Skocz do zawartości
IGNORED

Niezły zestaw za 1800!

fryk

Rekomendowane odpowiedzi

Tego właśnie szukam. Da radę wykombinować coś sensownego za tą cenę? Czy lepiej się nie bawić i kupić jakiegoś gotowca?

Jest opcja allegro - tylko musiałbym wiedzieć co :)

Z żoną nie jesteśmy żadnymi audiofilami. Nasz pokój to 12m2 (4m x 2.5m). Zależy nam na muzyce i filmach + tuner + małe rozmiary.

BĘDZIEMY BARDZO WDZIĘCZNI ZA JAKĄKOLWIEK PODPOWIDŹ BO JESTŚMY ZDRUZGOTANI TĄ DŻUNGLĄ KIN DOMOWYCH.

Pozdrawiamy serdecznie!

https://www.audiostereo.pl/topic/16343-niez%C5%82y-zestaw-za-1800/

witam,

niestety muszę Was rozczarować na początek - zapomnijcie o niezłym zestawie za 1800 zł (takie są realia), po drugie albo muzyka albo kino - tu też są żelazne zasady. Ale ponieważ nie jestem ortodoksyjnym zwolennikiem podziałó i zdaję sobie sprawę, że nie wszyscy ze mną na czele dysponują na dzień dobry gotówką w kwocie 5000 zł, żeby iść na zakupy proponuję któryś z zestawów Kody, która wciąż robi jedne z najlepszych zestawów głośnikowych (w kat. cena/jakość) i bardzo interesujące klocki audio/KD. Jeżeli Wasz budżet zostanie przekroczony spróbujcie zrezygnować z subwoofera.

np. zestaw ZESTAW KODA AV-3068B + DVD-638B + AV-703 + SW-500 kosztuje 1850 zł

całość tu, na pewno znajdziecie coś dla siebie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Te zestawy Kody chyba narobia za duzego lomotu w 12m2. Nie lepiej jakies tanie DVD np. Panasonica (400zl), wzmacniacz stereo Reloop Ha-200 (750zl) i do tego jakies monitorki za 700-800 zl. Tuner mozna dokupic z czasem (polecam starego analoga z konca lat siedemdziesiatych - koszt do 200zl)

PS. Jak Ci wyszlo 4x2,5=12 :)

A ja doradzałbym Yamaszkę Pianocrafta z serii 600. W takim pomieszczeniu w zupełności wystarczy ... a i dźwięk jest bezkonkurencyjny moim zdaniem... A dobrze szukając można trafić na promocje przecenę czy poprostu utargować conieco ...

Luxmany i winyle 

pianocraft owszem, ale trzeba wziac pod uwage czy kolega chce bardzo dobry dzwiek stereo, czy tez b. dobry dzwiek przestrzeny, ale dostateczny stero. oczywiscie wszystko w stosunku cena/jakosc. osobiscie uwazam, ze dzwiek stereo pianocrafta nie zastapi przestrzeni np. proponowanej tu kody.

-> tomek93

Ale on ma pokoj 12 (lub 10) m2. Ja mam taki pokoj i nie bardzo sobie wyobrazam w nim wielkie podlogowce Kody. Jak juz to moze DVD (400) jakis ampli (1000) i np tannoye fx 5.1. Razem wyjdzie kolo dwojki.

~II~

ale ja nie mowie tu o wielkich podlogowcach kody. jesli chodzi o kode to mam tu na mysli np. Am 950, lub zestaw DRA-660 + AS-8803, albo 701-ki, ktore sa bardzo male; fronty to zaledwie 69 x 15 x 18. i mysle, ze daloby sie je gdzies upchac. a jak nie to pozostaje to, co wymienilem wczesniej - oczywiscie jesli chodzi o kode, bo mozna wybrac jeszcze cos innego.

Dzięki za wszelkie info.

Pytanie 1: ten zestawik jak rozumiem łączy amplituner z odtwarzaczem

Ukryta Zawartość

Nie mogę tylko znaleźć info czy ma Progresive Scan, 54MHz/10bit bo te rzeczy są chyba ważne w odtwarzaczu.

Pytanie 2: gdzie się dokształcić co oznaczają i jakie mają znaczenie poniższe rzeczy:

# Audio Dynamic Range (Digital Audio): 96 dB

# Audio Output Analog Audio: 2,0 V RMS / 470 Ohms

# Audio Output Digital Audio: 0,5 V p-p / 75 Ohm

# Audio Output Optical Audio: -22 dBm

# Frequency Response (Digital Audio) Audio CD: 4 Hz - 20 kHz

# Frequency Response (Digital Audio) DVD Linear Sound: 4 Hz - 20 kHz

# Frequency Response (Digital Audio) DVD Linear Sound / 96 kHz: 4 Hz - 44 kHz

# Harmonic Distortion (1 kHz): 0,008 %

# Linear Velocity Dual layer: 3,84 m/s

# Linear Velocity Single layer: 3,49 m/s

# Power Consumption: 12 W

# Power Supply: 230 - 240 V / AC / 50 Hz

# Remote Control / Type: RC-574 DV

# RGB Video Output: 0,7 V p-p / 75 Ohms / SCART

# S-Video Output / Signal: (Y) 0,7 V p-p / 75 Ohms © 0,286 V p-p / 75 Ohms / neg. Sync.

# S/N Ratio (Digital Audio): 106 dB

# Video Output / Signal: 1,0 V p-p / 75 Ohms / neg. Sync.

Ukryta Zawartość

proponuje brac to

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . bedzie to na pewno lepszy wybor niz koda.

Ukryta Zawartość

Za 1640zl mozna kupic:

Ja kupilem zestaw KODa f51+Sw850+Dra660(z DVD) za 1640zl. Troche dzwonilem i szukalem po sklepach zanim znalazlem taka cene. Na allegro leprzej ceny nie znajdziesz!. Nie kupuj w duzych sklepach RTV bo tam zdzieraja i nie mozna sie targowac!!!.

Za ta cene nic leprzego nie znajdziesz. Dzwiek jest czysty , bas mienciutki delikatny , dlatego podkreconego mam go na maxa i teraz jest ok( mozliwe ,ze go zle podpiolem do amplitunera)

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

>Pozwól że tu się z Tobą nie zgodzę.

oczywiscie.

>Elektronika może ciut lepsza ale kolumny bez porównania.

zgadzam sie z toba, ze kolumny w zestawie yamahy sa slabsze od wspominanych kolumn kody - wspmne, ze moj kolega ma am 933 i calkiem niezle to gra - ale ja wybieglem troche w przyszlosc i zalozylem, ze byc moze kiedys zmienia sie frykowi warunki lokalowe i bedzie mogl do tej yamaszki kupic lepsze skrzynki. zestaw yamahy wydaje mi sie bardziej "przyszlosciowy".

Tomek93.

Coś mi się jednak wydaje że kolega Fryk niezbyt szybko pozbędzie się tych głośników.

Chociaż nie jest audiofilem jak pisał, bardziej będzie zadowolony z tej Kody.

To gra bardzo dobrze w porównanu do plastikowej konkurencji.

Pozdrawiam.

Skłaniam się za dobrym stereo. 10m2 to jednak za mało na 5.1 a nam głównie zależy na muzyce.

Za 1200 można kupić Paradigmy lub ACOUSTIC ENERGY EVO ONE - to nr 1 wg rankingu

Ukryta Zawartość

Lub nawet za 800 Tannoy fusion 2.

Za pozostaly 1000 - dobre dvd + wzmacniacz - bo amplituner do stereo jest chyba zbyteczny, prawda?

Ukryta Zawartość

nie kupi za 1 tys zł dobrego wzmaka i Cd?? albo dvd bo do filmów.Pierwsza lepsza oferta

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) o kilka klas lepszy dzwięk w stereo od w/w sprzetu.No i do tego jakies dvd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do kompletu zeby było ładniej.Biorac pod uwage ze fryk akceptuje wzmak uzywany,a wyzszej klasy.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

oczywiscie ze do filmów,wiadomo ze lepiej Cd i dvd no ale w tej cenie było by trudno o to.I polecam uzywany wzmacniacz bo ryzyko jest raczej bardzo małe,co innego uzywane playery.A ten dvd w swojej cenie jest raczej dobry.

Pozdrawiam

>Skłaniam się za dobrym stereo. 10m2 to jednak za mało na 5.1 a nam głównie zależy na muzyce.

fryk, jesli sprawy przypraly taki obrot to na allegro mozna kupic piano craft za 1700. mysle, ze bedzie to dobry wybor.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ok, jestem po pierwszym odsłuchu. Skontaktowałem się z firmą ARTIS AUDIO w Gdyni i to był strzał w 10!

Charyzmatyczny pan Tadeusz Grzyb zaprosił mnie do swojego prywatnego studia w piwnicy i posłuchałem...

Był to lampowy wzmachol DARED 845 i kolumny NHT. Teraz jestem w stanie kupić wszystko co mi poleci.

Z początkowych 1500 na zestaw zrobiło się 5000, ale doszliśmy z żoną do wniosku, że nie stać nas na tanie rzeczy.

Rozważamy zakup niższego modelu lampy Dared + dobry CD i kolumny JBL, lub wzm+cd Harman/Kardon.

Co Wy na to?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.