Skocz do zawartości
IGNORED

Projektor czy telewizor projekcyjny?

Krzych_c

Rekomendowane odpowiedzi

Widze ,ze macie duzy problem z wyborem projektora. To samo mialem . Zachowalem linki testow projektorow:

Szukalem taniego dobrego do filmow. Kupilem Benq6100 i nie zaluje. W trybie ECONOMY lepiej moim zdaniem sie prezentuje niz w innych funkcjach czyli lampa ma godzin 3000h!

Wedlug CZIP'a -produkt roku 2004-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A mi udało sie kupic prawie nie uzywanego panasonica ae300 za dobra cene ponizej 4k PLN (w 2004) i uwazam ze to swietny zakup. Jak trafisz na podobna oferte sugerowalbym powaznie sie zastanowic. Prokektory ae300, ae500 i ae700 to dobra seria.

Obydwa urządzenia służą ,do czego innego. Podstawowe pytanie czego oczekujesz

od sprzętu ?

Jeśli od czasu do czasu przy zasłoniętych oknach zamierzasz spędzić wymarzone chwile - to jak najbardziej projektor. W zależności ile kasy chcesz przeznaczyć - możemy dobierać fimrę i parametry. Tu warunek jest taki , że to urządzenie uzupełniające. Tzn. masz w domu telewizor.

Telewizor projekcyjny - ceny już bardzo małe /np. 52 " Thomson 6499, a 44 " za 4999,-/ Niestety musisz siedzieć w pewnej odległości / stary przepis mówi 3x przekątne obrazu/ .Chyba ,że zakupisz sprzęt najnowszej generacji /np. Thomsona 70" za 24.000 -gruby na 15 cm/ z wejściem HDTV i planujesz kupić tuner z takim obrazem . W tej sytuacji najbardziej kompromisowym wyjściem jest zakup plazmy 42" Panasonic - nowość za 9999 ,-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) lub innej plazmy za 8499,- . T o powinno zaspokoić obie potrzeby . Pamiętaj , żeby plazma posiadała możliwość odbioru hdtv. Sygnał w niedalekiej przyszłości opanuje rynek. Szkoda będzie wyrzucać plazmę. Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Z moich doświadczeń :

- ogladałem wcześniej filmy DVD na telewizorze - było przyzwoicie

- kupiłem projektor Panasonic PT-AE300E - jakoścćjest rewelacyjna

- porównywałem przed zakupem z Panasonic PT200 oraz PT500

- moim zdanim PT300 ma najlepiej wypośrodkowana jakość vs. cena

Projektor mam podwieszony pod sufitem na wieszaku - obraz rzucam na ekran - źródłem jest SONY DVP S7700 .

Obecnie jeden z moich znajomych zakupił BENQ 6210 ( jest to coprawda projektor w systemie DLP ) - ale ja patrząc swoimi oczami nie widze żadnych wad - brak efektu tęczy, bardzo cichy ( pomimo nawet podwójnego wentylatora ) - rewelacyjna rozdzielczoiśc. A cena zakupu tego urządzenia była wręcz smieszna - bo tylko 2400 zł - kupiony w lombardzie. Stan nówka sztuka w pudełku - na liczniku 10 godz. pracy lampy.

Zgadzam się równiez w wczesniejszymmi wpisami iz duży obraz wymaga dużego dźwięku - nie chodzi tutaj tylko o natężenie - nie mozna oglądac obrazu o wymiarach 3 x 2 m i słyszeć dźwięk w tle z małych plastikowych kolumienek które popiskują a nie tworzą tło akcji.

Podsumowując :

- owymi 2000 godz. pracy lampy nie należy sie przejmować

- po pierwszym miesiącu euforii z posiadania nowej zabawki - zainteresowanie nia spada - oglądm praktycznie tylko w piątek wieczór i czasami w niedziele filmy

- czasami w ciągu dnia dzieko obejrzy z kolezankami i kolegami bajki ( mam rolety w oknach - szczelne )

- należy moim zdanim zwrócić szczeólna uwagę na jedna rzecz nie wymieniona we wcześniejszych wpisach - ABY PROJKETO BYŁ CICHY ( WENTYLATOR ) MAX 27-28 dcb !!!!.

Nie ma nic gorszego w kinie jak słyszec jednostajny szuma urządzenia które pracuje głośno i tworzy nam efekt wodospadu ( w moim przypadku nad głową ).

Panasonic robi b.dobre urządzenia. Obecnie testujemy PTAE 700 -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - przy tej cenie , jest to rewelacja. Wielu użytkowników jest zachwyconych . Moja wypowiedź dotyczyła konieczności wyboru projektora jako drugiego urządzenia - co wyraźnie podkreśliłeś. Pozdrawiam.

Ukryta Zawartość

Oczywiście . Nie wiem gdzie mieszkasz ? Wiele firm udostępnia sprzęt do domu. Bo tam najlepiej użytkownik może zapoznać się z produktem i bez emocji sam ocenia jakość. To TY musisz być zadowolony. Dla mnie PT LM1 jest extra - wykorzystujemy go często do pokazów /Np w nocy na dużej szybie/

W miescie w ktorym Pan mieszka....

Co do pozyczenia do domu to jest stala cena czy mozliwosc negocjacji?

Prosze podac konkretne namiary zeby nie zasmiecac niepotrzebnie forum.

Pozdrawiam.

w naszych sklepach , można oddać telewizor do 5 ciu dni.Tak ,że masz czas na zastanowienie sie w ciszy domowej. Projektor też ale czas krótszy z uwagi na lampę. Ceny jak narazie najlepsze w okręgu. Sprawdź

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) kilka innych pozycji na pierwszym miejscu. Mamy wiele przyjaciół a nie tylko kupujących . To wielka przyjemność gdy spełniasz czyjeś marzenia .

Ukryta Zawartość

Też miałem dylemat co wybrać i w końcu wybrałem myślę najlepiej i zakupiłem projektor BenQ 5120 ,efekt przeszedł moje wyobrażenie ,dobrze że nie wybrałem TV projekcyjnego ani plazmy (chowają się) no i troche kasy zostało w kieszeni za BenQ dałem 3850 .Wszystkich wahających się namawiam do projektora - nie będziecie żałować.

Tylko jako uzupełniający przy całkowicie zaciemionym pokoju. Nie zastąpi ani plazmy ani LCD - szczególnie z sygnałem HDTV/ www.hdtv.com.pl/ W dzień zapomnij o oglądaniu . W ciemnym pomieszczeniu - wielu użytkowników mówi o tym - długo nie wytrzymasz .Zastanów się ile wysiedzisz w kinie? Uzupełnienie - rewelacja . . Pozdrawiam

zalezy do czego ma sluzyc .

Filmy tylko ogladam zawsze przy zgaszonym swietle czy to monitor czy projektor. A od telewizji mam telewizor w innym pokoju.

TV do programow telewizyjnych (np. dziennik, itp.)

A projektor do filmow (np. filmy DVD)

Telewizor jest oryginalniejszy. Jednak dzieki projektorowi bardziej poczujesz film.

Tylko ,ze TV prawie kazdy ma w chacie wiec wiekrzosc wybiera projektor jesli ma w kieszeni taka sumie pieniedzy.

Ludzie ktorzy decyduja sie na telewizor projekcyjny nie maja pojecia o projektorach lub nie widzieli go w akcji.

np, w Mediamarkt przy swietle niezupelnie zaciemnionym kazdy klient moze sie zrazic jakoscia obrazu.

Zreszta nie polecam MEDIAMARKT - kiedys zapytalem typa w mediamarkt co obsluguje te urzadzenia. Zapytalem o rozdzielczosc to facet nie wiedzial o czym ja mowie. Zatrudniaja ciemniakow i w dodatku bardzo niemili dla klientow i maja strasznie drogo. Panasonic 700PT kosztuje 9999zl

Panasonic PT 700 + filtr na obiektywie + ekran elektryczny 16x9 240/124 Viz-Art

w pieknej owalnej srebrnej obudowie z czarną ramką + uchwyt mocujacy

do sufitu - moze jest ktoś chetny na ten zestaw za 3/4 ceny ? i tak nic nie ogladam

bo nie mam czasu i nie bedę go miał - na PT 700 jest tylko 60h - zestaw ma pół roku

i kupowany był w sklepie - ma 3 lata gwarancji Panasonic Polska - silnik ekranu

jest objety 5 letnią gwarancją

tutaj sa zdjęcia ekranu i projektora a reszta na priv

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.