, ma jeszcze 3 lata gwarancji po zarejestrowaniu w Denonie, szkoda tylko bo kolor Silver 😉

• 3 tygodnie później...

Wróciłem do PL, ze wzmacniaczem i pytanie jak najlepiej to wszystko spiać.

Komputer-wzmacniacz-kolumny-Wiim mini

Prosiłbym o porady w jakie gniazda wpinać kolumny itp. jestem zielony w tym pozdrawiam

1 minutę temu, macieka13 napisał:

Wróciłem do PL, ze wzmacniaczem i pytanie jak najlepiej to wszystko spiać.

Komputer-wzmacniacz-kolumny-Wiim mini

Prosiłbym o porady w jakie gniazda wpinać kolumny itp. jestem zielony w tym pozdrawiam

Źródło - wzmak - kolumny.

Kable dobre, solidne ale nie musisz wydawać na nie pensji.

Co konkretnie chcesz wiedzieć. 

To takie podstawy że bycie zielonym idzie płynnie. 

Piotr 

Jakim kablem najlepiej podpiąć wzmacniacz- komputer i do jakich wejść wpiąć( nie posiadam wyjścia optycznego w  kompie ) prosiłbym o propozycję kabla. 

W które wejścia wpiać kolumny w 4/8Ohm

15 minut temu, macieka13 napisał:

Jakim kablem najlepiej podpiąć wzmacniacz- komputer i do jakich wejść wpiąć( nie posiadam wyjścia optycznego w  kompie ) prosiłbym o propozycję kabla. 

W które wejścia wpiać kolumny w 4/8Ohm

Ok. Jaki masz sprzęt. Po kolei. 

Serio tego nie ogarniasz? 

Połączysz optykiem do Denona:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

Pewnie bym ogarnął, głownie chodzi o kable jakich użyć.

Wiim mini ma chyba kable w zestawie to już odpada.

Komp MOBO:

Ukryta Zawartość

kolumny w 4 czy 8ohm wpiac?

Ukryta Zawartość

Dowolne kolumny podłączasz do terminali A i zapominasz o temacie,

bo to tylko opis, czego NIE STOSOWAĆ czyli na co uważać.

Kable dowolne ( choć ja używam spoza branży ), ale wystarczy 1,5 mm2

byle był miedziany np:

Ukryta Zawartość

a o innych kablach czy sposobach podłączenia pogadamy, jak będziesz miał

jakieś uwagi co do barwy itp. ale na to chyba trzeba czasu ...

Ukryta Zawartość

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi