Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER - skrajne emocje, dlaczego ???

NORDYK

Rekomendowane odpowiedzi

ELEFAN

Osobiscie nie mam nic do ciebie ale ja statnio przegladam cale forum i i jak widze twoje wpisy to sie plakac chce. Proponujesz ludziem odsluch przed zakupem i to normalne, koles odsluchuje np. pioniera i tam jakas yamahe i mu lepiej podchodzi pionier to kupuje . I nie wiem czemu skreslasz inne firmy . kTOŚ KUPI JAKIS AMPLITUNER ZA 3000ZL i co z tego jak go nie wykorzysta w pelni . Moze sie ktos sugeruje moca to bardzo prosze prosze wykorzystac 130w w pokoju 10m2 . ale to juz inna kwestia, i naprawde zejdz z ludzi i daj im rozkoszowac sie swoim sprztem i plynacym z niego dzwiekiem a nie odrazy ze to chu......a bo firma xxx .A co do yamahy to większosc użytkownikow yamah, jest bardzo nie tolerancyjna w stosuku do innych uzytkownikow innych firm {no poza denonem} Ludzie przeciez chodzi o to zeby jeden drugiemu mogl pomoc i doradzic bo mamy wspolna pasje KINO DOMOWE i musimy sie trzymac razem, a nie sie przepychac. A tak wogole ELEFAN czy ty wogole pracujesz i wychodzis z domu ,bo mam takie zludzenie ze ty non stop siedzisz przed kompem i piszesz na tym forum{to kiedy ty używasz kina domowego ??} pozdrawiam ludzi dla ktorych najważniejsze jest oglądanie filmow a nie sprzet

Oczywiście X-MAN masz rację, poszukiwałeś linka do do testu konkretnego urządzenia, podałem to co wiedziałem. A ten Wszystkowiedzący Elfan od razu swoje, że testy to, testy tamto i wogóle to ci co je czytają to idioci. Facet powinien sie leczyć z tej agresji bo jego reakcje są zgoła (delikatnie mówiąć) "nie teges"

Pozdrawiam

X-MEN nie wiem czy zauważyłeś, ale dosc puzno sie odezwałem po powstaniu tego tematu.A sprowokował mnie tomc swoimi " poradami" dotyczacymi testów w AUDIO........A jesli sie tak źle wypowiadałem o pioneerze, no wybacz, ale nie trawie tej firmy,i moim zdaniem robia amplitunery po to a zeby je tylko miec w ofercie i nic poza tym, w przeciwienstwie do H/K yamahy,czy tez Onkyo no i denona.Wiec takie jest moje zdanie,a ze juz ktos wybierze pioneera,no trudno,jego wybór. Zauważ ze w wiekszosci dyskusji jakie brałem to było przed podjeciem decyzji co do kupna założyciela danego tematu, ale pioneerowcy musieli zaatakowac ze zdwojona siła na mnie:),no i wyzwiska, ze ja głuchy, nie słuchałem tego i nic nie wiem...........No bo w koncu gardzie ich Pioneerem;).No i poza tym masz racje, dosc o tym sprzecie. No ale z drugiej strony jak by tak było to forum by upadło;).No i dla twojej wiadomosci nie mam sprzetu KD tylko stereo,KD miałem kiedys.No ale zawsze moze byc KD 2.0 :) bo mam dvd.A co do osobistych spraw,to mam neta w domu,pracuje w domu przez neta,jak i troche poza domem.To tak co do spraw prywatnych.No i jeszcze co wazne ,mam jeszcze czas na słuchanie i ogladanie;).

Pozdrawiam

rozumiem Cie doskonale elfan. pomine tutaj fakt, ze jakby był to test yamahy lub coplanda to nie byłoby problemu.

tylko co powiesz na fakt, gdy test danego ampli w wiekszosci pokrywa sie z tym, co slyszymy, gdy go sami odsluchujemy? czy to jaks zbieg okolicznosci, czy normalna kolej rzeczy? hmm...?

ELEFAN

hehe to oczym mowa twoje kino opiera sie na systemie 2.0 wie będe dalej słuchal twoich opini na temat prawdziwego kina domowego , kurcze no nie mogę !!!! a co do pioniera to nie posiadam ale szanuje kazdą firmę ,i nie mozna mowic ze ta konkretna firma idzie na zarobek bo kazda idzie .Ktos cos produkuje poto aby ktos to kupił A co do twoich wypowiedzi to Elefan wystarczy zebys troszke milszy i tolerancyjny i uwiez mi ze tym bardzie zyskasz uznanie innych

"rozumiem Cie doskonale elfan. pomine tutaj fakt, ze jakby był to test yamahy lub coplanda to nie byłoby problemu."

to juz musiał by byc taki test i bysmy o nim rozmawiali,bo tak chocbym ci o tym napisał ze tak by nie było to bys napewno mi nie uwierzył. No i jesli chodzi o test i praktyke na włąsnych uszach.No wiesz, akurat w przypadku mojego wzmaka akurat jest inaczej niz w recenzji.Yamaha podobnie.A o pionerze to juz wole nie wspominac.........;)Ale jesli sie taka sytuacja zdarzy,to dla mnie to czysty zbieg okolicznosci. Reszty sprzetu pozwól ale nie wymienie,bo rozumiesz,za mało tego czytam,wole za to teraz słuchac.

Pozdrawiam

"hehe to oczym mowa twoje kino opiera sie na systemie 2.0 wie będe dalej słuchal twoich opini na temat prawdziwego kina domowego , kurcze no nie mogę !!!!"

a przepraszam ze tak spytam,kupujac Pioneera 1014 według Ciebie bedziesz miał prawdziwe kino domowe?? jesli tak myslisz to nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz,no chyba ze w prawdziwej prywatnej i profesjonalnej salce KD nie byłes.......No chyba ze bedziesz taka budował,ale uprzedzam,spooooro to kosztuje ;)

P.S i polecam posłuchac koncertu na dvd(w 2.0 na dobrym sprzecie stereo i potem na sprzecie KD w tej cenie i wtedy sie wypowidac co moze byc lepsze,ja słuchałem obydwu zestawien i własnie mam to co w " o mnie" :)

Pozdrawiam

Elfan - wytrzyj wreszcie tę pianę z ust - sam piszesz, że nie cierpisz tej firmy (Pioneer) więc teraz wiemy skąd ta agresja. A poza tym, jak mogłem cię sprowokować do takiej nazwijmy to wypowiedzi, jak ja sie wcale w tym temacie nie podpierałem żadnymi testami, poprostu odpowiedziałem jasno na zapytanie forumowicza. Prośba była (przeczytaj sobie) o PODANIE LINKA DO TESTU AMPLITUNERA PIONEER VSX-1014. Moja rada dla ciebie Elfan -czytaj uważnie posty, odpowiadaj logicznie, albo nie odpowiadaj wcale jak nic nie kumasz.

Elfan.

Opierając swą praktykę na własnych uszach stwierdzam : Pioneer jest dobry w tym co robi.

Posuchaj VSX AX3 lub 5, zmienisz zdanie. VSX 1014 też jest bardzo dobrym ampli.

514 do 814 to podstawowe amplitunery które również się sprawdzają, w oczach wielu użytkowników, według ich opinii, jak również testów audio. Nie pisz że gardzisz Pionkiem bo to niegodne audiofila.

Ja gardzę firmami typu Panasonix itp. Na świecie Pioneer jest w czołówce producentów audio choć nie dzierży pierwszeństwa. I nie zmienią tego Twoje opinie.

Pozdrawiam.

tomc,czy ty nic sensowanego nie amsz do powiedzienia tylko non stop to samo."wytrzyj piane" itd takie teksty to jak u chłopaka z podwórka bawiacego sie w piaskownicy......... spokojnie,wyluzuj,a ja dla dobra twojego i twojego komputera juz koncze rozmowe:)

Pozdrawiam

elfan, kazdy kto mowi tu o kinie domowym ma na mysli dzwiek przestrzeny, dookolny, a nie stereo o wibitnej jakosci. a jakosc tego dookolnego dzwieku na poszczegolnych ampli to juz inna kwestia.

i jakie by to nie bylo stereo, nigdy ono nie zastapi dzwieku przestrzennego. a to, ze Ty na swoim stereo slyszysz cos z tylu to juz inna historia.

elefan, nie odpowiedziales jeszcze na moje wyzej postawione pytanie. owa odpowiedz moze wiele wniesc do tego w jaki sposob rozumujesz.

ELEFAN

to juz moj ostatni wpis do ciebie bo szkoda gadac

Wiesz chyba sobie kupię dobre stereo do kina domowego n.p Baltlab epoka1 i jakies monitory bo przeciez to beda niezapomniane wrazenia i przezycia z filmowego planu 2.0 .Kurcze czemu na to wczesniej nie wpadlem hmmm.

A co do tego czy nie slyszalem kina w dobrej salce to ci odpowiem ze slyszalem w kinie !!!!! Szkoda ze sie nie da robić frytek na twoim stereo bo pewnie bys robil. A co do mnie to muzy slucham na 2.0 stereo a kino 5.1 i jak z ciebie taki fachman to powinienes miec dwa osobne zestawy . A i pozdrowiena dla Krakowa i 21latkow Elefan to ty?

tomek93 i X-MAN,bez komentarza......ludzie co wy tacy nadpobudliwcy??!! czy ja gdzies napisałem ze namawiam kogos do kupowanias stereo?? odpowiedziałem tylko na zadane pytania. A opierało sie to tylko na moich przemysleniach i doswiadczeniach,i jest to mój prywatny wybór na czym teraz słucham.Jeden juz o sali kinowej i frytkach pisze,drugi o Lukasie,i kto tu piane toczy,z kilometra widac patrzac na wpisy tomka93 i X-MAN jaki poziom reprezentuja,no ale oczywiscie tylko ja jestem tym chamem itd................X-MAN powiem Ci ze miałem KD w domu i byłem tez w sali kinowej,jest tez u mnie ampli pionera nawet i wiem co jak gra i jak sie prezentuje,no ale czy komus to bedzie odpowiadało(np tobie) to juz inna sprawa.Jak zwykle na tym forum kazdy moze miec swoje zdanie no ale jak elfan wkroczy to juz tego zdania miec nie moze..........fajnie chłopaki,widac ze tryskacie kulturką a ja tylko taki bez kultury........

spadam z tego bagienka( Krzych tylko bez toczenia piany:) odnosze sie tylko do tego tematu a nie forum ogólnie)

elfan podziwiam twoje abstrakcyjne myslenie - "piany" itp. ale ja Ci tylko sugerowalem, nie irytuj się tak. nie musisz nikogo namawiac na zakup stereo, bowiem kazdy wie, że jest ono lepsze od kd (sic!) - oczywiscie wedlug Ciebie.

dokladnie elfan, stereo to Twoj prywatny wybor, tak jak kino domowe jest prywatnym wyborem inych. jesli masz te stereo to udzielaj sie na zakladce "stereo". a kultury mi elfan nie brak, w przeciwienstwie do innych.

>Pawle_P piszesz o Marantzie, masz na myśli konkretny model? a jak tak to co za tym przemawia, że

>jest najlepszy, prównywałeś teraz z innymi modelami czy odnosisz się do Twoich poprzednich

>poszukiwań.

>Pozrawiam.

Juz tyle napisalem nt temat ze nie chce mi sie znow pisac:)

proponuje poszukac w moich ostatnich wpisach, tam wszystkie moje odczucia (subiektywne:) sa opisane

co z czym i jak

pozdrawiam,

No witam ponownie, widzę że toczą się tu spory nie na temat dlatego zmusza mnie to do zabrania głosu w moim temacie.

Na wstępie musze się odnieść do wypowiedzi na temat oglądania filmów w stereo – kwestia odsłuchu – głuchemu też się wydaje że mówi a nie krzyczy, ale żeby umniejszać rolę system 6.1 lub 7.1 w oglądaniu filmów !!! nie no brak słów, człowieku byłeś choć raz w kinie czułeś ten ogrom wrażeń z odsłuchu który Cię otaczał ?! a teraz weź swoje stereo i włóż je do kina, co będziesz miał???!!! KRONIKĘ FILMOWĄ Z PRL-u!!!!, chłopie nawet w zwykłym pokoju w mieszkaniu na tych ampitunerach z średniej półki możesz tak sobie dobrać kolumny i nimi się otoczyć, że jak puścisz Pearl Harbor to sąsiad będzie szukał schronu.

O innych Twoich wymysłach i następstwach Twojego myślenia nie będę już pisał

Prześledziłem Twoje opinie na różnych tematach i wiesz jaka rzecz je łączy?, wszyscy mają Cię za NIC!!!, z takimi poglądami, sposobem wyrażania się, opiniami nie na temat tylko mącisz i denerwujesz tych, którzy chcą się czegoś dowiedzieć i tych, którzy chcą udzielić rady, zawsze zakłócasz tak jak wypadku tego tematu.

Niepowinieneś nazywać się ELFAN tylko WIRUS, na 50 wpisów większość to wpisy do Ciebie – wcale się nie dziwię też nie wytrzymałem, a dopiero potem na zadany temat. Nie jesteś osobą, która cokolwiek może doradzić dlatego proszę Cię nie doradzaj już nikomu i przenieś się na STEREO skoro taki system masz w domu i w tym systemie słuchasz i oglądasz, tam załóż sektę - w swoich nienaturalnych wręcz śmiesznych poglądach może ktoś Cię inaczej będzie traktował – choć wątpię.

Bez urazy pozdrawiam

Do reszty dziękuję za porady, opinie oby było ich jak najwięcej a następnym razem po prostu omijajcie i nieodpowiadajcie na takie głupie i nic nie warte wpisy, które tylko zaśmiecają to forum i przeobrażają je w swego rodzaju koloseum do walki, tak jak napisał X – MAN mamy sobie pomagać, doradzać wymieniać się spostrzeżeniami. Te forum będzie tyle warte ile warte w swojej zawartości będą wpisy od forumowiczów.

P.S.

ELFAN i Tobie podobni – te ostatnie zdanie jest zwłaszcza do Was.

tutaj pozostałe testy Pionka

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

NORDYK,ze tak spytam,które z kolei w swoim zyciu masz ampli do KD ze juz wysuwasz opinie ze inni sa tepakami i sie na niczym nie znaja?? a twój prostacki wpis jak twoje denne tematy(czyli skrajne opinie nt pioneera) swiadcza tylko o tobie. Po co takie tematy zakładzasz takie jak ten??, idz i posłuchaj a nie zbieraj recenzji i linków do sprzetu.No i opanowania na przyszłosc.A wypowiadac sie moge i w KD i w stereo,ty mi napewno nie zabronisz, poniewaz dvd mam wiec po czesci KD zostało:).A całej twojej wypowiedzi nie bede komentował,bo kilo smiechu tylko to jest warte.

P.S nastepnym razem dokładnie przeczytaj wczesniejsze wpisy i wtedy sie wypowiadaj.........

I teraz chciałem oświadczyc ze spadam z tego forum, mam nadzieje ze na bardzo długo i juz tu nie powróce,jedna i druga strona bedzie uszczesliwiona mam nadzieje:), ponieważ niektórzy nowi tu bywalce sa poprostu nie dyskutantami tylko........a nie powiem lepiej(nie mam na mysli oczywisce wszystkich z forum KD).Tak wiec pomagajcie sobie nawzajem, cham elfan pozdrawia............

BYE..

Widzę, że powoli na forum staje się tradycją, poszukiwanie "czarnej owcy dnia". Niedawno poleciał Wzmachol, dziś Elfan. Chyba czas przystopować, bo strasznie się wykruszymy. Jak ktoś ma jakieś odmienne zdanie i lubi dźwięk 2.0 czy nawet 1.0 :), to niech sobie lubi.

>Widzę, że powoli na forum staje się tradycją, poszukiwanie "czarnej owcy dnia". Niedawno poleciał

>Wzmachol, dziś Elfan. Chyba czas przystopować, bo strasznie się wykruszymy. Jak ktoś ma jakieś

>odmienne zdanie i lubi dźwięk 2.0 czy nawet 1.0 :), to niech sobie lubi.

zgadza sie. ale ten ow Ktos, kto ma odmienne zdanie i lubi dzwiek 2.0 musi rowniez pozwolic na takowa odmiennosc innym. jesli bedziemy tylko radzic, a nie krytykowac to nie bedzie tego problemu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.