Skocz do zawartości
IGNORED

Sennheiser HD 580

marcin74

Rekomendowane odpowiedzi

>Piotr Ryka

Melos to bardzo fajny wzmacniacz, tylko przy cenie 1000 bagsów oczekuje się bardziej wciągającego brzmienia, podkreślam bardziej wciągającego, absorbującego, ale nie meczącego. Melos na dłuższą mete nie daje wytchnienia słuchaczowi i wegług mnie zasadniczą różnicą jest to że gorzej radzi sobie z przestrzennością, a przy porównaniu ze wzmacniaczem Paradoxa wydaje sie płaski i trochę matowy, może to kwestia jakości elementów. lamp lub konfiguracji sprzętowej.. I to też jest bardzo ciekawe bo hybryda Paradoxa jest w sumie mało lampowa, a jednak ma to "coś" czego nie mają np. tranzystorowe wzmacniacze, gładkość i spójność brzmienia, nie wykracza jednak poza ramy przesady w jakimś podzakresie brzmienia, które jest zdecydowanie bardziej żywe i kolorowe niż w Melosie, choć SHA 1 też ma lampy. . Melos mógłby z pewnością konkurować ze wzmacniaczami tranzystorowymi, ale ja oczekiwałem czegoś więcej niż wzmocnienia sygnału z odtwarzacza CD. Dodatkowo zawsze mam jeszcze opcje dorobienia "leniucha" do wzmacniacza czy upgrade'u któregoś z elementów wzmacniacza. Jego brzmienie mi bardzo odpowiada szczególnie w zastawieniu z Sennheiserami HD 650, dużo można jeszcze zmienić interkonektem.

Natomiast zgadzam sie z discomaniakiem, Project to zdecydowanie za słabe urządzenie jak na swoją cenę. Potrafi niewiele, ma mało "pary" i gra troszkę lepiej niż "dziurka" w CD. Po oględzinach we wnątrzu urządzenia trudno oprzeć sie wrażeniu, że oczekiwało by się lepszych elementów, obudowy i w ogóle innej, bardziej prądowej aplikacji. Project dobry jest do skutecznych i nie wymagających słuchawek.

terminator

Serdecznie dziękuję za informacje o Melosie, to mi zaoszczędzi zawracania sobie nim głowy. Gdybyś jeszcze napisał, którą wersę wzmacniacza paradoxa posiadasz: zwykłą, tą wypasioną, czy tą najłepszą - na kondensatorach Black Gate i złotych lamach. Bardzo jestem ciekaw tego wzmacniacza w zestawieniu z moimi Grado RS-1. Boję się tylko, czy starczy mu basu i czy góra nie będzie za ostra. (HD-650 są wolne od tych problemów, ale, wierz mi, mają dużo mniej szczegółów i oczywistej naturalności brzmienia w porównaniu z jedynką Grado. Radzę jej posłuchać za wszelką cenę, byle tylko była wygrzana, bo tak jak 650 zimna może zabrzmieć okropnie. To słuchawki niezwykle kapryśne, ale w bezpośrednim porównaniu deklasujące konkurencję. Testowałem to na wielu osobach i nikt nie twierdził po takim odsuchu, że jest inaczej. Do niczego nie namawiam, ale jeszcze raz radzę spróbować.) Zapytam jeszce, jakimi konektami łączysz wzmak paradoxa. Ja będę próbował VdH First Ultimate (takie ma sam paradox) oraz Tarą Air 1.

Jeszcze raz dzięki za info

discomaniac

Daj sobie spokój z tym MF V3. Jesteś z Krakowa więc idź do Big Foxa koło Jubilata. Tam jest taki szczupły gość - mówią na niego "Kolega wynalazca". Zna się na rzeczy. Poproś, żeby ci puścił Cayina i wzmacniacz własnej konstrukcji, a potem pojedź na Chodkiewicza i posłuchaj MF. Zobaczysz jaka to różnica. A jeśli ten wzmak paradoxa jest taki dobry, to nawet będziesz miał taką jkość za te same pieniądze, co MF.

Właśnie jestem na etapie poszukiwań wzmacniacza do słuchawek i tak trafiłem na to forum. Planuję zakup jakiegoś wzmacniacza, który będzie grał z HD580.

Poczytałem kilka opinii na temat wzmacniacza paradox-a i mam więlką ochotę przyjżeć się jemu. Z tego co wyczytałem można go posłuchać gdzieś w Krakowie.

Tylko co jeśli mi się spodoba? Można go zamówić? Jaki jest jego koszt?

Nie ukrywam, że cena jest dla mnie istotna.

Pozdrawiam

>Piotr Ryka

Ja mam wersje wypas ze złotymi lampami, bez Black Gate, z czasem na pewno zrobie zmiane, upgrade. Basu tu ci dostatek, góra jest piękna (zarówno przy sennheiserze, AKG jak i Beyerach). Ja mam Firsta, tego pierwszego, Stereovoxa i Tarę Reference, ale wzmaka słuchawkowego łącze głównie na VDH. Stereovoxa mam bez przekonania, a Tarę zamiennie z VDH.

terminator

Dziękuję za informacje. Do Twojej wiadomości. Dotychczas używałem VdH First Ultimate, próbowałe też użyczonego XLO Signature 2, który na pewno jest trochę lepszy oraz Fadela Aerolinka, który, przynajmniej w miom systemie, był za ostry. Natomiast wczoraj kupiłem na Allegro Tarę Air 1 (1,5m) i powiem Ci, że jest od VdH cholernie dużo lepsza. Jej nazwa, jak rzadko która, oddaje istotę produktu. To faktycznie szybowanie w powietrzu - jak na lotni. Nawet nie przypuszczałem, że zmiana samego kabla może dać taką poprawę. Będę jeszcze próbował Cardasa Golden Reference i zobaczymy, czy jest lepszy od Tary, niektórzy twierdzą, że tak. Cena Tary z drugiej ręki jest do wytrzymania.

Pozdrowienia

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.