Skocz do zawartości

Klub otwarty  ·  740 członków

Rotel Klub
IGNORED

Signal Sense na RCA w przedwzmacniaczu Rotel RC-1590 MkII

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem na etapie wyboru przedwzmacniacza stereo, który będę mógł wpiąć pomiędzy kino domowe a końcówkę mocy (docelowo będę do niego podpinał streamer). Wiem już, że można jedno z wejść skonfigurować jako Fixed Gain, co zadziała jak HT Bypass, ale ze względu na żonę potrzebuję jeszcze, aby wszystko wzbudzało się automatycznie. Udało mi się znaleźć jakieś publikacje w necie sprzed kilku lat, że Signal Sense działa na wejściach cyfrowych (optyk/coax), w instrukcji RC-1590 MkII też jest mowa o "data stream", co sugeruje, że SS nie zadziała na wejściach liniowych (RCA). Co gorsza, widziałem tu wątek, że po którejś aktualizacji (ale w innym modelu) Signal Sense w ogóle został wycofany ze względu na przepisy UE dotyczące ograniczeń w poborze mocy.
Czy ktoś z Was mógłby potwierdzić lub rozwiać moje wątpliwości dotyczące powyższego rozwiązania w tym konkretnym modelu?

• 6 miesięcy później...

Nie wiem, czy pytanie wciąż aktualne... Signal Sense obecnie dziala na wszystkich wejsciach, cyfrowych i analogowych (Signal Sense: Auto). Mozna tez wybrac konkretne źródło, np. Optical 1/2/3, coaxcial, BT czy XLR.

Ważna informacja dla wzmacniaczy zintegrowanych (RA-). Opcja Signal Sense: Auto sprawia, że urządzenie pracuje na głównym transformatorze w trybie standby - pobór mocy w przypadku RA1592 wynosi 65-68W, w zależności od tego ile miedzi w danym egzemplarzu nawinięto.

W przypadku przedwzmacniaczy (RC-) nie ma problemu, pobór prądu tych urządzeń jest bardzo mały.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.