Skocz do zawartości
IGNORED

Co sadzicie o kabelkach Van den Hul

Ogest

Rekomendowane odpowiedzi

Serdecznie witam

Jestem laikiem w sprawie techniki audio. Posiadam Denona AVR 1803 i CD Denona (nie pamietam symboluw tej chwili), oraz kolumienki AA Hyperion. Poszukuje kabelkow do podlaczenia mojego CD z wzmacniaczem, obecnie sa standardowe i troche cienko z dynamika muzyki i basami. Zastanawiam sie nad kabelkami Van den Hul, tylko nie wiem czy to jest warte swojej ceny i czy zapewnia takie kabelki zmiane dynamiki i poglebienie basow.

Kabelki takie mozna zakupic na Allegro

VAn den hul The bay 130zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

102 mk3 190zl

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

o sadzicie o tych kablach czy sa warte tej ceny??

Z gory dziekuje i czekam na odpowiedz

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16150-co-sadzicie-o-kabelkach-van-den-hul/

Mam Vdh D102 MkII - moim zdaniem bardzo dobre zrównoważone interkonekty - próbowałem je zmienić na dużo droższe (np. Nordosty Red Dawn, XLO i in.) - ale po odsłuchach zostawiłem VdH w systemie.

Pozdrawiam

D.

PS: cudów od kabli nie oczekuj - różnice są dość subtelne.

Ta 102-jka to na pewno nie jest oryginał,(inne wtyki). Z drugiej strony jest dużo tańszy (cena sklepowa - 500-600 zeta). Używam oryginalnej wersji. Brzmienie z dobrym, sprężystym i ciepłym basem oraz szczegółową średnicą i górą. Dobrze oddaje barwy instrumentów akustycznych. Na słuchawkach jest dość bezwzględny dla gorzej zrealizowanych nagrań(rozjaśnienie), ale w głównym systemie te cechy występują w niewielkim stopniu. Musisz pamiętać, że kupowanie kabli w ciemno to loteria. Nawet świetny cinch może dużo zepsuć, jeśli nie pasuje do danej konfiguracji

Broda

Rozumiem, że chcesz powiedzieć, że różnice nie są subtelne? OK, nie chodziło mi o różnicę pomiędzy drutem z hipermarketu a kablem hi-end, ale o różnicę pomiędzy uznanymi markami interkonektów. Dla moich uszu to różnice subtelne - co nie znaczy, że niesłyszalne. W celu poprawy dźwięku uważam, że zazwyczaj trzeba (1) poprawić źródło (skończyć z tymi Mp3 ;-) (2) poeksperymentować z akustyką pokoju, ustawieniem sprzętu etc; (3) potem kolumny i wzmacniacz; (4) na końcu kable, kondycjonery, sieciówki etc

OK OK nie chciałem rozpętywać zbyt długiej dyskusji.

Pozdrawiam

D.

PS: może jeszcze kiedyś poszukam kabli, które mnie rzucą na kolana - ale w dalszej kolejności

Darekk - No , teraz to mi się podoba Twoja wypowiedz , chociaż powiem że różnice pomiędzy wysokiej klasy kablami różnych firm są OGROMNE !

Porównaj sobie Siltecha z Van Den Hulem , Nordosta z Transparentem , Monstera z NBS-em itd , itp :)

Polecam więcej odsłuchów różnych przewodów różnych producentów :)

Tak Szanowny przedmówco!!! Tylko kable neutralne sa dedykowane dla takich systemów, a nie dla hi-fi. W hi-fi, niestety zawsze trzeba coś poprawić. Najprościej zrobić to nie wymieniając sprzętu kablami.

Popieram wpis Brody. Słychać i to mocno :):):)

Kable słychać, a róznice są więcej niż subtelne ;-)

Weźmy np. takiego AQ Corala (130zł/m ze szpuli w AK) i porównajmy z jakimkolwiek dowolnym, budżetowym...., miazga ! Dźwiek zdecydowanie głośniejszy tioo pierwsz co si erzuca w uszy. Jest jeszcze i reszta...

Stwierdzam fakt, a nie reklamuję czy ubarwiam -> ja go nie wybrałem, ale w niektórych systemach będzie jak ulał.

Pozdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.