Skocz do zawartości
IGNORED

Pokój kinowy na poddaszu ze skosem

Rekomendowane odpowiedzi

11 minut temu, Rybens86 napisał:

A ja nie mam parcia na 3d jak pewnie 99 procent użytkownikow więc skoro udało się utrzymać jakość obrazu i obniżyć cenę dołożyć laser dla mnie bomba

No laser fajna rzecz, ale lampowemu N5 też nic nie brakuję nie widzę problemu aby co 3-4 lata kupować lampę oryginalną za ok 1100 euro, oczywiście dla użytkowników NP5 to info.

Co do NZ500/NZ700 to wystarczy spojrzeć na te projektory i w porównaniu do takiego NP5 czy NZ800/NZ900 to sam projektor zmalał ma mniej cm na szerokość i wysokość i jest odchudzony o kilka dobrych kg, zmieniono też układ chłodzenia/wentylacji zmniejszyli wentylatory przez co projektor jest o kilka db cichszy ma to znaczenia jak mamy głowę blisko projektora podczas seansu, same nowe urządzenia nie są złe ma choćby jedną zaletę pobór mocy z gniazdka, mój ma 440W a nowe mają odpowiednio 280W więc jak projektor traktujemy jak telewizor i chodzi po 10 godzin dziennie to ma to znaczenie dla rachunków za energię elektryczną. Według mnie to jest chyba jedyna zaleta nowych modeli NZ500/NZ700 to ten pobór z gniazdka.

10 godzin temu, JVC 4K napisał:

No laser fajna rzecz, ale lampowemu N5 też nic nie brakuję nie widzę problemu aby co 3-4 lata kupować lampę oryginalną za ok 1100 euro, oczywiście dla użytkowników NP5 to info.

Co do NZ500/NZ700 to wystarczy spojrzeć na te projektory i w porównaniu do takiego NP5 czy NZ800/NZ900 to sam projektor zmalał ma mniej cm na szerokość i wysokość i jest odchudzony o kilka dobrych kg, zmieniono też układ chłodzenia/wentylacji zmniejszyli wentylatory przez co projektor jest o kilka db cichszy ma to znaczenia jak mamy głowę blisko projektora podczas seansu, same nowe urządzenia nie są złe ma choćby jedną zaletę pobór mocy z gniazdka, mój ma 440W a nowe mają odpowiednio 280W więc jak projektor traktujemy jak telewizor i chodzi po 10 godzin dziennie to ma to znaczenie dla rachunków za energię elektryczną. Według mnie to jest chyba jedyna zaleta nowych modeli NZ500/NZ700 to ten pobór z gniazdka.

Mi się właśnie podoba idea kupić raz i się niczym nie przejmować bo można w cenie 2 3 lamp mieć nowy amplituner kiedyś;) także dla mnie taki model idealny + z kalkulatora wychodzi mi właśnie koło 4 m od ekranu więc zaraz za glowa takze dla mnie lepiej ze będzie troszke ciszej

18 godzin temu, JVC 4K napisał:

Czyli zakładasz że w przyszłości będziesz miał hajs i noga ci się nie powinie, a jeżeli firma która cię zatrudnia lub w której jesteś właścicielem upadnie i pójdziesz na bezrobocie to co wtedy mądralo?

Prawie jak trener personalny, kołcz 😅 

Podejrzewałem, ze jak JVC4K wrócił na forum, to znaczy, ze podładował baterie.  Niestety miałem rację 😂

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

4 godziny temu, Rybens86 napisał:

także dla mnie taki model idealny

Moim zdaniem nie ma modeli idealnych. To tak samo jak z audio. Jak juz się przyzwyczaisz, przywykniesz do obrazu konkretnego projektora, to pozniej i tak za jakis czas prędzej czy pozniej pojawi się chęć zmiany. I ta chęć pojawi się nawet wtedy, gdy z projektorem będzie wszystko ok. Audioholicy z takich samych powodów zmieniają wzmaki, kolumny, fani motoryzacji samochody, a kinomaniacy projektory 😉

Kolumny frontowe: Heco Celan XT701, Wzmacniacz: Yamaha AX900 - pracuje jako końcówka mocy, Amplituner: Marantz SR7010, Transport: Squeezebox Classic, Media player: Zidoo Z1000 Pro, FireTV 4K Max 2Gen, Subwoofer: 2x Velodyne EQ-MAX12, Projektor: JVC DLA-X90R, Kolumny efektowe w konfiguracji 7.2.4: satelity 2×Quadral TSA300 (centralny) 4×Quadral TSA500 (surround) 4×Quadral TSA300 (atmos).

25 minut temu, brewka87 napisał:

Moim zdaniem nie ma modeli idealnych. To tak samo jak z audio. Jak juz się przyzwyczaisz, przywykniesz do obrazu konkretnego projektora, to pozniej i tak za jakis czas prędzej czy pozniej pojawi się chęć zmiany. I ta chęć pojawi się nawet wtedy, gdy z projektorem będzie wszystko ok. Audioholicy z takich samych powodów zmieniają wzmaki, kolumny, fani motoryzacji samochody, a kinomaniacy projektory 😉

Idealny na jakiś dlugi czas ;)

6 minut temu, Rybens86 napisał:

Idealny na jakiś dlugi czas 😉

Z tego zdania wykreśliłbym wyraz "długi" 😄

Juz sam fakt, ze robisz dedykowane pomieszczenie do kd sprawia, ze jestes w gronie pozytywnie zakręconych entuzjastów av.  Uwazam, ze dokładnie ten sam fakt sprawi, ze wymienisz sprzęt szybciej niz teraz zakładasz, bo po prostu podniesiesz sobie poprzeczkę i będziesz potrzebował nowych wrazeń. Kazdy kto siedzi na tym forum dłuzej niz 2 lata to przerabiał 😉

Godzinę temu, brewka87 napisał:

Jak dana osoba nie będzie mieć pieniędzy, nawet wtedy jak fan motoryzacji lubi auta, fan audio wzmacniacz i kolumny a fan kd projektor.

Niestety nie jest tak jak mówisz znam z autopsji osobę która w 2009r. kupiła nowego Lexusa z salonu i do dziś ma ten sam samochód i nie zmienia bo nie ma na to środków.

Znam gościa co ma JVC HD350 kupiony w 2010r. i do dziś ma ten sam projektor, mam też znajomka co w 2008r. kupił plazmę słynną Pioneera Kuro i do tego wzmaka Susano Pioneera i ma po dzisiejszy dzień i nie planuje zmieniać.

Z audioholizmu czy kinomaniactwa da sie wyleczyć po prostu przestać zarabiać albo zarabiać najniższą krajową i po problemie z audiofilstwem.

Mnie co prawda kredyt na kino kończy się za niecały rok ale z powodów finansowych na szczęście nie zapadne na audioholizm i do 2030r kino pozostaje w formie nietkniętej zmianami.

33 minuty temu, brewka87 napisał:

Z tego zdania wykreśliłbym wyraz "długi" 😄

Juz sam fakt, ze robisz dedykowane pomieszczenie do kd sprawia, ze jestes w gronie pozytywnie zakręconych entuzjastów av.  Uwazam, ze dokładnie ten sam fakt sprawi, ze wymienisz sprzęt szybciej niz teraz zakładasz, bo po prostu podniesiesz sobie poprzeczkę i będziesz potrzebował nowych wrazeń. Kazdy kto siedzi na tym forum dłuzej niz 2 lata to przerabiał 😉

Nie wymieni jak nie będzie miał pieniędzy powtarzam.

28 minut temu, JVC 4K napisał:

Jak dana osoba nie będzie mieć pieniędzy, nawet wtedy jak fan motoryzacji lubi auta, fan audio wzmacniacz i kolumny a fan kd projektor.

Niestety nie jest tak jak mówisz znam z autopsji osobę która w 2009r. kupiła nowego Lexusa z salonu i do dziś ma ten sam samochód i nie zmienia bo nie ma na to środków.

Znam gościa co ma JVC HD350 kupiony w 2010r. i do dziś ma ten sam projektor, mam też znajomka co w 2008r. kupił plazmę słynną Pioneera Kuro i do tego wzmaka Susano Pioneera i ma po dzisiejszy dzień i nie planuje zmieniać.

Z audioholizmu czy kinomaniactwa da sie wyleczyć po prostu przestać zarabiać albo zarabiać najniższą krajową i po problemie z audiofilstwem.

Mnie co prawda kredyt na kino kończy się za niecały rok ale z powodów finansowych na szczęście nie zapadne na audioholizm i do 2030r kino pozostaje w formie nietkniętej zmianami.

Nie wymieni jak nie będzie miał pieniędzy powtarzam.

Z kad zakładasz że nie będę mial? Pytanie czy będę widział potrzebę na dzień dzisiejszy nie wiem

14 minut temu, Chloru napisał:

Jak będzie miał pieniądze to też może nie wymienić.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dokładnie tak no chyba że urodze w sobie potrzebę a o to u mnie łatwo 🤣

Ukryta Zawartość

32 minuty temu, JVC 4K napisał:

Nie wiem dlaczego zawsze zakładasz, ze ktos nie będzie miał pieniędzy itp. To, ze niektórzy jadą całe zycie na kredycie nie znaczy, ze kazdy tak postępuje. 

36 minut temu, JVC 4K napisał:

Nie jest tak jak napisałem, bo jeden gosciu kupił kiedys Lexusa i ma go do dzisiaj. Trafny argument 😉

38 minut temu, JVC 4K napisał:

Przeciez ja nie pisałem, ze kazdy Kowalski zmienia wzmacniacze, samochody i projektory co dwa lata. Ja pisałem o zapaleńcach (w pozytywnym znaczeniu). Btw HD350 to dobry projektor, lepszy niz wiele wspólczesnych ☺

Kolego @Rybens86 witam w klubie wykańczania domu i siebie 😉

Jeśli chodzi o automatykę to moi elektrycy nie chcieli uzbrajać rozdzielnicy zanim nie skończą się wszelkie prace pyłowe, głównie szlifowanie ścian i sufitów. Rozdzielnicę uzbroili dopiero po malowaniu. I powiem Ci, że mieli rację, tyle syfu było, że nie chciałbym aby rozdzielnica była w tym pyle, a trochę tych modułów się nazbierało.

Więc radzę dobrze zabezpieczyć rozdzielnicę na czas prac pyłowych.  😉

10 godzin temu, DrWredman napisał:

Kolego @Rybens86 witam w klubie wykańczania domu i siebie 😉

Jeśli chodzi o automatykę to moi elektrycy nie chcieli uzbrajać rozdzielnicy zanim nie skończą się wszelkie prace pyłowe, głównie szlifowanie ścian i sufitów. Rozdzielnicę uzbroili dopiero po malowaniu. I powiem Ci, że mieli rację, tyle syfu było, że nie chciałbym aby rozdzielnica była w tym pyle, a trochę tych modułów się nazbierało.

Więc radzę dobrze zabezpieczyć rozdzielnicę na czas prac pyłowych.  😉

U mnie myk w tym że poprzednia ekipa kładła przewody itd oni chcą sprawdzić czy wszystko jest ok i moim zdaniem ok bo zawsze można jeszcze coś sufitem podciągnąć :) i tak było doszło jeszcze parę zmian więc dobrze wyszło. Ale racja trzeba będzie zabezpieczyć.

Też trzymam kciuki żeby poszło sprawnie:)

3 godziny temu, DrWredman napisał:

A jakie te fotele kupiłeś? Sam szukam czegoś rozkładanego w przyzwoitych pieniądzach.

Ukryta Zawartość

Jeszcze nie kupiłem, albo takie 

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Coś w tym stylu

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

4 godziny temu, DrWredman napisał:

Sam szukam czegoś rozkładanego w przyzwoitych pieniądzach.

W agata meble jest tego sporo w naprawdę dobrych pieniądzach.

Edytowane przez bl4ck
4 godziny temu, bl4ck napisał:

W agata meble jest tego sporo w naprawdę dobrych pieniądzach.

Przepatrzylem i nic w tym stylu nie znalazłem hmm

4 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Ma Amazonie popatrz , pełno tego jest

Ukryta Zawartość

Wiem tylko trzeba to jeszcze do Polski zwieść;) 

Ukryta Zawartość

Godzinę temu, Rybens86 napisał:

Wiem tylko trzeba to jeszcze do Polski zwieść;) 

No chyba przywożą .Pewnie nie wszyscy, ale część

Ja polecam Klera mam od nich sofę szarą, taką niską dosyć bo surround tylne mam pod skosem, także pokój na poddaszu, radzę nie brać skór tylko materiał.

Oczywiście w kredycie 🙂

Jesteś uwielbiany przez bankowców , na święta dostajesz chyba kartki z życzeniami:)

Edytowane przez max720
Godzinę temu, Gmow1977 napisał:

No chyba przywożą .Pewnie nie wszyscy, ale część

A to pod tym kątem zerkne ale ze z niemieckiego Amazon do Polski?

1 minutę temu, Rybens86 napisał:

A to pod tym kątem zerkne ale ze z niemieckiego Amazon do Polski?

No a jak .Musisz w koncie podać adres dostawy i ci wyskoczą produkty dla adresu docelowego.

2 minuty temu, Gmow1977 napisał:

No a jak .Musisz w koncie podać adres dostawy i ci wyskoczą produkty dla adresu docelowego.

Patrzę na przykładowe i że nie może być wysłany do Polski ale spoko w Polsce ogarnę:)

Z ciekawości wbiłem ...i

Ukryta Zawartość

Także nie powinno być problemu

Ukryta Zawartość

4 minuty temu, Gmow1977 napisał:

Z ciekawości wbiłem ...i

Ukryta Zawartość

Także nie powinno być problemu

SmartSelect_20241016_214600_Amazon Shopping.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj ten model MENDLER

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Gmow1977
2 godziny temu, JVC 4K napisał:

Ja polecam Klera mam od nich sofę szarą, taką niską dosyć bo surround tylne mam pod skosem, także pokój na poddaszu, radzę nie brać skór tylko materiał.

Tak też myślę że materiał będzie lepszą opcją

Prawdziwa skóra jest trudna w konserwacji, a od tej sztucznej d..pa sie poci 😂 no i po kilku latach wszystko odłazi płatami.

Godzinę temu, Gmow1977 napisał:

Spróbuj ten model MENDLER

Ukryta Zawartość

Ten Mendler chyba najbardziej w moim guście, ale wolałbym zobaczyć go na żywo zanim wydam kasę, a tu niestety zakup w ciemno. No i skóra też niekoniecznie.

Szukam foteli z elektryczną regulacją oparcia i podnóżka o zwartej konstrukcji, bez buchanych podłokietników i schowków. Kler niestety nie robi takich foteli, aczkolwiek mam od nich sofę w salonie i to już nie pierwszy mebel od Klera, więc markę również polecam.

Ideałem byłyby fotele Valencia, ale ich ceny są poza moim budżetem. 😞

A w meblach Agata byłem i wybór wcale nie jest taki duży. Większość to fotele dla emerytów z pionizacją do łatwiejszego wstawania. To chyba jeszcze nie ten etap… 😉

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi