Skocz do zawartości
IGNORED

Koda AV600 kontra Denon AVR-1705.

pawel22

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Aktualnie stoję przed wyborem amplitunera z DVD. Mam 2 propozycje:

- Koda AV600 + Koda DVD700

- Denon AVR-1705 + Koda DVD700.

Który z nich warto wybrać? Proszę o wskazówki dotyczące brzmienia. Który lepiej wypadnie przy cichym słuchaniu muzyki, np. elektronicznej, poważnej?

Zestaw będzie grał na kolumnach Koda702 przy założeniach stereo/kino 50%/50%.

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/16317-koda-av600-kontra-denon-avr-1705/

mialem 1705 teraz mam 1905

porownywalem z 450 yamacha i z pionkiem i wyrazne bardziej podobal mi sie denon .

Kody nie sluchalem i nic na ten temat nie wiem.

Polecam dvd pioneera 470 lub 575 naprawde dobre dvd czyta wszystko nawet txt .

Koda to przede wszystkim mocny dźwięk, natomiast Denon to dźwięk bardziej opanowany, bardziej muzykalny jeśli można tak to ując. Jak dla mnie dźwięk Denona jest zbyt lagodny, za miekki, co w moim ulubionym rodzaju muzyki, tzn. jazzie, nie jest dobre.

Mój typ to AV 600 + Samsung HD 754. Po kilku testach nie jestem jakos przeknany do dvd kody. Choc najslabszym ogniwem sa tu 702-ki. Do kina owszem, ale muzyka to katastrofa.

Miałem DVD-700. Zmieniłem na Pioneer'a 575. Lepsze parametry, SACD, DVD-Audio. Nie żałuję. Koda nie oferuje żadnego wsparcia dotyczącego firmware'u. Napisałem kilka "emilów" do Polpak'u i odniosłem wrażenie, że nie interesuje ich rozwijanie FW w tym odtwarzaczu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.