Skocz do zawartości
IGNORED

Potwierdzacie b.dobre oceny EPOS M15.2 ?

NORDYK

Rekomendowane odpowiedzi

Pilot

Może masz rację, no dobra, pójdą do Audio Aystemu i posłucam na innych klockach. Ale przyznasz, że to dziwne podejście wystawcy, który na jedynych targach sprzętu w Polsce nie potrafi zestawić systemu.

Zgadzam się z Tobą, że bardzo dobrze wypadły w tym roku polskie konstrukcje głośnikowe. Podobały mi się RLS, najdrożesze Harpie Doberman (ich tańsze konstrukcje już trochę mniej) a najbardziej Audio Academy. Inie tylko te największe Eneladusy (czy ja to dobrze napisałem) ale także podłączone na moje życzenie Thesys II ? duża skala i klasa dźwięku.

Pozdrawiam Stempur

Rany! Stempur! Naucz sie jak nazywaja sie Twoje ulubione ostatnio glosniki :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

larson

Literówki to moja zmora, nawet w robocie na mnie za to krzyczą, ale jestem za to genialny w innych dziedzinach mojej profesji :-). Najważniejsze, że wiadomo o jakie kolumny chodzi :-)

Pilot

Wpisuje na listę

Pozdrawiam Stempur

>PILOT

Ma to grać z Linn Classik Music : ). Nie jest to na pewno budżetowy wzmacniacz ale nie wiem też czy wystarczająco mocny. W instrukcji jest napisane "75W per channel into 4Ohm (nominal mains)".

>Pavbaranov

Jeśli w 30m 15.2 grały dobrze to może rzeczywiście wystarczą? Zwłaszcza jeśli różnica jedynie jest w basie a pozostałe aspekty brzmienia M15.2 są zbliżone do M22? Sąsiad też pewno będzie spokojniejszy : )

W świetle tego co napisałeś 15.2 wydają się tu bardziej uniwersalne bo będą pasować zarówno do 30m jak i 17m.

jeśłi te kolumny eposa majągraćz linne`m to wg mnie powinno to być bardzo dobre zestawienie. Miałem okazję kiedyśna nie rzucić uchem i zdaje się, że grały właśnie z clasikiem. Wprawdzie poieszczenie było dużo mniejsze, więc nie wiem jak to wypadnie w 30m kw. Generalnie grało b. przyjemnie, czystym czytelnym, neuralnym dźwiękiem, nie było się czego czepiać. Warto sprawdzić to zestawienie.

witam tez mam lina i gra wysmienicie z eposami 15.2

bardzo ale to bardzo polecam taka konfiguracje. a co do m22 to odradzam cena nie jest adekwatna do przyrostu jakosci. szkoda pieniedzy i tyle a co do basu to mam inne zdanie.

Witam w klubie: ). Jeśli M22 gra tak samo jak M15.2 to nawet i lepiej. Mniejszy wydatek!

Pavbaranov też kupił w końcu 15.2 : ). I dalej nie chce sprzedać. Ha, ha.

Pewno niedługo też dołączę do klubu eposa. Pozdrowienia dla wszystkich audiofliów.

Właśnie jestem po whiskaczu z kolegą. Muzyka brzmi lepiej : ).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.