Skocz do zawartości
IGNORED

TIDAL zacina się

Rekomendowane odpowiedzi

Raspberry na Volumio łączy mi się tylko przez PC. Z telefonu Android nie chce. Wiim przez Tidal Connect też nie łączy się. Ze swojego wewnętrznego Tidala w apce Wiim Home bez problemu śmiga. Podsumowując, są problemy z Tidal Connect.

Edytowane przez Wito76

Wkoncu zaczał dzialac.Ale od poludnia byly problemy.Tidal Hifi.Problemy byly na Bluesound Node, laptopie i na Music Cast.Dalo sie odpalic tylko z apki BS.Teraz dziala wszystko normalnie.To u mnie pierwsze takie problemy od kilku lat.Ale widze ze problemy u innych wystepuja juz od jakiegos czasu.

Update. Połączył się z Volumio. Z Wiimem też.

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

No popatrz. Tragedia. A u mnie działa!!!!!

I ni wuja nie rozumiem takiej gimbazy.

Edytowane przez Wito76
33 minuty temu, Wito76 napisał:

Update. Połączył się z Volumio. Z Wiimem też.

I ni wuja nie rozumiem takiej gimbazy.

Ja też. Za cholerę nie rozumiem tego ciągłego jęczenia "Tidal się tnie!!!!". Ja nawet nie nazywam tego gimbazą. Używam innego określenia ale to zachowam dla siebie. Zwłaszcza, że do tych wszystkich płaczków nie dociera, że problem może leżeć poza samym serwisem streamingowym. Ale to chyba wykracza poza ten zero-jedynkowy sposób patrzenia na świat

Wczoraj postawiłem na nowo volumio na karcie pamięci w najnowszej wersji i działa dobrze zarówno z aplikacji volumio jak i z tidal connect, wcześniej też miałem problemy z przycinaniem na początku utworów szczególnie w gęstszych plikach ,u mnie prawdopodobnie winna była aktualizacja którą przeprowadziłem wcześniej z poziomu rpi4 bezpośrednio na kartę, z laptopa wszystko jest ok.

Edytowane przez zibi69

@piotrek7 "No popatrz. Tragedia. A u mnie działa!!!!!" - Jak myślisz, takiej "pomocy" ktoś oczekuje? Wystarczyło powiedzieć, że u ciebie działa. To też ważna informacja, bo pomaga ustalić, czy tylko pytający ma problem (być może sprzętowy, np wypiął się RJ45) czy innych też to spotkało. A tak to czytamy Twój komentarz jak od pajaca. Rozumiesz już, prawda?

Edytowane przez Wito76

Piotrek 7 to jest wyznawca tidala,na mnie też się rzucił z drugim koleżką, nic na tidalka nie możesz napisać,jemu działa tajdal,nawet na dnie rowu mariańskiego,niestety przez takie osoby odechciewa się w ogóle coś pisać i zamiast miłej forumowej atmosfery audio i pomagania sobie,to mamy hejt,awantury i kłótnie,niestety jest sporo frustratów, których całe prywatne życie,to jest to forum 

1 minutę temu, rafał50 napisał:

Piotrek 7 to jest wyznawca tidala,na mnie też się rzucił z drugim koleżką, nic na tidalka nie możesz napisać,jemu działa tajdal,nawet na dnie rowu mariańskiego,niestety przez takie osoby odechciewa się w ogóle coś pisać i zamiast miłej forumowej atmosfery audio i pomagania sobie,to mamy hejt,awantury i kłótnie,niestety jest sporo frustratów, których całe prywatne życie,to jest to forum 

Dokladnie tak.Ja pisze rzadko.Bo juz w tym od dawna sensu nie widze.Takich "fachowców" jest pelno w calym kraju.Dlatego jest to tak bardzo podzielony naród...Czasem az strach sie odezwać.

2 minuty temu, rafał50 napisał:

Piotrek 7 to jest wyznawca tidala,

Wooow!!!! Dzięki, że mnie uświadomiłeś. Całe dorosłe życie uważałem się za ateistę a tu nagle !!!!! 

4 minuty temu, rafał50 napisał:

przez takie osoby odechciewa się w ogóle coś pisać

Zgadza się. Przez takie jęczenie odechciewa się wszystkiego. Bo nie rozumiesz ty i tobie podobni, że problem może leżeć gdzieindziej. Poza serwisem streamingowym. Ale tu niestety trzeba zdjąć klapki z oczu. A tak na marginesie pisałem i powtórzę. Nie jestem fanem streamingu. W tym Tidala. Traktuję go jako taki szwajcarski scyzoryk. Jest zawsze pod ręka 

5 minut temu, TZ6 napisał:

Czasem az strach sie odezwać.

Zwłaszcza jak się pisze bzdury lub wypowiada na temat zagadnień, o których nie ma się zielonego pojęcia 

Ale przez takich jak ty, to nawet zapytać się o cokolwiek nie można, i to tak końca nie będzie,teraz przez takiego jak Piotrek 7, zrobi się awantura,bo on to lubi i z każdym nowym postem będzie kąsał i kąsał i szarpał i tak nawet przez 20 stron ,bo to jest jego tutejsze życie,on tym żyje po prostu 

4 minuty temu, piotrek7 napisał:

Wooow!!!! Dzięki, że mnie uświadomiłeś. Całe dorosłe życie uważałem się za ateistę a tu nagle !!!!! 

Zgadza się. Przez takie jęczenie odechciewa się wszystkiego. Bo nie rozumiesz ty i tobie podobni, że problem może leżeć gdzieindziej. Poza serwisem streamingowym. Ale tu niestety trzeba zdjąć klapki z oczu. A tak na marginesie pisałem i powtórzę. Nie jestem fanem streamingu. W tym Tidala. Traktuję go jako taki szwajcarski scyzoryk. Jest zawsze pod ręka 

Zwłaszcza jak się pisze bzdury lub wypowiada na temat zagadnień, o których nie ma się zielonego pojęcia 

No niestety nie jestem takim fachowcem jak Ty.....Żal mi Ciebie naprawde....

Teraz, TZ6 napisał:

No niestety nie jestem takim fachowcem jak Ty.....Żal mi Ciebie naprawde....

Wzruszyłem się 😭

Problem w tym, że nie trzeba być fachowcem. Czego ty nie rozumiesz. I wcale nie trzeba mieć systemu audio z segmentu hi-end. Wystarczy sprawnie działający . Ale jak widać zrozumienie tego przerasta twoje możliwości 

3 minuty temu, piotrek7 napisał:

Wzruszyłem się 😭

Problem w tym, że nie trzeba być fachowcem. Czego ty nie rozumiesz. I wcale nie trzeba mieć systemu audio z segmentu hi-end. Wystarczy sprawnie działający . Ale jak widać zrozumienie tego przerasta twoje możliwości 

Bardzo mi Ciebie żal....

3 minuty temu, piotrek7 napisał:

Wystarczy sprawnie działający

Rozwiń, czego nie mają inni? Już ktoś tu ostatnio gwiazdorzył, że chińskie reapeterki, że konto Tidala z czipsów i taki tam chłam. A co jeśli wszystko jest ok?

2 minuty temu, TZ6 napisał:

Bardzo mi Ciebie żal....

A mi ciebie nie. 

1 minutę temu, Wito76 napisał:

Rozwiń, czego nie mają inni?

Mogę przemilczeć odpowiedź na to pytanie ??? 😉

W zamian za to sam sobie odpowiedz na pytanie. Jeśli Tidal u mnie się nie tnie, czy korzystam z innego Tidala? Wykupiłem wyższy pakiet z gwarancją niezawodności? Więc może przestańcie jęczeć i pajacować zgrywając pokrzywdzonych przez serwis bo to już jest najzwyczajniej nudne 

4 minuty temu, Wito76 napisał:

Rozwiń, czego nie mają inni? Już ktoś tu ostatnio gwiazdorzył, że chińskie reapeterki, że konto Tidala z czipsów i taki tam chłam. A co jeśli wszystko jest ok?

Nie ma sensu rozmowa z takim czlowiekiem.Szczególnie ze chamstwem od niego pachnie.Najlepszym sposobem bedzie niereagowanie na jego zagrywki...

2 minuty temu, piotrek7 napisał:

A mi ciebie nie. 

W zamian za to sam sobie odpowiedz na pytanie. Jeśli Tidal u mnie się nie tnie, czy korzystam z innego Tidala? Wykupiłem wyższy pakiet z gwarancją niezawodności? Więc może przestańcie jęczeć i pajacować zgrywając pokrzywdzonych przez serwis bo to już jest najzwyczajniej nudne 

Obrazasz nas.Uzywasz okreslen typu pajacowanie, jeczenie itp.A my tylko chcemy czasem przekonac sie czy jakies problemy wystepuja tez u innych uzutkowników.To nie jest Twój prywatny folwark.Jesli Ci cos tu przeszkadza to nie zagladaj tutaj i zajmij sie swoim zyciem.Wiecej nie zareaguje na Twoje chamskie zachowanie.A jesli obrazanie nas bedzie trwalo dalej to mam nadzieje ze moderacja jakos na to zareaguje.Miłego wieczoru.

7 minut temu, TZ6 napisał:

Obrazasz nas

Nie. To ty się zachowujesz jak dzieciak. Na stwierdzenie, że u mnie Tidal nie wykazuje problemów technicznych, zaczynasz bredzić o tym, że jestem wyznawcą tego serwisu. Jak można traktować się poważnie? 

10 minut temu, TZ6 napisał:

przekonac sie czy jakies problemy wystepuja tez u innych uzutkowników.

Są tacy, u których ten problem nie występuje. Ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Ale to na szczęście nie mój problem. 

2 minuty temu, piotrek7 napisał:

Nie. To ty się zachowujesz jak dzieciak. Na stwierdzenie, że u mnie Tidal nie wykazuje problemów technicznych, zaczynasz bredzić o tym, że jestem wyznawcą tego serwisu. Jak można traktować się poważnie? 

Są tacy, u których ten problem nie występuje. Ale chyba nie jesteś w stanie tego zrozumieć. Ale to na szczęście nie mój problem. 

Ja napisalem ze jestes wyznawcą????Pomyliłes osoby czlowieku.

Godzinę temu, piotrek7 napisał:

Ale to chyba wykracza poza ten zero-jedynkowy sposób patrzenia na świat

A może gimbazo nie aktualizujesz aplikacji. Wczoraj też mi się cuda działy z tidal connect. Grał co innego, pokazywał co innego. Dzisiaj nie wiem, może poprawkę już wydali.

40 minut temu, J4Z napisał:

Robota to głupota, trolling to jest living. xD

Zawsze się jakiś mundry inaczej znajdzie 🙃

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

33 minuty temu, piotrek7 napisał:

A mi ciebie nie. 

Stary, ale masz ograniczony punkt widzenia, a uważasz wszystkich wokół za idiotów. xD lel

.

14 minut temu, marcinmarcin napisał:

A może gimbazo nie aktualizujesz aplikacji. Wczoraj też mi się cuda działy z tidal connect. Grał co innego, pokazywał co innego. Dzisiaj nie wiem, może poprawkę już wydali.

To się czasem zdarza, gdy np, gdy dwie osoby korzystają w tym samym czasie z Tidala.  Szczególnie z Bubble.

Wczoraj za każdym razem po zmianie playlisty na inną rozłączało Tidal Connect. Klikasz pierwszy utwór z innej playlisty czy inny album a tu jeb, nie gra już w głośnikach tylko na telefonie. Trzeba było ponownie połączyć się i wtedy reszta playlisty grała już bezawaryjnie. Ciekawe czy ktoś jeszcze tak miał.

3 minuty temu, Wito76 napisał:

Wczoraj za każdym razem po zmianie playlisty na inną rozłączało Tidal Connect. Klikasz pierwszy utwór z innej playlisty czy inny album a tu jeb, nie gra już w głośnikach tylko na telefonie. Trzeba było ponownie połączyć się i wtedy reszta playlisty grała już bezawaryjnie. Ciekawe czy ktoś jeszcze tak miał.

Tez tak bylo u mnie wczoraj.

58 minut temu, jar1 napisał:

To się czasem zdarza, gdy np, gdy dwie osoby korzystają w tym samym czasie z Tidala.  Szczególnie z Bubble.

Już myślałem że mogłem mieć włączony serwer LMS z zalogowanym Tidalem (nie grającym). Ale potrzebowałem zasilacza, więc na pewno był wyłączony... konto jest tylko moje.

Pomoc dla Alana 1%KRS 0000037904(32459 MAŁECKI ALAN)

Ja też mam pewność, że konto nie było używane gdzieś indziej. Synek ma moje konto na swoim telefonie, ale wczoraj przecież była sobota, nie byl w szkole czy gdzieś w terenie i na pewno nie korzystał w tym samym czasie co ja.

Potwierdzam.

Connect rozłączał się, dziś również.

Blueos miewał problemy mając dwa odtwarzacze jednocześnie, chyba nie mógł sie biedny zdecydować. Wypięcie node z gniazdka a i restart telefonu naprawiały temat.

Ale tajdal słabo...

• Pokaż nowe odpowiedzi