Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Physic

Rekomendowane odpowiedzi

21 godzin temu, adamskowksi napisał:

Poszły za 510. Były na eBayu z odbiorem osobistym.  Bez wysyłki. 

No to powiem ci że zajebista okazja.

Sprzedający kompletnie nie wiedział z czym ma do czynienia w takim razie. Albo mega mu zależało na czasie aby je sprzedać.

Albo miały jakiś ukryte wady nie wiem bo nie widziałem oferty

2 godziny temu, Piotr Sonido napisał:

No to powiem ci że zajebista okazja.

Sprzedający kompletnie nie wiedział z czym ma do czynienia w takim razie. Albo mega mu zależało na czasie aby je sprzedać.

Albo miały jakiś ukryte wady nie wiem bo nie widziałem oferty

Byłem wczoraj u człowieka w domu. Wystawił też model na Olx z 6k i po 15 minutach słuchania wyszedłem z niesmakiem. To nie grało, miał jakiś mały piecyk chyba bez prądu i zero frajdy ze słuchania.  Pewnie dlatego sprzedaje bo nie może ich wysterować. 

22 godziny temu, adamskowksi napisał:

Byłem wczoraj u człowieka w domu. Wystawił też model na Olx z 6k i po 15 minutach słuchania wyszedłem z niesmakiem. To nie grało, miał jakiś mały piecyk chyba bez prądu i zero frajdy ze słuchania.  Pewnie dlatego sprzedaje bo nie może ich wysterować. 

No tak właśnie o tym mówię nie wiedział co sprzedaje.

Czy ja się strata to czyjś zysk.

21 godzin temu, adamskowksi napisał:

Wczoraj też słuchałem ProAc i się w nich zakochałem , mam teraz dylemat   Myślę, że jednak ProAc u mnie zagości 

Gdzie ich słuchałeś?

Którego modelu?

Na jakim wzmacniaczu?

W dniu 15.11.2023 o 16:40, Piotr Sonido napisał:

No tak właśnie o tym mówię nie wiedział co sprzedaje.

Czy ja się strata to czyjś zysk.

Gdzie ich słuchałeś?

Którego modelu?

Na jakim wzmacniaczu?

W top hi fi 

model proac dt 8 na musical fidelity m3 si. 

W dniu 19.11.2023 o 09:28, adamskowksi napisał:

W top hi fi 

model proac dt 8 na musical fidelity m3 si. 

Im nie trzeba tępić góry. Z innym wzmacniaczem zagrają jescze lepiej.

9 godzin temu, Piotr Sonido napisał:

Im nie trzeba tępić góry. Z innym wzmacniaczem zagrają jescze lepiej.

Ja lubię takie musicalowe granie. Słuchałem też z hegel i też bardzo ładnie. 

17 godzin temu, adamskowksi napisał:

Ja lubię takie musicalowe granie. Słuchałem też z hegel i też bardzo ładnie. 

No tak zdecydowanie tą barwę dźwięku z tych wzmacniaczy trzeba po prostu lubić. No z heglem na pewno było inaczej

Dopiszę tylko dla jasności, bo tytuł wątku zobowiązuje. Audio Physic Tempo VI bez problemu grają w 18 mkw. Tyle ma pokój odsłuchowy recenzentów HiFi i Muzyka, którzy przez całe lata korzystali właśnie z tych kolumn.

6 godzin temu, Berbeć napisał:

Dopiszę tylko dla jasności, bo tytuł wątku zobowiązuje. Audio Physic Tempo VI bez problemu grają w 18 mkw. Tyle ma pokój odsłuchowy recenzentów HiFi i Muzyka, którzy przez całe lata korzystali właśnie z tych kolumn.

Tempo VI plus musical fidelity w małym pomieszczeniu zabijają basem.  

Nie zabiją, jeśli jest spełniony jeden z tych warunków:

1. nawet w 18 m2 stoją na ścianie góra 3-metrowej

2. jeśli są napędzane jakimś suchotnikiem 😉 

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

2 godziny temu, adamskowksi napisał:

Tempo VI plus musical fidelity w małym pomieszczeniu zabijają basem.  

Ale to nie znaczy, że te kolumny są do bani i nie nadają się do 18 metrów. Musical Fidelity nie tylko z Tempo w małym pomieszczeniu zabija basem. 

W dniu 24.11.2023 o 16:54, Piotr Sonido napisał:

Musical lubi bas. Ale żeby zabijały? 

Chodź wolę te modele z innymi wzmacniaczami. Szkoda trochę tracić na rozdzielczości 

No dobra Piotr. Widzę, że nie lubisz musicali. Zatem jaki jest Twój ulubiony wzmacniacz, który ma rozdzielczość i wszystko w nim pięknie gra  

W dniu 22.11.2023 o 17:23, Berbeć napisał:

Ale to nie znaczy, że te kolumny są do bani i nie nadają się do 18 metrów. Musical Fidelity nie tylko z Tempo w małym pomieszczeniu zabija basem. 

Nie twierdzę, że są do bani. Porostu bas refleks na dole sprawia że moim pokoju są się trzęsie strop. 

W dniu 25.11.2023 o 22:54, adamskowksi napisał:

No dobra Piotr. Widzę, że nie lubisz musicali. Zatem jaki jest Twój ulubiony wzmacniacz, który ma rozdzielczość i wszystko w nim pięknie gra  

Nie twierdzę, że są do bani. Porostu bas refleks na dole sprawia że moim pokoju są się trzęsie strop. 

Oj nie wręcz przeciwnie.

Powtarzam to na każdym kroku i gdybyś częściej trafił na moje wypowiedzi na pewno byś to zauważył.

Za każdym razem pisze

Musical jest mega specyficznym wzmacniaczem twoim brzmieniu. Ma bardzo stlumiona górę , wyciszona. Do tego bez względu na wielkość paczek zawsze dobrze kontroluje dół pasma.

Polecam ten wzmacniacz ale nie na prawo i lewo. Tylko dla konkretnych oczekiwań albo w parze z konkretnymi kolumnami

• Pokaż nowe odpowiedzi