Skocz do zawartości
IGNORED

MOC zkleta w PIĘKNIE PARADIGM !!!!!!!!!!

Durango

Rekomendowane odpowiedzi

Ludzie musiałem się tym z wami podzielić , ja osobiście jestem już chory na te cuda i szukam w notesach telefonów do znajomych za wielkom wodą :) z zresztą co ja tu będę gadał sami zobaczcie bo warto !!!!!!!!!!!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

mam tylko nadzieję żę cło nie zepsuje całej radości , a może ktoś wie jakie są stawki na elektronikę z Kanady ?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/16436-moc-zkleta-w-pi%C4%99knie-paradigm/

Durango - tu masz link do opisu S8 na SoundStage - jeden z produktów roku 2004:)

Ukryta Zawartość

Napisali,że w stanach kosztuje 5400-6000 USD w zależnosci od wykończenia.

O ile sie nie mylę cło na kolumny wynosi około 16% i VAT od tego 22 %. Oczywiscie clo płaci się od wartości przesyłki razem z kosztami przesyłki.

Wieć policzmy:

(5500 USD + 500 USD (orientacyjny koszt przesyłki)) *1.13 Cło *1.22 VAT = 8.271 USD = 24k PLN

W Polpaku www.polpak.com.pl kosztuja 21k PLN

Ukryta Zawartość

Tu jest kilka problemów:

1.celnicy sie nie znają, ale wysyłając kolumny musisz je ubezpieczyc- jak wpiszesz 1000 USD, to na tyle bede ubezpieczone, i jak Ci buchną gdzies po drodze to masz w plecy:)

2. I to największy problem - wysyłka kolumn kurierem przez wielką wodę ma duży element ryzyka - kolumna to rzecz podatan na wstrząsy - ja bym się bał, że dojdzie do mnie uszkodzona

To i Polsce możesz kupić też takie !!!! co prawda można je sprawdzić , ale mam kolegę który ciągnie wozy za wielkiej wody i może mi je zapakować do dontenera z autami opakuje je szczelnie i gąbki to chyba będzie Ok ja myślisz ?

Aviar.

kolumna to rzecz podatan na wstrząsy - ja bym się bał, że dojdzie do mnie uszkodzona

A jak myślisz , jak jest transportowana większość kolumn do Polski?

Gwarancja? A co tu się może popsuć? Większość sprzętu pochodzi z prywatnego importu bo taniej , i jakoś nikt większych problemów nie zgłasza.

Pozdrawiam.

Nowy model servo 15 jest bardzo dobry. Ale zaznaczam - nowy model.

Poza tym wczoraj sluchalem Paradigm S8 na przemian z dosc niskim modelem Vandersteen 2Ce i Vandersteen byl o niebo lepszy. Ale to slycham dopiero przy porownaniu A/B.

Bardzo dobre brzmienie 2Ce zwieksza moja ciekawosc co do modelu 5A :-) Trzeba bedzie skonfrontowac z Thiel 7.2 !!

=> Durango

Życzę udanych zakupów :) A, i nie zrażaj się wpisami americano - Jemu po prostu nie odpowiada szkoła dźwięku Paradigm, ja natomiast uwielbiam te kanadyjskie cacka :)

zyzio

lubie dobre kolumny i nowe paradigmy takie sa, poprostu mialem okazje porownac A/B z Vandersteen, ktore mnie bardzo pozytywnie zaskoczyly. Bylo slychac wieksza kulture, neutralnosc i czystosc na tym samym sprzecie (CD nowy Creek, preamp + koncowka Bryston).

No, może i coś tam pociągnie, ale nie zagrają nawet na 50 % swoich możliwości....To potężne kolumny, potrzebują wydajnego bardzo mocnego pieca - Rotel RB 1080, albo 5-kanałowy RB 1095 to minimum....piałem Signature to dopiero początek wydatków...

Durango

Zapimnij o Yamaha RX-V1500 do Paradigm S8. Trzeba albo Yamahe Z9 albo bedziesz urzywac swojej jako przedwzmacniacz na przednie 2 kanaly (po wyjsciu pre-out). Dokup sobie monobloczki Acoustic Reality ear501, ktore sobie schowasz za S8 (uzywajac ok. 30cm kabla glosnikowego). Sa warte pieniedzy (nawet wiekszych).

Ukryta Zawartość

Inna mozliwosc to jakis starszy stereofoniczny Krell na przod np. KSA-100, ewentualnie Plinius SA-100.

Zakladam, ze S8 tylko na przod, w przeciwnym razie trzeba kupic wielokanalowa koncowe dobrej klasy (np. Theta) lub kilka monobloczkow ear501.

Ukryta Zawartość

S8 tylko na przód a na monitory S4 i centralny C3 no może jak starczy kasy C4 ( bo już mi się zrobiło ponad 10000$ ) i powiedzcie mi jeszcze czy watro robić pełen zestaw 7.1 czy pozostać raczej przy 5.1 ?

Na tyl daj S2, center C3, ale koniecznie musi byc subwoofer servo 15 (nowy model). Subwoofer przenosi system na inny poziom! 2 dni temu sluchalem zestaw Theta Casablanka mkIII + koncowka multi-channel Theta +

kolumny Wilson Audio WATT PUPPY duze przod + duzy center Wilsona WATCH + CUB tyl. Gralo to zajpierw bez subwoofera (bo sprzedawca zapomnial wlaczyc REL-a). Bylo gorzej jak na mojej starej Yamaha DSP-A1 z kolumienkami SYSTEM AUDIO (znacznie tansze i mniejsze) + Subwoofer GENESIS 500 (15 cali + servo).

Po wlaczeniu REL-a zrobilo sie dopiero dobrze.

Przez 7.1 rozumiesz dodatkowe front effects w Yamaha ? Jesli tak to przy S8 na przod nie warto dokupywac malej parki na front effects. Ustawisz wmixowanie w przody i bedzie najlepiej.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.