Skocz do zawartości
IGNORED

Technics ST-GT 550 - problem

nowy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

czy ktos z uzytkownikow tego tunera (najlepiej wieloletnich) mial problem z zanikiem stereo przy niskich tonach?

Podczas sluchania audycji znika kontrolka stereo i slychac, ze tuner przez chwilke (sekunde lub mniej) gra mono.

Dodam, ze podlaczony jest do kablowki UPC, zreszta w Aster bylo tak samo.

Sprzet byl 1,5 roku temu w serwisie. Bylo OK niecaly rok i znowu to samo. Zastanawiam sie czy ten model "generalnie" tak ma, czy jest to wada mojego egzemplarza.

Dzieki za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/16472-technics-st-gt-550-problem/
  • 4 miesiące później...

Mam ten tuner od kilku dobrych lat, i gra bardzo dobrze. Napisałeś, ze masz kabel antenowy z kablówki, ja też tak miałem na początku, ale ponieważ oni zmieniają częstotliwość stacji radiowych w stosunku do oryginalnych jak i moc sygnału pozostawia wiele do życzenia, więc podłączyłem do tunera zwykłą antenę pokojową i jest znacznie lepiej niż z kablówki. Spróbuj podłączyć antenę pokojową i zobacz czy masz tak samo czy objawy ustąpiły.

• 7 miesięcy później...

Ja miałem wiele lat i miałem dokładnie to samo. Nawet tu o tym pisałem. Jest to wada konstrukcyjna tunera. On tak ma. Tak jest ustawiona wrażliwośc wobec sygnału zapewne. Dlatego kupiłem sobie 650, a teraz sprzedaje tern stary

mam identyczny. Również mam sygnał z kablówki. Zauważyłem ten objaw przy stacjach nadawanych ze słabszą jakością. Ogólnie jakość sygnału w mojej kablówce jest co najwyżej średnia. 45-50dB. Ponieważ na niektórych stacjach jest dobrze a na innych nie moim zdaniem może tu pomóc to co powiedział panerai_47 tj zmiana anteny. Po prosty ten tuner musi mieć dobry sygnał. Nie polecam regulowania.

B to ten fitr odpowiedzialny za ten efekt Niemagnetycznym wkretakiem minimalnie trzeba ruszyc w prawo lub w lewo , efekt powinien byc natychmiastowy . Zdjęcie z oznaczeniem B moze zamieszcze lub na maila

>gregaudio

może by tak to zdjęcie. To chyba by zakończyło temat. (Można coś jeszcze "ulepszyć" za pomocą owego niemagnetycznego śrubokręta). Czy dobrze rozumiem - symbolem B oznaczony jest ten potencjometr? (jeszcze nie zaglądałem do środka).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.