Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmak słuchawkowy + słuchawki - rozterki

marcin74

Rekomendowane odpowiedzi

->paradox, dawno się tak nie uśmiałem :-). Chłopie zdecyduj się w końcu na jednolitą wersję. W jednym zdaniu przyznajesz że wzmacniacz pracuje częściowo w klasie A, żeby w następnym stwierdzić że w klasie A nie pracuje. Chyba że według Ciebie klasa A/B to częściowo klasa A. Zauważ że wystarczyło w odpowiedzi na mój pierwszy wpis podać jakie jast zasilanie i prąd spoczynkowy i całe te memoranda byłyby zbyteczne. Pytałem tylko w jakiej klasie pracuje i jaką ma moc max. Co do ew. zatrudnienia to uprzedzam że jestem b.drogi ;-). Nie musisz odpowiadać, chyba że chcesz. Ja w każdym razie uważam "nasz" temat za zamknięty (pokornie oświadczam że nie mam na myśli całego wątku).

>gallegro, bardzo sie ciesze że poprawilem ci humor, to chyba komplement. Nie wiem do czego zmierzasz ,ani co chcesz udowodnić, ale jedna prośba, czytaj dokładniej i wolniej. Widze ze z rozpędu nie pomyślałeś o części sterującej i wtórniku katodowym. No ale... moze za twoich czasów nie było takich rzeczy, nie wiem, nie chce ci nieświadomie robić krzywdy więc ci wybaczam ;-). Pozdrawiam

Kuna...mańc!

Niby takie audiomelomany a sie klasy pracy czepiają!

Psecie to nie istotne je!

Klasa A działa na mózgi co poniektórych niedoinformowanych którzy twierdza że tylko w klasie mamy super hiper sound!

Nic bardziej złudnego.. wszystko zalezy od aplikacji danych elementów wzmocnienia.

Niektóre wręcz nielubią pracy w ciągłym nasyceniu.

Kompromisy...elektronika to sztuka kompromisów.

========

Paradox

Ładnie to wygląda,obudowa wypasioooona.... na pochybel obcym produktom!

Rób sobie spokojnie,dopracowywuj i niewdawaj sie w dyskusyje na tym i innych forach... moja dobra rada.

Rób swoje...

wlasnie, wazne jak gra. do tego ladnie wykonane, jesli jeszcze niezawodne, to wystarczy. sam niedlugo mam nadzieje posluchac to sie wypowiem. czy kolega gallegro sluchal chociaz? dla mnie i dla wiekszosci pewnie to moze pracowac w klasie x nawet, byleby ladnie gralo

No !

Wykonanie każdego cholernego i ambitniejszego segmentu w naszym kraju równa sie rozstrojowi nerwowemu.

Coraz mniej dłubaczy,coraz węższy rynek..zostana ci najbardziej uparci.

Chinole chociaz w kosmos latają głupi nie są.

Jak sie wstrzelą w rynek to beda robili nadal ładnie[gusta] i coraz gozej.

Zresztą sa juz tego przykłady np.klocki ex.Sparka.

• 1 miesiąc później...

>Paradox

Musze się pochwalić, że wczoraj wymieniłem kondensatory bipolarne na Black Gate'y we wzmaku :-), jest jeszcze więcej szczegółów, smaczków i większe poczucie bezpośredności przekazu niż w Jamiconach. Sciągałem kondensatory z Wielkiej Brytani, więc to inne źródło niż twoje. Jeszcze myślę dać lepsze okablowanie, jakieś moze srebrne. Było super, teraz jest ... hiper super! Teraz tylko jeszcze ta nieszczęsna obudowa.

>PiterK, tak, kondensatory wyjściowe to ostatnia rzecz którą warto wymienić, efekty gwarantowane. Ja Black Gate zamawiałem bezproblemowo w Niemczech od firmy Audiotuning (www.audiotuning.de). Polecam ich wszystkim którzy chcą nabyć bez żadnych kombinacji te kondensatorki. Przesyłka do Polski kosztuje około EUR 7,00.

• 4 tygodnie później...

...może teraz wskoczą:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-6860-100005552 1170271373_thumb.jpg

post-6860-100005553 1170271372_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Paradox,

Ładnie do wszystko wygląda, bardzo profesjonalnie. Jeżeli równie ładnie gra to może swobodnie konkurować z seryjnymi konstrukcjami. Jaka jest cena takiego wzmacniacza?

>falim,

Wersja standardowa kosztuje 600pln ale w plastikowej obudowie. Wersja wypas kosztuje 900-1200pln (w przypadku złotych lamp Electro H. czy potencjometru Alpsa z silniczkiem). Jezeli chcemy to wsadzić do normalnej obudowy, takiej jak na fotkach wyżej to dochodzi dodatkowo koszt od 300-500pln w zależnosci od jakości gniazd RCA, nóżek itp. Na zdjęciach wyżej jest wersja ekstremalna-bezkompromisowa (jeszcze bez czołówki), to znaczy z najlepszych elementow, w cenie i jakości nie do osiągnięcia dla seryjnych urządzeń. Co do brzmienia i zadowolenia ze wzmacniaczy musisz pytać ich użytkowników, którzy znajdują się tu na forum...

tak, jak najbardziej. W obudowie jest przewidziane miejsce na płytke pod "zdalke", pod ekranem jest miejsce na trafo pod jej zasilanie i do tego oczywiscie koniecznie Alpsa z motorkiem.

Będą docelowo dwa wyjscia słuchawkowe, w tej chwili jest w trakcie opracowywania czołówka, taka jak na fotce parę stronek, tzn. linijek wczesniej. Wzmacniacz jest zbalansowany, XLRy słuzą jedynie jako możliwość podłączenia wzmaka za zbalansowanym cedekiem. Parę forumowiczów będzie takie połączenie realizowało, stąd otrorki pod XLRy, ale mozna je zaślepić.

• 2 tygodnie później...

Tak sobie czytam forum i słucham muzyki przez słuchawki, zasilane właśnie przez wzmacniacz paradoxa. Baaaardzo mi się podoba to, co i jak słyszę. To dopiero parę godzin słuchania, więc wielu płyt nie słuchałem jeszcze, ale wrażenie jak najbardziej pozytywne. Przede wszystkim ilość szczegółów i powietrza... Więcej napiszę za jkiś czas, po kilkudziesięciu płytach.

A ja tak zejde trochę z tematu wzm. paradoxa i zapytam się co sądzicie o tym wzmacniaczu:

Ukryta Zawartość

Zadałem pytanie sprzedającemu o dokładniejsze parametry a oto odpowiedz:

Witam.

Nic nie szkodzi - na rzeczowe pytania przyjemnie się odpowiada.

Dobrze, że nie chce Pan opisu brzmienia bo nie mam serca do

wypisywania określeń w stylu "okrągła przestrzeń dźwięku" ;)

Co do współczynnika THD to nie mam jak na razie dostępu do

miernika.

Moc wyjściowa to 100mW/32om. Pasmo przenoszenia to 20-150kHz.

Gwarancja na 3 miesiące.

Oczywiście jeżeli dźwięk nie będzie zadowalający można zwrócić

sprzęt w ciągu 7 dni, Kupujący ponosi wtedy jedynie koszty

transportu i nie wystawiamy sobie komentarzy.

Niestety nie mogę udostępnić żadnych danych poprzednich Kupujących.

Moje komentarze otrzymane jako sprzedający dotyczą wyłącznie sprzętu

lampowego (wcześniejsze 3 lub 4 są za bufory - reszta właśnie za te

wzmacniacze).

Pozdrawiam.

Jak myślicie jak to będzie grało?

Ukryta Zawartość

• 1 miesiąc później...

Popełniłem wpis na temat wzmacniacza paradoxa. Jest tutaj:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Panie inżynier

z całym szacunkiem, proszę o uważne przeczytanie pytań, zamiast odsyłania do wątku, który jest klubem konstruktorów-słuchawkowców wymieniających sie doświadczeniami;

dla kogoś nieobeznanego z konkretnymi konstrukcjami jest tam za mało informacji konkretnych, powiem nawet, że mogą one wprowadzić w błąd; mały cytat: "Wersja standardowa kosztuje 600pln ale w plastikowej obudowie" - jak to się ma do sprzedawanej na Allegro ca 300pln? może to wersja sub-under-low-end-standardowa? nie mam pojęcia i po przeczytraniu podanego wątku na pewno się nie dowiem;

takich dezinformacji jest znacznie więcej; np. można się domyślać, że jest kilka modeli i różne formy wykończenia, ale konkrety mam wyczytać między wierszami?; być może chętnie miałbym taki wzmak u siebie, ale nie wiem 1) ile kosztuje, 2) jak wygląda (załączona fotka to tylko przykład designu!), 3) jak gra - tak, tak, jest opis wersji SE, ale nie wiem do czego odnosić te zachwyty, do sprzętu jakiej klasy? czy do skorpiona, czy do ASL HB1, a może do VAL-a E-10?

informacja to podstawa...

błędny wpis

przepraszam, ten wpis powinien się znaleźć w wątku

Ukryta Zawartość

pod wpisem ->inżynier

Ukryta Zawartość

>MrBean, nic o mnie, beze mnie.. :-). Tym samym informuję że nigdy nie sprzedawałem swoich wzmacniaczy na allegro (za 300pln musiałbym dołożyć z własnej kieszeni :-), jezeli jesteś zainteresowany to wszystkie informacje mozesz uzyskać mailem, a część z nich faktycznie znajduje się w w/w wątku.

-> paradox

jeśli się pomyliłem, to przepraszam,

zmyliło mnie pewne podobieństwo formy (zob.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) - myślałem, że to jakieś mutacje - a że obudowy mniej eleganckie niż na fotkach powyżej - to tłumaczyłem sobie niską ceną...

teraz wiem, że to nie to samo...

czy Pana wzmaki występują tylko w tej jednej formie zewnętrznej? czy można zobaczyć fotkę wzmaka w całej krasie? jakie są wymiary? czy lampy są schowane, czy mogą być tak i tak?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

drugi adres sie nie wczytuje, może teraz będzie lepiej -

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>Bean, fotkę, a raczej symulacje widoku czołówki wzmacniacza masz na 1szej stronie tego wątku. Zdjęcie gotowego wzmacniacza masz powyżej i wystepuje on tylko w takiej formie (nie licząc plastikowej, standardowej budżetowej wersji). Płyty czołowej jeszcze nie mam, jest w trakcie.. Wielkość wzmacniacza jest mniej więcej jak klocki Meridiana, Linna, Cyrusa a dokładnie ok 320mm szerokości, ok 100mm wysokości i 300mm głębokości. Lampy zawsze są schowane pod perforowaną pokrywą. Co do cen waha sie to od 600 do 1800pln w zależności od wersji. Szczegóły moge ci wysłać mailem.

• 2 miesiące później...

chciałem odświeżyc wątek.

Paradox masz już może fotki wzmaka z płytą czołową ? bardzo jestem ciekawy jak to wszystko wygląda.

I jeszcze tylko pytanko czy w 1800 pln mozna sie zmiescic w wersji full mega hiper ultra wypas ze zdalnym sterowaniem ;p ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.