Skocz do zawartości
IGNORED

Zestaw do 20 000zł nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchałem Monitor Audio Gold G300, av Onkyo TR 5010, Oppo bdp 105 i jako końcówka mocy był wpięty NAD 375. Dodam że pomieszczenie w którym słuchałem było spore (połączony salon z kuchnią, jeszcze schody na górę) było dla mnie zdecydowanie za ostro, chciałbym aby mój zestaw grał łagodniej, tak aby długie odsłuchy nie męczyły. W dźwięku brakowało mi ciepła i to bardzo. Brakowało mi basu, po włączonym subie z zestawu było już lepiej ale brakowało mi basu/ocieplenia w tych średnich tonach - nie wiem czy można nazwać to w ten sposób 😁 podstawą będzie u mnie Bluesound node 3 z zasilaczem liniowym. I tu pytanie czy Waszym zdaniem Rotel RA 1572 MK2 się tu sprawdzi z jego DAC jako stały element do wyboru głośników? Dobrze aby było więcej mocy we wzmacniaczu bo mieszkam w mieszkaniu i odsłuchy są ciche. I na koniec jakie kolumny lub monitory polecacie aby odsłuchać. Propozycje kolumn/monitorów mogą być oddzielne dla pomieszczenia 16m2 i oddzielne dla 23m2. Monitory/kolumny do max 10tys za nowe chodź taniej = lepiej 😁. Jeśli sądzicie że inny wzmacniacz sprawdzi się lepiej lub wzmacniacz z oddzielnym DAC to kwota również Max 10tys za nówkę. 

10 godzin temu, Yogii napisał:

Słuchałem Monitor Audio Gold G300, av Onkyo TR 5010, Oppo bdp 105 i jako końcówka mocy był wpięty NAD 375. Dodam że pomieszczenie w którym słuchałem było spore (połączony salon z kuchnią, jeszcze schody na górę) było dla mnie zdecydowanie za ostro, chciałbym aby mój zestaw grał łagodniej, tak aby długie odsłuchy nie męczyły. W dźwięku brakowało mi ciepła i to bardzo. Brakowało mi basu, po włączonym subie z zestawu było już lepiej ale brakowało mi basu/ocieplenia w tych średnich tonach - nie wiem czy można nazwać to w ten sposób 😁 podstawą będzie u mnie Bluesound node 3 z zasilaczem liniowym. I tu pytanie czy Waszym zdaniem Rotel RA 1572 MK2 się tu sprawdzi z jego DAC jako stały element do wyboru głośników? Dobrze aby było więcej mocy we wzmacniaczu bo mieszkam w mieszkaniu i odsłuchy są ciche. I na koniec jakie kolumny lub monitory polecacie aby odsłuchać. Propozycje kolumn/monitorów mogą być oddzielne dla pomieszczenia 16m2 i oddzielne dla 23m2. Monitory/kolumny do max 10tys za nowe chodź taniej = lepiej 😁. Jeśli sądzicie że inny wzmacniacz sprawdzi się lepiej lub wzmacniacz z oddzielnym DAC to kwota również Max 10tys za nówkę. 

No to niestety nie możesz patrzeć pod takim kątem bo po pierwsze amplituner kina domowego był prawdopodobnie skonfigurowany na jakiś ustawiony dsp. Kalibrację. 

Druga sprawa że zapewne dolne pasmo zostało odfiltrowane. Akurat Monitor Audio serii gold gra znacznie lepiej średnicą niż na przykład seria Silver. 

Zupełnie inna sprawa że oczywiście taki dźwięk mógł ci się nie podobać ale uważam że taki odsłuch nie był miarodajny pod kątem stereo.

Zacznij od kolumn później pójdzie łatwiej

Dla stereo 2.0 Sprawdzaliśmy konfigurację odtwarzacz OPPO BDP-105EU bezpośrednio RCA pod NAD 375 wtedy NAD był podpięty jako wzmacniacz z regulacją głośności. Było dla mnie zbyt jasno i brakowało basu u którego brakowało kopa 😁 2x za jasno i 2x za mało basu i kopa w nim 😁 szczegóły były na fajnym poziomie, zdaje sobie sprawę że dla moich preferencji to ulegnie zmniejszeniu ale jestem z tym pogodzony . Scena to wiadomo jak się uda to aby była jak najlepsza. Dzisiaj mi przyszedł zasilacz liniowy (ta cegła) do Bluesound node 3 i powiem że robi robotę ( jest ciepłej, głębiej, spokojniejsza i lagodniejsza góra , a przy tym słyszę więcej szczegółów, ogółem sporo na plus dla mnie). Bluesound jest podłączony RCA  melodika-md2r10 do NAD 375, a głośnikowe to z olx ręcznie robione 

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) podłączone do pylon Pearl 25 i powiem że jest dla mnie dość przyjemnie ale chyba poszedł bym jeszcze bardziej w takie mniej hym..  koncertowe/rozrywkowe/radosne granie. Moje Perl grają od nowości dopiero z 3 godziny więc jeszcze coś może się w nich zmienić, ogółem mam wrażenie że chyba są za duże jak na 16m2 ale może się mylę.  wcześniej głośnikowe miałem qed xt25 i były dla mnie zbyt jasne. Kabelki to przyznam ciekawa sprawa, nie sądziłem że będę umiał wyłapać różnicę w graniu, a tu niemalże szok zmianą które wywołują 🙂

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez Yogii
  • Pokaż nowe odpowiedzi