Skocz do zawartości
IGNORED

Dobre podstawkowe za ok. 2-3 tys. zł (pod SABAJ A30A), Nowe lub używane, na niewielki pokój.

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.10.2023 o 14:40, Piopio napisał:

Nie chodzi o funkcję wzmacniacza a o funkcję DAC !

Odnosiłem się do dialogów a ty mi wyjeżdżasz z DAC. 

Ręce opadają.

14 godzin temu, treinerek napisał:

Zensory 5 czy 7 to sobie daruj, ale proponował bym ci jeszcze przetestować kolumienki, których nikt w tym temacie nie wymienił. Chodzi mi o Heco Celan Revolution 3.

Ja bym je zdecydowanie dołożył. Albo starsze używana seria celan GT. Świetne granie.

Sabaj za 1500 to była by uczciwa cena. Fakt.

W dniu 1.11.2023 o 21:04, treinerek napisał:

Zensory 5 czy 7 to sobie daruj, ale proponował bym ci jeszcze przetestować kolumienki, których nikt w tym temacie nie wymienił. Chodzi mi o Heco Celan Revolution 3.

Zensory takie słabe? Czy za duże?

Jak grają te HECO? Wiem, że Celan to już przyzwoita seria (ojciec ma sporo tańsze Aurory 700). Ale to 4,8 k zł, więc to już rejon ELAC Carina, KEF R3 za 5k zł (R3 Meta można dostać za 6.3k zł) i paru innych niezłych kolumn, np. Monitor Audio Silver.

O wyższych seriach HECO mało się mówi, nie czytałem zbyt wiele ani dobrego, ani złego. Raczej mało popularne są - z czego to wynika?

2 godziny temu, Tweeter2016 napisał:

Zensory takie słabe? Czy za duże?

Jak grają te HECO? Wiem, że Celan to już przyzwoita seria (ojciec ma sporo tańsze Aurory 700). Ale to 4,8 k zł, więc to już rejon ELAC Carina, KEF R3 za 5k zł (R3 Meta można dostać za 6.3k zł) i paru innych niezłych kolumn, np. Monitor Audio Silver.

O wyższych seriach HECO mało się mówi, nie czytałem zbyt wiele ani dobrego, ani złego. Raczej mało popularne są - z czego to wynika?

Zensor 5 czy 7 to są już podłogówki. Moje pierwsze w miarę poważne kolumny to były właśnie Zensor 5.W swoim budżecie, a dałem za nie 400euro za parę,po 4 latach sprzedałem za 1600zł, są naprawdę ok. Heco Celan Revolution 3 czy starsza wersja  GT to naprawdę super grające bardzo uniwersalne kolumny, moim zdaniem lepsze od Carin. Możesz się rozejrzeć za używkami ,powinieneś takie dostać w cenie 2500-3000zł.Oczywiście jest sporo fajnych kolumn podstawkowych i możesz kupić inne, ale raczej rozglądał bym się na twoim miejscu właśnie za dobrymi używanymi w okolicach 3 tys zł.

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

10 godzin temu, treinerek napisał:

Zensor 5 czy 7 to są już podłogówki

Pytałem się co z nimi nie tak, bo jest wiele zestawów używanych w dobrym stanie (czasem na gwarancji) za 2000 zł i taniej.

10 godzin temu, treinerek napisał:

Heco Celan Revolution 3 czy starsza wersja  GT to naprawdę super grające bardzo uniwersalne kolumny

Może im się przyjrzę. Jak grają tak dobrze, a nawet lepiej niż ELAC Carina, to z pewnością warto.

9 godzin temu, quatross napisał:

nie w tej cenie

Studio 16 Hertz rzeczywiście są drogie, ale BMNy czy inne polskie kolumienki są w zasięgu.

Te wyglądają ciekawie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

21-centymetrowy Monacor.

Ukryta Zawartość

Zerknij może coś takiego cię zainteresuje, w cenie 3100zł.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Edytowane przez treinerek

Qudral Aurum A9, Eversolo DMP A 8 ,Canton Reference 8K, Taga PC 7000, Neotech NES 3004mk2

W dniu 4.11.2023 o 21:08, Tweeter2016 napisał:

Z marketingu. Forma elco exim praktycznie w ogóle nie inwestuje w marketing produktów magnat i heco.

Dzięki temu na przykład część z tych produktów mamy w niższej cenie niż u zachodnich sąsiadów. Minusem jest to że produkty są mało znane i mało rozpoznawalne.

My Polacy jeszcze wierzymy w to co napiszą kolorowe gazety na temat sprzętu audio a o nich się nie pisze.

W dniu 5.11.2023 o 00:36, quatross napisał:

nie w tej cenie

Po ile teraz chodzą?

Sprzedałem je znajomemu w bardzo dobrej cenie myślę że teraz swobodnie by chciał za nie mniej jako używane. Ale chyba nie sprzedaje.

10 minut temu, Piotr Sonido napisał:

Z marketingu. Forma elco exim praktycznie w ogóle nie inwestuje w marketing produktów magnat i heco.

Dzięki temu na przykład część z tych produktów mamy w niższej cenie niż u zachodnich sąsiadów. Minusem jest to że produkty są mało znane i mało rozpoznawalne.

My Polacy jeszcze wierzymy w to co napiszą kolorowe gazety na temat sprzętu audio a o nich się nie pisze.

Po ile teraz chodzą?

Sprzedałem je znajomemu w bardzo dobrej cenie myślę że teraz swobodnie by chciał za nie mniej jako używane. Ale chyba nie sprzedaje.

Jaka cena?

8 godzin temu, quatross napisał:

Jaka cena?

A teraz to już nie pamiętam czy to było lata temu jeszcze jak byłem w branży.

Ale wzrost ceny w 16hz akurat moim zdaniem był nieco przesądzony. Ale kto co lubi. 

50 minut temu, Piotr Sonido napisał:

A teraz to już nie pamiętam czy to było lata temu jeszcze jak byłem w branży.

Ale wzrost ceny w 16hz akurat moim zdaniem był nieco przesądzony. Ale kto co lubi. 

A grzesiek co według Ciebie lubił w tych Rosenwood ?

13 godzin temu, quatross napisał:

A grzesiek co według Ciebie lubił w tych Rosenwood ?

Nie rozumiem pytania?

4 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

Nie rozumiem pytania?

To nie tylko retoryczne pytanie. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, "synu" .

4 godziny temu, quatross napisał:

To nie tylko retoryczne pytanie. Dzięki za wyczerpującą odpowiedź, "synu" .

Wiesz co nie łapie:)

Chyba nie mam tej fazy co ty. Może bliżej piątku 😛

ale jak rozwiniesz temat to chętnie odpowiem.

34 minuty temu, Piotr Sonido napisał:

Wiesz co nie łapie:)

Chyba nie mam tej fazy co ty. Może bliżej piątku 😛

ale jak rozwiniesz temat to chętnie odpowiem.

Takie rzeczy to tylko na Prive

Jak bylbys zainteresowany,  chyba moje Dali Mentor 2 kolor cherry z drugiego systemu będą na sprzedaż, choć na razie się wstrzymuje 

• Pokaż nowe odpowiedzi