Skocz do zawartości
IGNORED

H/K HD755 opinie użytkownikow

blokier41

Rekomendowane odpowiedzi

Witam bylem ostatnio w salonie audio , pytalem o te dwa modele hd750 i hd755 . Sprzedawca powiedział ze oba modele sa indentyczne i praktycznie sie niczym nie róznia poza kolorem i chyba 5w mocy , Malo tego potwierdzil problemy z odczytem plytek, i glosnym napędzie , Hehe najciekawsze że klijeci kupywali a potem szedl do serwisu i od tamtej pory idzie jak burza, co za ironia a propo wyszedl nastepca model hd760 jak narazie w polsce nie widzialem ale w czechach już sa cenna byla w granicach 2600zl pozdro

Dzieki za odpowiedz,a już miałem nadzieję że dopasuje sobie cd harmana do wzmacniacza bo dzwiek z tego cd

mi odpowiada.Może są odmienne opinie na temat nowego cd hd755 ,proszę o odpowiedz -pozdrawiam.

Witam

Jeżeli mówisz, że dźwięk z tego CD odpowiada ci, to nie staraj się na siłę szukać potwierdzenia swojej decyzji w opiniach innych uzytkowników. Ciesz się tym co masz. A tak nawiasem mówiąc miałem tego Cd-ka jeszcze miesiąc temu (razem ze wzmacniaczem H/K) i też byłem zadowolony (na początku). Zmieniłem później na zestaw - końcówka Sherwooda A-965 i Denona DCD-1450 i oczywiście inna bajka ale również inna bajka cenowa. Jednak powiem ci, że nawet jak podłączyłem tego Denona pod wzmacniacz h/k była to zupełnie inna kultura brzmienia niź z 755 - osobiście mnie bardziej odpowiadająca. Ale pamiętaj - najważniejsze jest to aby tobie się podobało.

->blokier41

O HD750 i jego a zarazem moich problemach z tym cedekiem pisałem już w kilku wątkach. Szwendając się w markecie za różnościami z ciekawości postanowiłem sprawdzić jak sobie poradzi 755 z płytkami, które przezornie zabrałem ze sobą. Efekt - 3 egz., które sprzedawca kolejno przynosił do testu (oczywiście sprawiałem wrażenie ogromnie zainteresowanego) żaden, powtarzam żaden!! nie odtworzył poprawnie lub wogóle nie przeczytał wszystkich płytek.

Wniosek z tego jeden, odpuść sobie tego cedeka chociażby ze względu na to, że są ogromne problemy z serwisem, który nie uznaje jako wady jego wybiórczości a przynajmniej nie wszystkie przypadki.

Swoją drogą to przykro, że tak szanowny producent dalej wpuszcza na rynek bubla HD750 tylko w nowym opakowaniu, pomimo, że docierają do niego (a może nie?) sygnały z serwisów o problemach z odtwarzaniem, głośną pracą itd.

na te chorobe cierpia chyba wszystkie Kardony...te modele ktore jednak mialem ostatnio w rekach (niskie... 710, 720 itd.) udalo sie uzdrowic przez podkrecenie mocy lasera na plytce servo. Prawdopodobnie to samo czynia serwisy. Rozumiem jednak bol uzytkownikow ktorzy taka maszynke kupili dopiero co w salonie...a tu nic...zgrzyta i trzeszczy, a do tego plomba gwarancyjna na obudowie...:) Panowie gwarantuje jednak ze po podkreceniu czytaja one co najmniej 95% plyt !. Na wyzszych modelach nie sprawdzalem, ale skoro te "gorsze" dzialaja to i starsi wychowankowie kardona tez musza...pozdr. R.

Mam takze HD750 czytajacego wszystko (wszystkie oryginaly, piraty, cdr i cdrw).

Ale wczesniej mialem tez HD750, ktory traktowal plyty wybiorczo. Nie bylem zadowolony, wiec go oddalem. A ze za drugim razem znalazlem egzemplarz (albo moze nawet cala serie, nie wiem jak to jest) czytajacy wszystko, to wypada sie tylko cieszyc.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Jednak zdecydowałem się i zakupiłem cd HD750,sprawdziłem kilka sztuk powiem szczerze pracowały cicho,

hd755 szybciej odczytywały płyty ,a zabrałem ze sobą takie z którymi wiekszość odtwarzaczy cd miały problemy.

O dzwięku nie bedę sie wypowiadał, w ostatnich tygodniach sprawdziłem 5 odtwarzaczy cd każdy ma plusy i

minusy indywidualne podejście. Pozdrawiam ,dziekuję za odpowiedzi.

• 4 miesiące później...

Sorki, że odgrzewam wątek sprzed miesięcy, ale kolejny głos użytkownika tego Harmana może przydać się następnym rozpatrującym jego zakup.

HD-755 - używam od kilku tygodni:

- czytanie cd-r i cd-rw - wzorcowe, żadnych problemów

- praca napędu - nie jest specjalnie głośna, na poziomie "średniej krajowej" reszty znanych mi odtwarzaczy CD, otwieranie i zamykanie samej szuflady, owszem, mogłoby być cichsze, ale wyraźnie poprawia się z czasem (dociera?)

- dźwięk - w tej cenie rewelacja - dla mieszkających blisko zachodniej granicy polecam zakup za Odrą - znalezienie HD-755 za 215 euro nie powinno być problemem, ja swój egzemplarz wyrwałem za niecałe 190 (

-> kobayashi

Przeraszam za całkowity off-topic (chociaż może nie aż tak całkowity, bo mam HD750 :), ale skąd wziął się Twój nick na tym forum? Pytam, bo tak się nazywa moja dziewczyna :DDD

Pozdrawiam.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

-> kobayashi

Dzięki za odpowiedź. Kei Kobayashi jest niestety dla mnie osobą nieznaną (ale jaja by były, gdyby się okazało, że to ktoś z rodziny, chociaż z drugiej strony Kobayashich w Japonii jak u nas Kowalskich). Ale spróbuję go poznać...

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.