Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do kolumn B&W 702 S3 mokka

Rekomendowane odpowiedzi

Wyduszę coś z siebie:

- na pierwszy ogień fenomenalne pierwsze wrażenie pod aspektem dynamiki, basu i stereofonii z przestrzenią. Tu nie ma zastanawiania się czy jest lepiej. To po prostu silne uderzenie całkowitej zmiany. Tym zostałem na wstępie wgnieciony w kanapę i słucham dalej …

- membrany nareszcie organoleptycznie pracują jak tłoki wcześniej ledwo się poruszały

- trudno z pamięci ocenić po ponad 2 mc, ale Rotel nie robił na mnie takiego wrażenia jak z nim słuchałem. Wątpliwe czy wybrałbym Rotela, dwie końcówki Nada i 300W na kanał to idealne zgranie z Bowersami

- wcześniej kręciłem potencjometr do 60% teraz wystarcza 45%

- po 20 przerobię ciche odsłuchy zobaczymy jak mikrodynamika 

spacer.png

Edytowane przez micmus

Mega mi się podoba uruchamianie całego systemu:

- odpalam wzmacniacz załącza się przekaźnik i zaczyna grać lewa kolumna

- końcówka dostaje sygnał z wzmacniacza i również słychać klik przekaźnika po czym odpala się prawy kanał 

Wyglada to efektownie i profesjonalnie 😁

Amused to Death odkrywam dziś na nowo - niesamowite doznania 🙂 Nie sądziłem, że te kolumny maja tak niskie zejście.

Wybaczcie, że ględzę i przynudzam 😄

Edytowane przez micmus
12 godzin temu, micmus napisał:

- trudno z pamięci ocenić po ponad 2 mc, ale Rotel nie robił na mnie takiego wrażenia jak z nim słuchałem. Wątpliwe czy wybrałbym Rotela, dwie końcówki Nada i 300W na kanał to idealne zgranie z Bowersami

👍

PS Czy to koniec zmian w Twoim systemie ?

9 godzin temu, micmus napisał:

Amused to Death odkrywam dziś na nowo - niesamowite doznania 🙂 Nie sądziłem, że te kolumny maja tak niskie zejście.

Wybaczcie, że ględzę i przynudzam 😄

Jak jeszcze nie słuchałeś to posłuchaj tego :

Nie wiem czy YouTube nie ogranicza pasma. Na platformach "strymingowych" znajdziesz. 
Uprzedzam, kontroluj moc 😉 .

Ps: U mnie chyba ze 7 przekaźników cyka zanim zagra muzyka 😉 

35 minut temu, mdavis napisał:

👍

PS Czy to koniec zmian w Twoim systemie ?

Poza akustyka sam system koniec. Kolejna zmiana to wymiana całego sytemu … za kilka miesięcy 😁 Żartuje 

8 minut temu, Kalasanty Ciaputko napisał:

Ps: U mnie chyba ze 7 przekaźników cyka zanim zagra muzyka 😉 

Rządzisz 😉

- z dalszych opisów zmian dzwiek jest duzo bardziej gesty i nabrał masy. Jednocześnie przejrzystość uległa dalszej poprawie (która i tak była bardzo dobra). Separacja instrumentów jest świetna. 

13 minut temu, micmus napisał:

Poza akustyka sam system koniec. Kolejna zmiana to wymiana całego sytemu … za kilka miesięcy 😁 Żartuje

Przyjemnego delektowania się ulubioną muzyką 👌

Sentinal Mike Oldfield - ta stereofonia w tym utworze mnie dziś zadziwiła. Ta dzielonka Nada naprawdę jest świetna 👍 Bowersy są trzymane żelazna ręką, naprawdę całkowita precyzja. Dźwięki są również duzo szybciej wygłaszane nie „ciągną” się. 

5 minut temu, micmus napisał:

Sentinal Mike Oldfield - ta stereofonia w tym utworze mnie dziś zadziwiła. Ta dzielonka Nada naprawdę jest świetna 👍

To zaleta DualMono 😉 . Lepsza stereofonia.

Kurcze lubisz ten dźwięk. Na prawdę to lubisz. Widać że ta detalicznosc i kontrola absolutnie jest w twojej domenie. 

Zrób sobie przerwę od forum bo będziesz szukał zmian zanim sprzęt się wygrzeje 😛

50 minut temu, Leszek67 napisał:

Micmus, przepraszam nie mam czasu szukać w wątku : Ty masz 603 czy jednak 704 ? I jakie kabelki masz do nich? 

Kolega ma serie 7

Dzięki, też mam/miałem (oddałem córce) i te opisy Micmusa bardziej pasowały mi do 704 niż tematowych 603.

Mi z Rotelem trochę przeszkadzała średnica (jakby za dużo), dlatego przesiadłem się na Focala.

1 godzinę temu, Leszek67 napisał:

Micmus, przepraszam nie mam czasu szukać w wątku : Ty masz 603 czy jednak 704 ? I jakie kabelki masz do nich? 

704, okablowanie Chord Clearway. Temat ma taki tytuł bo miałem kupować 603, ale zmieniłem zdanie 😉 Ogólnie miałem kupić Audio na chwile (świeżo po budowie domu) do 6-7 tys zł .... a wyszlo jak zwykle 😁

Pytanie do Moderatora czy można zmienić tytuł tematu ?

39 minut temu, Leszek67 napisał:

Dzięki, też mam/miałem (oddałem córce) i te opisy Micmusa bardziej pasowały mi do 704 niż tematowych 603.

Mi z Rotelem trochę przeszkadzała średnica (jakby za dużo), dlatego przesiadłem się na Focala.

Ja osobiście nie lubie własnie dzwęku Focala - także preferencje każdy ma swoje dlatego opieranie się na jakichkowliek testach jest troche bez sensu. testy czytam z zainteresoowania po prostu i obeznania się co jest na rynku dostępne. 

Edytowane przez micmus

Co do kabelków to spróbuj VdH Clearwater'a cenowo podobny (w używce można spokojnie sporo taniej trafić), a dojdzie Ci też troszkę więcej powietrza i głębi. Ale to troszkę taki kierunek w stronę Focala.

Ja zaczynałem od B&W 685s2 - 683s2 - 704s2. 

Dzięki Leszek póki co jednak zostaje przy Chordzie - pasuje mi tak 🙂

Rozumiem, że teraz na Focalach słuchasz ? Bowersy porzuciłeś ... nie ładnie 😁 Ale Córka na pewno zadowolona 😉

Edytowane przez micmus

Wracając do okablowania przerabiałem to na około 10-12 stronie tego wątku i temat mam zakończony. Kupiłem używki dwa odcuinki po 3,5 metra za 300 zł także bardzo budżetowa cena mi wyszła.

Wizualnie dodałem trochę biżuterii oploty itp i wyszło tak 🙂 Co ja mogę jak lubie gdy jest estetycznie heh

spacer.png

spacer.png

spacer.png

Edytowane przez micmus

Pełna profeska 👍 .

704 dźwiękowo idealnie jej podeszły, tylko jak to z kobietami - kolor nie taki - białe, mimo że umeblowanie w stylu skandynawskim. poprzednie miała Dali Zensor 5 czarne i też się na początku nie podobały, bo czarne (wolała by wtedy białe). 

Czy takie duże kwiaty maja jakikolwiek pozytywny wpływ na akustyka - pytanie całkiem serio ? Jeśli poprawiają akustykę o 0,0034 % to uznaje, że nie maja 😄

spacer.png

Edytowane przez micmus
8 godzin temu, micmus napisał:

Czy takie duże kwiaty maja jakikolwiek pozytywny wpływ na akustyka - pytanie całkiem serio ? Jeśli poprawiają akustykę o 0,0034 % to uznaje, że nie maja 😄

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oczywiście, że mają.
Podobno kwiaty nawet lubią muzykę 😉 .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To ja zaczynam lubić kwiaty - Żona się ucieszy 😁 Palmę ze zdjęcia jej wczoraj dałem to się zdziwiła haha

Edytowane przez micmus
  • Espectro zmienił(a) tytuł na Wzmacniacz do kolumn B&W 704
17 hours ago, micmus said:

Czy takie duże kwiaty maja jakikolwiek pozytywny wpływ na akustyka - pytanie całkiem serio ?

Trzeba sobie odpowiedzieć czy ich powierzchnia, gęstość są wystarczające żeby pochłonąć/odbić jakiekolwiek częstotliwości.

17 hours ago, micmus said:

0,0034 %

Myślę, że tą wartość mogłeś oszacować całkiem dobrze 🙂

22 minuty temu, Audioanfanger napisał:

Myślę, że tą wartość mogłeś oszacować całkiem dobrze 🙂

Właśnie tego się obawiałem, że to będzie „taaaaka” skala. 

Ale idzie w kierunku dobrego pogłos ciagle mam coraz mniejszy. Jeszcze jak wjadą lamele na filcu na prawie cała ścianę oraz biblioteczka na przeciwległej ścianie jak również ciężkie zasłony na wszystkie okna może być już całkiem nieźle 🙂

Ja z tych co jakby mieli położyć dywan na środku salonu psując zamysł projektowy i całe zycie wkurzać się patrząc na to lub wydać 20 tys wiecej  na lepsze audio do zniwelowania niedoskonałości akustycznych wybieram to drugie 😏

Edytowane przez micmus
51 minut temu, Kisielart napisał:

Mimo wszystko ciekawy jestem jak te 700 zagrały by na Rotelu? 🙂

A mnie już nie 😉 Słuchałem ich z Rotelem, ale nie u siebie. Było również bardzo dobrze. Nie było jednak takiego rozmachu i stereofonii moim zdaniem. Grało inaczej, ale nie odważę się napisać, ze gorzej. 

Mnie bardziej ciekawi jak będzie grało np. z Union Due. 

Właśnie sobie słucham - nie No ta stereofonia to wymiata absolutnie ! Co tu się dzieje.

Wpadnijcie do mnie na kawę posłuchać żeby nie było, że bajeruję 😁

Tu już nie chodzi o rozkładanie dźwięków na czynniki pierwsze. Ten dźwięk po prostu jest wciągający - trudno się oderwać. 

Edytowane przez micmus
Godzinę temu, micmus napisał:

A mnie już nie 😉 Słuchałem ich z Rotelem, ale nie u siebie. Było również bardzo dobrze. Nie było jednak takiego rozmachu i stereofonii moim zdaniem. Grało inaczej, ale nie odważę się napisać, ze gorzej. 

Mnie bardziej ciekawi jak będzie grało np. z Union Due. 

Właśnie sobie słucham - nie No ta stereofonia to wymiata absolutnie ! Co tu się dzieje.

Wpadnijcie do mnie na kawę posłuchać żeby nie było, że bajeruję 😁

Tu już nie chodzi o rozkładanie dźwięków na czynniki pierwsze. Ten dźwięk po prostu jest wciągający - trudno się oderwać. 

Z ciekawości zapytam na jakiej ustawionej głośności głównie słuchasz? Nie ukrywam czytając posty tez puściłem pare kawałków co tutaj wstawiliście i jakiś zaraz lepiej ten dzień ucieka 😅

• Pokaż nowe odpowiedzi